klimazız salonlara boykot
8 replies · 165 views
nick'in cok komik ama cok haklisin. burada da arı sinemasından cok sikayetciyiz. rezelet bir sinema. dogru duzgun hic bir seyi yok. ne yazık ki bir cok iyi film de oraya geliyor.
afm sinemasinda da klimalari sayesinde film sonunda hepimizi zature etmek icin ugras veriyor.
Arı sinemasının klimadan önce dolby digital ses düzenine sahip olması gerekiyor.Ayrıca oturması ayrı bir ızdırap veren koltukları da cabası.Ne yazık ki iyi filmler de bu sinemaya geliyor.
Afm nin klimaları neredeyse sinemaya kazakla gitmenize sebep olacak nitelikte.
Kadıköy rexx nasıl bir sinema bilmiyorum ama gelip arı sinemasını görürsen klimayı pek sorun etmezsin sanırım!!!
klimasız solanlar elbette hoş olmuyor.. bunun herkes farkında..ama göz önüne almadığımız durum sinema çok kalabalık değilse sıcak pek raatsız etmiyor... güneşi hiçbirzaman görmeyecek olan sinema salonu ne kadar sıcak olabilir... önemli olan ses kalitesi koltukların raatlığı ve klima varsa sıcaklık veya soğuk ayarının hassaslığı..23 yaşındayım yaklaşık 16 yıdır sinemaya gidiyorum sayısı nı artık tutaamadığı kadar film ... 8 farklı şehrin sineması ve bir kaç tanede yazlık -açık- sinema tecrübem var..sinema hiç sıcaktan şikayet etmedim.. bir kaç kez üşüdüğümü bildirerek bu post u sonlandırıyorum **yours dopey
aslında bu durum sinemaların genel durumuyla bağlantılı giderek daha fazla kazanma adına salonları ufaltmaya başladılar ve artık otobüs gibi salonlarda ufacık perdelerde film izler olduk buyralarda zaten doğru dürüst bi havalandırma olmadığı gibi bir de kalabalık oldu mu zevk artık işkenceye dönüşüyo zaten etrafındaki insanların çoğu sanki evinde film izlermiş gibi davranıyo gürültü vb. beni iyice sinir ediyo en son ankara da AKÜN SİNEMASI nı da kapattılar rahat film izlenen bir sinemayı da ha kaybettik böylece (ruhu şad olsun tüm ankaralı sinemaseverlerin de başı sağ olsun ) kendi adıma ben de birkaç defa salonda ki havalandırmadan rahatsız olduğumu biliyorum ama tek başına film izliyormuş gibi davranan insanlardan daha çok rahatsız olduğumu söyleyebilirim! benim ayrıca sormak istediğim sinemaya daha çok hangi seanslarda gitmeyi tercih edersiniz mesela benim tercihim daha çok akşam ve gece seanslarına sanki hava kararmadan film izleyince birşeyler eksikmiş gibi geliyor :))
eyvallah solas .. çok haklısın ben de sinemayı dingon un ahırı sanan izleyicileri belirtmeyi unutmuşum..sinema seans tercihime gelirsek ilk 5 6 sene her hafta cumartesi 11 seansını tercih ettim.. haliyle o zaman bilinçi bir sinema izleyicisi değildim.. sinema tercihimde çogunlukla süreyya veya reks te oynayan action filmleri oluyordu .. --istanbulun hala en büyük sinemalarındandır--.. zamanla hem sinema anlayışım değişti **dolayısıyla da seansa tercihimde hafta içi sabah11 ve akşam 7 seanslarına kaydık ..son 4 senedir eskişehirde --üniversitede olduğum için hangi seans denk gelirse ona giriyorum .. çogunlukla günün son seansı oluyor..
birde son 4 senedir istanbul film festivalinde geceyarısı sinemasını kaçırmıyorum..zaten programı takip edenler bilirler ..geceyarısı filmlerinin konsepti gündüze pek yakışmaz.. 2 tane karanlık , sapık ,vahşi , erotik (ve bunun gibi)= konulu filmlerin ,üzerine sabaha karşı 4 4.5 ta istiklal caddesi nin verdiği mood ,izlediğim filmi daha da anlamdırıyor.. hiç unutmam bu sene değil evvelsi sene 2 takeshi miike fimi izledik sonra (biri audition idi) bir transseksüel in parmaklı ve sözlü tacizine uğramıştım.. açıkça söyleyebilirimki-- 2 sapık film, gecenin karanlığı , kusanlar, sıçanlar ve transeksüelin tacizi, heteroseksül bir erkek olarak ilginç tecrübelerime eklendi ...
ben de sinema izlemeyi mısır yeyip cola içmek zanneden insanlardan nefret ediyorum, tam filme konsantre oluyorsunuz yan tarafınızdan gelen ağız şapırtatma ve mısırın ağızda kırılırken çıkardığı iğrenç sesle tamamen filmden kopuyorsunuz. Ben o sebeble sinemanın kalabalık olabileceği günler yani haftasonları asla sinemaya gitmem, genelde Pazartesi ve Perşembe akşamları 9.00 seansına giderim.
bu arada benim de en sevdiğim şeylerden biri İstanbul Fest'in gece yarısı gösterimleridir. Hakikaten o filmlerin ayrı bir güzelliği ve tadı vardır.
You need to log in to post a reply.