Son donem Turk Filmleri
9 replies · 207 views
Son donem Turk Filmleri
Kac Para Kac ve Tabutta Rovasata filmlerini izleyen var mi? Belki her ikisi hakkinda da soylenecek cok sey var ama benim dikkatimi ceken bir sey var ki o da hayvanlarin kotuye kullanilmasi. Ornegin Kac Para Kac'ta Taner Birsel'in cami onunde vicdan muhasebesi yaparken aciz bir kediyi tekmelemesi. Surekli kulaginda cinlayan havlama sesleri ki bunlar onu yiyip bitiren sucluluk duygusu ile butunlestirilmis saniyorum. Hayvanlara ne bu hiddet bu celal?
Tabutta Rovasata cok ozgun bir yapit bence aldigi odulleri de fazlasi ile hak ediyor. Bilmiyorum izleyenlenler var mi ki eminim farketmislerdir Aysen Aydemir'in defalarca uyusturucu aldigini. Icim bulandi her defasinda kadinin kendini zehirlemesini gormekten. Bildigim kadari ile Ingiliz yapimi Train Spotting adli film'de buna benzer sahneler gencleri uyusturucu kullanmaya tesvik ediyor gerekcesi ile cok fazla elestiri almisti...
bi tane de ben ekleyeyim: uzak filminde yakaladigi fareyi poset icinde cope atarken kedilere yem olmasini vicdanina yediremeyen elamanimiz poseti duvara carparak oldurur.
filmlerdeki hayvanlarla olan iliskilerin hayvanlara karsi dusmanca bir nedenle kondugunu dusunmek cok cocukca geliyor bana. ya da bu sahnelerle hayvansevmez olunabilecegini dusunmek daha bir cocukca geliyor. "forumda bir panter emel eksikti.. renk oldu" derim bu soylediklerinizde ciddiyseniz.
ayni sekilde son donem turk sinemasinda esrar sahnelerinin olmadigi hemen hic bir film yok gibi. bu sahneler insanlari tesvik etmek icin falan konmuyor filmlere. hayat boyle... begenin ya da begenmeyin ama o filmlerdeki o karakterler icin bu sahneler "abuk" durmuyor. bunlar onlar icin olagan seyler..
kaldiki trt'nin "dogru yurttaslar" olmamizi saglamak icin yaptigi egitim skecleri gibi niyetlerle yapilmiyor.
"sedef" ve "sermest" nickli kullanıcıların bu başlıktaki atışmaları tarafımdan uçurulmuştur. konuyla alakasız kişisele indirgenmeye müsait polemikleriniz için "özel mesaj" seçeneğimiz olduğunu bir kez daha hatırlatırım. "martyn mystere"in ise takiye yaptığını düşünüyorum bu konuda da birbirinizle tartışmak istiyorsanız kendi aranızda yazışıp çözebilirsiniz. sevgiler saygılar.
aşağıdaki yazıya en uygun başlığı koyunuz sorularının össde neden sorulduğunun kanıtıdır bu topic. son dönem türk sinemasında hayvan sorunsalı olabilirdi mesela...
Sanatsal icerikli olabilmesi icin hayvanlara zarar vermek yada uyusturucu kulllanimini abartili olarak gostermek moda olmus ne yazik ki Turkiyemizde. Sinemaseverlerin icini yansitan bir hayranliklad a ne guzel sovunmuslar hayvanlara eziyetin gosterildigi ve uyusturucunun promasyon yapildigi filmlerde ki temayi savunmaya. Her kesin icinde ki o acimazisligi ve kana susamisligimi sanat olarak degerlendirdiler acaba? Yin Yen olayini aciklayan filimleri mi tavsiye etmek lazim.
Mr Critchley wrote:
Sanatsal icerikli olabilmesi icin hayvanlara zarar vermek yada uyusturucu kulllanimini abartili olarak gostermek moda olmus ne yazik ki Turkiyemizde. Sinemaseverlerin icini yansitan bir hayranliklad a ne guzel sovunmuslar hayvanlara eziyetin gosterildigi ve uyusturucunun promasyon yapildigi filmlerde ki temayi savunmaya. Her kesin icinde ki o acimazisligi ve kana susamisligimi sanat olarak degerlendirdiler acaba? Yin Yen olayini aciklayan filimleri mi tavsiye etmek lazim.
ne dedin sen simdi?
Mr Critchley wrote:
FAKE OR NOT!
GO OUT!
bu tartışma gitgide bana sinefilin eski forumunu hatırlatmaya başladı. "austin powers filmindeki mustafa isimli adamın aptal olması türklere hakaret değil mi?" gibi bir münazara olmuştu orada da.
You need to log in to post a reply.