identity
12 replies · 331 views
john cusack ı bu tür bir filmde ilk kez göreceğim bu yüzden de şiddetle merak etmekteyim ayrıca yojimbo nun sözünü dinlemeyip fatih özgüven in film hakkındaki yazısını okudum yazı bol miktarda spoiler kendi deyimiyle "tat kaçırıcı" içeriyor ama yine de acayip çekici geldi ee ne demişler merak kediyi öldürür
http://www.radikal.com.tr/veriler/2003/08/14/haber\_85088.php
filmin web sitesi de çok sıkı
izlemesine izledikte üzerine konuşacak birşey bulamıyorum açıkçası.. dediğin gibi spoiler dan aslandan kaçar gibi kaçmak lazım.. fragmanından da hiç birşey anlaşılmıyor.. sixth sense gibi çok konuşulmayacağıda aşikar ..kalbur üstü bir film.. zaten ben daha james mangold un kötü bir işini izlemedim.. heavy ve copland de hoş filmlerdi fakat identity ile keskin bir tarz değişikliğine gidilmiş...
ben kendi adıma "zekice" sıfatını yapıştırabildiğim filmlerden acayip zevk alıyorum. identity de bana göre zeki bi film.
türün kodlarını, klişeleri filmde harfi harfine kullanıp sonunda hepsini tepetaklak edip, olaya bir de muhteşem bir son eklenmesi benim gözümde identity'i başyapıt kıvamında bi film yapıyo
As I was going up the stairs, I met a man who wasn't there. He wasn't there again today, I wish I wish he'd go away
beğenmeyenler de var ama bence son yılların en iyi filmlerinden...
sinemada son yarım saat..
ayna sahnesinin tam ortasında çat! elektrikler kesilir...jeneratör devreye girer...on saniye sonra çat!jenerator yanar...
film rezil kepaze olur...izleyenler küfürle salondan çıkar...aklım fikrim ağrır...
film yarım kalır...merak kediyi öldürmek üzeredir...çünkü kedi halen finali bilmemektedir...spoiler meraklısı sevgili bir forumzenin özel mesaj bölümüme davet edildiği buradan duyurulur...
bir şeyler söyleme gerekirse, ki gerekir hak ediyo, ben bi gerilme ve tırsma filmi beklentisiyle gitmiştim. Daha doğrusu hiçbi beklentim yoktu, sevdiğim insanla aram bozuktu ailem yanıma taşınmak üzereyri (ürpertici fikir) ve benim acilen kendimi kaybetmem gerekiyordu, o hafta kaç filme gittim bilmiyorum
neyse şahsi meseleleri taşımayalım değil mi buraya,
klasik kim öldürdü lan bu kadar herifi modunda ilerliyor bir süre ilk zamanlar sadece cusack için izliyormuşum gibi bi hisse kapılıyorum sonra sevgili paradokslarımız ordan ordan çıkmaya başlıyo, bi noktada olay psikolojik boyut alıyor ki film filme benzemeye başlıyor. seyirciyi dumur eden filmleri severim bu da öyle, evet sanırım 6. his kadar olmayacak ama gene de iyi, özellikle bitişe yakını ve finali insanın kimlik sorununun psikolojik sorunlarla beraber ne hal aldığını göstermesi açısından iyi, çok derine inmemiş deşmemiş yönetmen ama iyi.
bu film gerçekten müthiş.6.his gibi bir mantıksızlık abidesi bu filmin tırnağı olamaz.
mangold inanılmaz bir atmosfer kurmuş ve "çok bilmiş" takılanları dibine kadar ayazda bırakmış.
oyunculuklar hayranlık verici kurgu da oldukça işlevsel.son yıllarda diğerleri nden sonra izlediğim en iyi korku gerilim galba.
bu arada "fakülte" deki kızın cümlelerine dikkat!
ikinci yarinin ortalarindaki malum olaydan sonra film tadini kaybetti bence, sonu da oldukca kotuydu diyebilirim. genel olarak bakildiginda yine de guzel ve cok zekice bir film ama. ozellikle filmin baslarinda, ustu acik arabadaki amanda peet'in cakmagin yerini hatirlamasi olayinin anlatimina bittim.
- his fena film degildir. an azindan surpriz sonlar bu filme kadar bu denli vurucu olmuyordu. esigi yuksellti. sonra the others geldi ve esik mesik birakmadi, mina kodu ortaligin.
You need to log in to post a reply.