Haluk Bilginer
13 replies · 420 views
Haluk Bilginer
Şener Şen'le birlikte ülkemizin bana göre yetiştirdiği en büyük erkek oyuncu adına bi topic açmanın zamanı geldi bence.
Geçenlerde Tatlı Hayat dizisini izliyodum. Bu arada Jeffersonlardan daha komik, tavsiye olunur. Neyse dizinin Jefferson'u İhsan Yıldırım - Haluk Bilginer tek bi sahnede yine büyüledi beni. Eleman sosyetik olucam diye ders almış son derece klas davranıyo, iki dakika sonra -sekansta kesinti yok bu arada- yine görgüzüz - kıro görünümüne aynı doğallıkla geri dönüyo. Basit bi sitcom sahnesi ama Haluk Bilginer hakkında çok şey söylüyo bence.
Masumiyet yaşları 20 - 25 arası değişen sinema izleyicisi için çoktan kült statüsüne erişmiş bir film. Demirkubuz'a eyvallah ama Haluk Bilginer o filmde olmasa Bekir'in Yusuf'a hayatını anlattığı o uzun sahnede H.B.'nin yerini kim alabilirdi ki sorusunun cevabını verebilecek var mı? Kim böyle bir loser'ı bu kadar iyi canlandırabilirdi?
Bu arada haftaya vizyona girecek Buffalo Soldiers filminde silah kaçakçısı The Turk Haluk Bilginer'in ordudan silah kaçıran Er Ray Elwood - Joaquin Phoenix'e Türkçe ana avrat küfrettiği bir sahne var ki, sadece o sahne için bile o filme gidilir.
Büyüksün Haluk Bilginer... Karını da seviyoruz bu arada.
"bana da vereceksiiiiin" şeklinde sinir krizi geçirdiği sahne de en az güven kıraça hayat hikayesini anlattığı sahne kadar üst düzeydir.
ayrıca eşiyle oynadığı bir oyunu da izlemiştim... sahnede başka süper, sinemada başka süper...
ya çıkıntılık yapmak istemiyorum ama o uzun tirad sahnesi herkesin tersine benim pek beğenmediğim bir sahnedir. bütün film muhteşem bir performans sergilerken orası bana hep oyunculuğunun düştüğü tek yer olarak görünür. Zira orayı her izlediğimde oynadığının fazla belli olduğu hissine kapılırım. geri kalan da inanılmaz iyidir. vingu'nun şener şen - haluk bilginer ikilisine de tamamen katılırım.
Haluk Bilginerin Tatlı Hayat dizisinden önce oynadıgı 2 tane muhteşem dizi vardır Gülsen Abi ( adı yanlıs olabilir) ve Zuhal OLcayla birlikte oynadigi Medeni Haller. Özellikle medeni haller de Haluk Bilginerin boy kompleksine kapılıp careyi yılbası sapkası takmakta buldugu anilmaya deger bomba bi bölümü vardir.
Medeni haller kopuk bişeydi...
Bir keresinde medeniyet düşmanı Selim Naşit'in (bilginerin babası) üstünde kot pantolon kalmıştı, yer yerinden oynamıştı. adam kriz geçiriyordu...
Sessiz sedasız hem Avrupa'da hem de Amerika'da filmlerde yer alarak bence Türk Sineması'nın ve özelde Türkiyeli oyuncularının dışarıya açılmaları için yapmaları gerekenleri gösteren ve oyunculuktan anlamayan biri olarak bana bile oyunculuğunun ne olduğu konusunda 2-3 laf etmemi sağlayacak malzeme veren kişidir.
Saygılarımla!!
Ek: Bu arada daha ortada kesinleşmiş herhengi birşey yokken Bay Çocuklar Duymasın'ın kasılmalarını ve medyanın onu şişirmelerini görünce Haluk Bilginer'in değerini bir kez daha anlıyorum.
önemli bir oyuncudur gerçekten. eastenders'taki rolüyle tüm ingiltere'ye kendini yıllarca izletti. Üstelik çok da mütevazı bir adam. Hiçbir yerde kendini abartmıyor. Buffalo Soldiers'daki rolüyle de çok iyi bir tipleme çizmiş bence. Bilmem katılır mısınız?
TRT'de gece yarısından sonra yayınlanan filmlere göz atarsanız özellikle yunanlı rolünde Haluk Bilginer'i sık sık görebilirsiniz. Elemanın canı sıkıldıkça Hollywood'a gidip bir iki rolde oynayıp döndüğüne dair rivayetler var. :)
Sanıyorum 08.02.2004(dün;''hafıza-i beşer nisyanla meşhurdur''.) tarihli Sabah Gazetesi'nde kendisiyle ilgili bir haberde son olarak bir İngiliz yapımında önemli bir rolde oynadığı belirtiliyordu.Filmin önce İstanbul'da çekilmesi planlanırken İstanbul'da art arda patlayan bombalar sonucu yapımcı firma filmin başka bir yerde çekilmesini istemiş.Bunun sonucunda da film Malta'da çekilmiş(başka yer yok muydu ya!).Haluk Bilginer filmde bir Türk polis komserini oynuyormuş.
You need to log in to post a reply.