Skip to content

Adile Naşit

2 replies · 39 views

printerson
printerson
1,034 posts
Aug 03, 2003, 12:12 AM#5197

Adile Naşit

Son zamanlarda evde yaşadığım tesis yetersizliği münasebetiyle yalnızca tvde çıkan Türk Filmlerini izliyorum. En çok dikkat ettiğim şeylerden biri de Adile Naşit'in oyunculuğu. İnanılmaz pozitif bir imaja sahip olmasının yanı sıra olağanüstü bir oyuncu. Hiç bir şekilde rolünden düşmüyor dahası pasif olduğu sahnelerde bile sürekli rol çalıyor. Duygusal yoğunluğun arttığı ya da içinde bulunulan durumun değiştiği sahneleri mimiklerinden seri bir şekilde anlayabiliyorsun. Akıl almaz bir yetenekmiş rahmetli.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Aug 03, 2003, 01:06 PM#5200

adile nasit'i ben de cok severim. daha cok cocuklugumla ilgili anilarimdir onu sevmem. oyunculugunun ne kadar iyi ya da kotu oldugu pek de onemli degil bu acidan. uykudan once programi sayesinde ikinci bir anne olmustu bana. oldugu gun cok aglamistim onu da unutmam mesela.

adile nasit'in sanirim 9 yasinda bir oglu ölmus. onun da etkisiyle olsa gerek cocuklara karsi cok rahatlatici bir duyarliligi ve etkisi var. bir de bir soyleside birisi adile nasit'in agla dendiginde bir kac saniye icerisinde aglayabilmek gibi bir ozelliginden bahsetmisti. malumat olarak geceyim dedim.

aslinda adile nasit de pek cok oyuncu gibi yesil cam'in yapimci ve yonetmenlerinin takintilari sayesinde farkli oyunculuk becerilerini yeterince gosteremeyenlerdendir. "kotu adam lazim, erol tas oynar olmadi nuri alco... anac neseli kadin lazim verelim adileye.. jönün kekeleye de bilen ekurisi kim olsun? ne dusunuyorsun canim halit akcatepe var iste.. "

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Aug 03, 2003, 05:13 PM#5203

martin,şu şekilde de olur herhalde:

-üstad elimizde kimler var?
-erol taş,adile abla,halit var...
-hah! o zaman erol dağa çıksın tavuk budu yerken kötü kaka adam kahkahaları atsın...adile abla'nın yanına dört beş çocuk verin pabucu yarım filminde kullandığımız evi kullanırız gene!halit kekelesin seyirci seviyor!
-başüstüne usta...

Adile Naşit bir dönemin çocuklarının gönlünde taht kurmuş çok değer verdiğim ve saygı duyduğum bir isimdir...Fiziksel olarak hiç birbirlerine benzemese de Münir Özkul ile oluşturdukları o muhteşem ikili gözümde bir numaradır...

You need to log in to post a reply.