Medya Filmleri
12 replies · 262 views
Medya Filmleri
Medya dünyasını - yazılı ve görsel basını - anlatan filmler başka nasıl katagorize edilir bilmem ama benim aklıma medya filmleri gibi bi başlık geldi.
Şööle bi düşünüyorum da pek çok baba yönetmenin elinden çıkma pek çok iyi "medya eleştrisi" filmi seyretmişim. Ama yine de bu konuda fazla film çekilmiyo. Yine de iyileri başyapıt kıvamında oluyo. Insider ve All the President's Men gibi.
Aklıma hemen gelen başka iyi örnekler: Wag the Dog, Network, Quiz Show. 15 Minutes, Mad City ya da Eastwood'un elinden çıkma True Crime gibi kötü örnekleri bi yana bırakırsak az da olsa kaliteli işlerin çıktığını söyleyebiliriz.
natural born killers olmadan baslik gecersizdir.
starship troopers da inceden degdirir medyaya.
bi de people vs. larry flint var, izlemedim, merak ediyorum aslinda. eski ev arkadasima her ay yaklasik $1000'lik cek gonderen bi adamin hikayesi oldukca ilgimi cekiyor.
BAY E
a film by sinan çetin
Confessions of a Dangerous Mind da bir medya filmi sayılır sanırım. Ben pek beğendim, Kaufman senaryosu. Clooney becermiş bence.
o halde ben de natural born killers'ı tekrar sayarım :)
her ne kadar tarantino amca tırı vırı etse de oliver amca güzel çekmiştir, seri katillerin psikolojisi ve medyadaki yansımaları bu kadar mı şahane anlatılır, ya bi de alakasız ama gördüğüm en güzel nikah sahnesi de bu filmdeydi, karar verdim ben de öyle evlenecem :)
natural born killers bence iletişim fakültelerine giren insanlara ilk derste zorunlu olarak izlettirilecek ve hatta bu ne ki? ne ola ki? sorularının ardından tekrar tekrar izlettirilmesi gereken bir çalışmadır.(biraz erdener abi'vari oldu ama yapacak birşey yok...)
bunun yanında robert de niro lu 15 minutes de beim ilk aklıma gelenlerden tabi bir de köstebek(insider) de al pacino nun bu başlık altında incelenmesi gereken bir çaba ortaya koyduğunu unutmamak lazım...
bir de keanu reeves ile adını unuttuğum şehla arkadaşın bir filmi vardı watcher diye geçenlerde de tv'de verildi galiba
burada ilginç bir şekilde zıt kutupların tamamlayıcılığı üzerinde de durulurken aynı zamanda medyanın görevini yapması/yapmaması veya yaptığında bile halkın kaale alıp almaması üzerine akıllar fikirler mevcuttur.
seyretmeyenler / unutanlar için: keanu amca bir seri katildir, zarif adamdır, yalnız yaşayan 'modern kadın' imgesine uygun hatunları dans ettikten sonra keman teliyle boğarak öldürmektedir. onunla uğraşmaktan ve geçmişiyle hesaplaşmaktan bıkan şehla gözlü dedektif tayin filan ister. ama keanu adamın peşinden gittiği şehre gider kendisine kimse seni benim kadar özleyemez yazılı kartlar falan gönderir, gözleriniz yaşarır bu aşk karşısında. şöyle bir anlaşmaya varırlar; keanu öldüreceği kızın fotoğrafını 24 saat önce dedektife gönderir eğer kızı bulurlarsa öldürmeyecektir fotoğraflar basına verilir, afiş yapılır sokaklarda dağıtılır ama bu yolla hiçbin sonuca ulaşılamaz.
You need to log in to post a reply.