Skip to content

the shining

3 replies · 85 views

CE
cenkozgen
64 posts
Aug 30, 2003, 03:57 PM#5615

evet dün akşam eve gittim ve shinning i bi daha seyrettim.gördüklerimi ve bana hatalı gelenleri de yazıyorum

1-filmin hemen başında arabanın görüntüsü yukardan alınıyor ama ekranın sağ alt köşesinde helikopterin gölgesi görünüyor (1 sn)

2-jack otele görüşmeye gittiğinde girdiği odada görüntü nerdeyse güneşe karşı alınmış.dolayısıyla sağlıklı bi görüntü olmamış

3- kafama takılan asıl konu şu : ailenin gördüğü yada gördüğünü zannettiği kişiler.ailedekilerin psikolojilerinin bozuk olmasında kaynaklanan sanrılarmı? yoksa o kişiler (sanrı) mı ailedekilere görünüyor.yani, onlar hayal mi görüyor yoksa hayaller mi onlara görünüyor??? bunu örnekliyeyim ; danny ölen iki kız kardeşle ilk karşılaştıktan sonra tommy e (ağzının içinde yaşadığını düşündüğü küçük çocuğa) korktuğunu söylüyor.tommy de ona "onlar kitaptaki resimler gibidir, onlar gerçek değil diyor." ama kız kardeşler fiziksel olarak cisimlerin yerlerini değiştirebiliyorlar (kapıyı açıyorlar,danny ufak sarı bi top atıyorlar) ayrıca sonra da danny e başka bi hayal fiziksel olarak zarar veriyor.bunu dışında başka bi hayal olan david grady jack a kilerin kapısını açıyor.

4- david grady jack a ailesini öldürmesi gerektiğini söylüyor ve bunu şiddetle istiyor ve jack i bu konuda sıkıştırıyor.ama bu konuda -kapıyı açmak dışında- jack a yardım etmiyor (fiziksel olarak etkide bulunabiliyor sonuçta) mesela en basitinden jack danny i labirentte koştururken danny nin yerini gösterebilirdi

5- danny nin filmde pırıltı insanı olduğu söyleniyor ve bunla bağlantılı olarak gelecek ve geçmişle ilgili önemli şeyleri görebiliyor ayrıca mr.hollarann ın da böyle bi yeteneği var.ama ikisi de jack in onları öldürmeye çalışacağını görmüyor.

6- wendy jack ın suratına baseball sopasıyla vuruyor ve onu merdivenlerden aşağı yuvarlıyor.ama jack ın yüzünde hiç bir şişlik veya morarma olmuyor..

7- wendy arabanın çalışıp çalışmadığına bakmak için otelden dışarı çıkıyor.ordan sadece jack ın geçmiş olması gerekirken -ki kar sürekli yağıyor o ayak izlerinin de kaybolmuş olması gerekiyor- bir sürü ayak izi görünüyor..

8-jack banyo kapısını kırdıktan sonrakilidi açmaya çalışırden wendy bıçakla elini yaralıyor ve kan demen akıp bıçağa bulaşıyor bu da yetmezmiş gibi bıçaktan da kapıya bulaşıyor kan :) eger elinize bıçakla derin bi yarık atıp olanları izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız

9-danny labirentte babasından kaçarken en sonda bi yerde 3-4 adım geri geri gidiyor ve bi yere saklanıyor.ama babası ordan geçtiği sırada (danny nin saklandığı yerin yanından geçtikten sonra) danny nin geri geri attığı adım sayısından en az 4-5 adım fazladan atıyor ve danny nin bıraktığı son izleri görüyor.yani ya jack danny den 4-5 adım daha fazla atıp aynı yere ulaşıyor ki bu bi hatadır. yada danny nin adımları babasının adımlarından 2 kat daha büyük :)

bunların dışında yakalayamadım ama hata olması muhtemel iki yer daha var. 1- otele ilk gittiklerinde hollarann onlara oteli gezdirirken kileri de gösteriyor ve kilerin kilidi açarken çıkan sesle , wendy nin jack ı kilere kitlerken kilerin kapısını açarken ve david grady jack a kapıyı açarken çıkar sesler biribirlerini tutuyor mu emin değilim (filmi gecenin 3ünde izledim) 2- ayrıca jack danny i labirentte kovalarken danny bi yol gitti.ama gönüşte aynı yoldan gittimi bilmiyorum.tam olarak verilmedi. yoksa ben kalemi kağıdı hazırlayıp gittiği yolu çizmeye başlamıştım... :)

sanırım bu kadar yeterli. bu yazdıklarımın çıktısını alıp filmi izlerken dikkat edersen(iz) doğruluğumu kendin(iz)e benim adıma kanıtlamış olursun(uz)

off bitti ya!! allahım öldüm ya

KI
Kitiara
53 posts
Sep 02, 2003, 03:05 PM#5695

cenkozgen wrote:
sanırım bu kadar yeterli. bu yazdıklarımın çıktısını alıp filmi izlerken dikkat edersen(iz) doğruluğumu kendin(iz)e benim adıma kanıtlamış olursun(uz)

Niye bu kadar kasalım ki kendimizi, sonuçta elimize ne geçecek, başımız göğe mi erecek. Keyifle izlemek varken filmi bu eziyet niyedir?

Ararsan bütün filmlerde dünya kadar hata bulursun, bu yazdıkların filmin değerinden bişey kaybettirmez. Ha canın sıkılmıştır, kendine farklı uğraşlar ararsın o başka...

CE
cenkozgen
64 posts
Sep 02, 2003, 06:54 PM#5698

yok o yazdıklarımın büyük bi çoğunluğu benim gözüme çarpmıştı sadece..ve belirttim böyle olduğunu fakat "o hatalar da nelermiş diye?" yazan bi arkadaş için yazdım onları..onun dışında alın kahvenizi oturun tv nin karşısına afiyele yudumlayın...

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Sep 05, 2003, 07:03 AM#5716

Bir arkadaştan Cenk'e:
Şu sıralar yoğunum filmi tekrar izleyeyim yazacağım birşeyler...

You need to log in to post a reply.