Skip to content

coen ler zencileri sevmiyolar mış

3 replies · 104 views

DE
denyo
11 posts
Jul 22, 2002, 06:35 PM#293

coen ler zencileri sevmiyolar mış

coen leri ilgiyle takip eden bi arkadaşım söyledi..adamlar yahudi asıllı olduklarından filmlerinde genelde zenciler pek görülmezmiş..bu doğruysa uyuz bi durum..nazizmden şikayet et sonra zencileri dışla..

SO
SOLAS
236 posts
Jul 23, 2002, 04:57 PM#303

bunun pek dogru oldugunu sanmiyorum coenlerin izledigim hic bir filminde boyle bisey oldugunu farketmedim hatta adamlar o brother where atr thou da a.b.d deki afro-amerikalilarin karsilarina cikan sorunlari da komik bicimde gosteriyorlardi o filmdeki 3 basrolun yaninda sarki soyleyen adam mesela onu ku klux klan benzeri grubun elinde kurtariyolardi ve filmde irkci toplulukla iyi dalga geciliyodu hatta filmin sonunda vali secilen adam(charles durning) onlarýn yanýnda yer alarak tekrar secilebiliyodu (valinin o sahnedeki dansý da ayrica komikti) tabi unutmadan filmin basinda kahramanlarimizin basina gelecekleri onceden haber veren kisi de siyahiydi(god is a nigger :) )
bu tur yorumlarýi insanlar nasi boyle kolay yapiyo anlamiyorum daha once de AMELIE nin yonetmeni jean pier jeunet hakkinda da benzer seyler soylendi neymis filmde sadece beyaz fransýzlar gorunuyomus sadece onlarýn gezdigi yerleri kullanmis **
bunlara en guzel cevabi jeunet vermisti FILM YONTMENIN HAYAL GUCUNUN URUNUDUR BU HAYAL GUCUNU FILMLERDEN CIKARIRSANIZ GERIYE NE KALIR ACABA??

RO
rocco
77 posts
Jul 28, 2002, 12:24 AM#330

Zenci düşmanı dendiğinde akla ilk olarak D.W.Griffith gelir. Beyaz oyuncuları siyah boya ile renklendirip sütlü kahfe olarak sunmuştur beyaz perdede. Amma velakin Eisenstein'in alman versiyonu olan bayan Riffenshtall(berlin olimpiyatları belgeseli özellikle tavsiye edilir ki Rammstein'in son kliplerinden birisi tamamen bu belgeselden seçilmiş görüntülerden oluşmakta.) harikalar yaratmaktadır. Son dönemden Michael Cimino vardır mesela Deer Hunter'ın yönetmeni. O da faşizan içerikli filmleri ile tanınmaktadır. En iyisinden John Ford vardır mesela.

Benim için fark etmez. Swastika'dan midesi bulanan bir insan olmama rağmen Nazi propaganda afişlerinin hayranıyımdır mesela. Dalar dalar giderim.

SO
SOLAS
236 posts
Jul 28, 2002, 06:02 PM#342

clint eastwood için de benzer şeyler söyleniyo son dönemde mel gibson ında kafayı bu tür şeylerle bozduğu kanaatindeyim. amerikalılar zaten her zaman gizli-açık garip bir milliyetçilik anlatışına sahip bir milletti 11 eylül bunlara tuz-biber oldu mel gibson son filminin galasını beyaz sarayda yapıyo oceans eleven için filmin oyuncuları atlayıp incirlik e geliyo(gerçi 2. dünya savaşı sırasında bunun benzeri şeyler yapılmıştı) ama son dönemde daha artacak gibi görünüyor.amerika başta olmak üzere son yıllarda dünyanın pek çok yerinde yabancı karşıtı hareketler hız kazanıyor bunun sonuçlarını ya da öncüllerini dünya sinemalarında görebiliyoruz a.b.d bunun en başta gelen örneği zaten ve her an karşımızda!

You need to log in to post a reply.