Hulk
14 replies · 317 views
Hulk
Pek cizgi roman kulturu olan biri oldugum soylenemez ama az cok anlayan birisi olarak diyorum ki ang lee ben bu isi beceririm diye bir ciglik atmis resmen. Oyle bir film koymus ki ortaya sadece bir film demek yanlis olur diye dusunuyorum. cunku cumartesi gunku ozel gosterimde izledigim sey film oldugu kadar da herseyiyle bir cizgi romandi ayni zamanda. bunu aciklamak biraz zor ama filmden bir kac ayrinti yardimiyla bir deneyim.
sahne gecisleri oylesine basarili ki bir film izlemekten cok bir cizgi roman okuyor hissi veriyor size. mesela bir sahneden digerine gecerken kare yukari godru kayiyor ve alttan ayni yada farkli bir sahneye farkli acilardan bakan yan yana yeni iki kare geliyor (ekran iki bolunmus oluyor). sonra bu yanyana iki kare sola dogru kayarken sagdan yeni sahne giriyor perdeye. yani dupeduz bir cizgi romani takip ediyorsunuz kare kare.
ya da diyelim ki bruce elinde bir tup tutuyor. sol ust karede tupun detayi varken perdenin geri kalan kisminda sahneyi genel olarak goruyoruz. ya da tupten hizla bir zoom out ile mekani gosteren yeni kareye geciyoruz. yazdiklarim ne kadar anlasilabilir bilmiyorum ama munlar muhtesem bir cizgi roman havasi yaratiyor filmde.
beni vuran bir diger sahne de patlama sahnesi. patlamanin firlattigi insan havada donuyor ama arka planda alevler dalgalanip buyumeye devam ediyor. bu kesinlikle bir cizgi roman karesiydi iste.
sadece bunlarlar kalmiyor ama film. ang lee daha bir suru inanilmaz guzellikte ayrintilarla doldurmus filmi, izlerken mest oluyorsunuz. flashback icinde flashback olayi cok guzel ornegin. off off bunlar yazmakla bitmeyecek bu gece. hepsini de hatirlamiyorum zaten ama bir ozet yapmam gerekirse oyku/senaryo olarak pek bir ozelligi olmayan (ki burada uyarlama oldugu unutulmamali) ama anlatim tarzi ve gorsellik olarak basyapit sayilabilecek bir film geliyor gumbur gumbur. ang lee "ben cizgi roman cekmek icin dogdum" diye bagiriyor.
Pumpkincim niye öyle diyosun. Walla süper anlatmışsın... Okuması çok zevkliydi, biraz daha anlatsana...
bir çizgi roman, tadini kaybetmeden nasil sinemaya tasinir sorusuna bu kadar net bir cevap verilemezdi herhalde. agzimiz açik izledik resmen... senaryoyu hiç karistirmadan tüm çizgi roman manyaklarini kendi tarafina çekebilecek bir film bu. akisi da tam bir çizgi roman gibi zaten. jeneriginden anliosunuz zaten nasil biseyle karsilasacaginizi. kesinlikle çok basarili olmus. çok etkilendik, çok begendik.
HULK SMASHES!!!!
filmi eskişehir arı da ön gösteriminde izleme fırsatım oldu salonun kötü olması ve bir sürü aksilikten dolayı ağız tadıyla izleyemedim bugün dayanamayıp korsan vcd sinden tekrar izledim ama tekrar doğru düzgün bir salonda izleyebilmeyi sabırsızlıkla bekliyorum
film kendisinden sonraki çizgi roman uyarlamalarının standartlarının da zorunlu bir şekilde yüksemesini sağlayacak spider men 2 ve blade 3 te neler göreceğiz bakalım
arı ile arasında acayip fark vardı hulk ile ilgili efektlerin birçoğunude arı da kötü teknik koşullar yüzünden farkedememişim. bu sefer daha dikkatli ve rahatttım babasının küçük bruce un ağzından emziği alıp ağlatıp dersinin yeşile dönmesi acayip hoşuma gitti b arada aklım şu cgi olayına takıldı
"hulk mu gollum mu "diye bir karşılaştırma olabilirmi acaba diye düşündüm hulk u ilm yapmış ilm de bölece gollum u tararlayan weta ya bir cavap vermiş oldu
cosmicbandito wrote:
"hulk mu gollum mu "diye bir karşılaştırma olabilirmi acaba diye düşündüm hulk u ilm yapmış ilm de bölece gollum u tararlayan weta ya bir cavap vermiş oldu
bence olamaz. gollum essiz, diger hepsine 5 basar (en azindan simdilik). gollum'un cgi oldugu belli bile olmuyordu, itiraf etmek gerekirse hulk epey bi siritiyor film icinde.
Valla film iyi güzel de beni şu filmin sonundaki babayla kapışma çok kastı. ne yapayım çizgi roman uyarlamasıda olsa bu kadar uçmalarına dayanamıyorum. Bir de babanın süper gücünün farklı olmasıda bana oldukça saçma geldi.Sal gamma ışınlarını ne çıkarsa bahtına! Hulk'ta Gollum'un tırnağı olamaz.
sermest wrote:
açıkçası bu filmi es geçmeyi düşünüyordum ama pumpkinin hoş anlatımından sonra mutlaka izlenecekler listeme aldım filmi...
bir çizgi roman uyarlamasından ziyade psikolojik-gerilim sosu iyi yedirilmiş içinde dram türünü de başarıyla bulunduran görsel açıdan getirdiği yeniliklerle(efektler değil bahsettiğim)dört dörtlük bir film karşımızdaki...
Ang Lee filmleri kronolojisini bilenler bir süper bütçenin başında neden bu adam diye sorma ihtiyacı duyabilir...en başta ben sormuştum çünkü...
görüldü ki değil süper mega bütçe verseniz de bu üstadın elinde patlamaz..
son günlerdeki özgün filmler kısırlığında ilaç gibiydi Hulk...
gelene geçene tavsiye ederim...
bence blade 3 veya spiderman 2 hulk'tan sonra çıtayı yükseltmek duruma düşmeyecek.çünkü onlar klasik kahramanlar.hulk insanları kurtatmaya yada vampir öldürmeye kendine adamış bir kahraman değil.aslında kahraman bile değil.iç dünyası accayip karışık bir zavallı.bu yüzden bu filmi tek çekecek yönetmendi Ang Lee.tamamen dramatik görüyorum öyküyü.diğer süper kahraman filmleri ancak görsel öğelerde yükseltme yapabilecektir.hulk alanında bence tek.
You need to log in to post a reply.