Skip to content

Once Upon a Time in Mexico

7 replies · 384 views

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Sep 11, 2003, 10:48 AM#5777

Once Upon a Time in Mexico

Rodriguez'in son filmi haftaya ABD'de gosterime giriyor. El Mariachi'nin hikayesi devam ediyor. Umarim desperado gibi olmaz. Kadro bu sefer epey zengin, banderas ve hayek'e depp, rourke ve defoe da eklenmis. Tarantino'nun ismi gozume carpmadi, kendi filmi ile cok mesgul oldugundan destek atamamis olsa gerek. Bu arada rodriguez adeti bozmamis, yonetim, senaryo, muzik, goruntu, kurgu hepsi de kendisinin...

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Sep 11, 2003, 10:56 AM#5780

ben desperado'yu hiç sevmemiştim ama bu daha iyi olucakmış gibi geliyo bana... fragmandan gördüğüm kadarıyla yine uçmuş Rodriguez

DO
dopey
914 posts
Sep 15, 2003, 12:08 PM#5864

yakkında ülkemizde.. rodrigez çocuk filmlerinden sonra sağlam bir iş yapmışa benziyor.. enrico iglesyyyyas ta oynuyormuş..

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Sep 15, 2003, 02:45 PM#5875

ben desperados'u el mariachi kadar olmasa da severim...
niye beğenmediniz ki ilk filmi?

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Sep 15, 2003, 02:52 PM#5878

enrike ilyasyas olmamis.

KI
Kitiara
53 posts
Sep 16, 2003, 02:13 PM#5905

El Mariachi'nin her karesinde o harcanan emeği, gösterilen çabayi, aşılan zorlukları görebiliyorsunuz. Bunların sonucunda ortaya çıkan film aslında pek mataf bişey olmasa da o harcandığını hissettiğiniz emek filmi cok sevmenizi sağlıyor.

Bunun hemen ardından da hemen hemen aynı öykünün, bok gibi para olduğu için ekibi hiç kasmadan, dişe dokunur bir emek harcamadan çekildiğini görunce de ister istemez bir antipati duyuyorsunuz.

El Mariachi'nin Desperado'dan kat kat daha fazla sevilmesinin en büyük nedeni budur diye düşünüyorum.

Muaddib
Muaddib
26 posts
Jan 23, 2004, 08:29 PM#8041

Bir filmi değerlendirirken harcanan emek vs. ölçüt alınırsa yandık demektir. El Mariachi berbat bir filmdi. Bunun benim anlamı;"çok emek harcamışlar ama daha fazla harcamaları gerekirdi"den öteye gidemez. Hele film sırasında alakasız her yerde gereksiz yere kullanılan "zoom" olayı fitil etmişti. Silah zoruyla bile tekrar izlemem netekim.

SO
SOLAS
236 posts
Jan 27, 2004, 04:26 PM#8099

Bence filmin üçlemenin diğer bölümlerinden farkı ve tartışılması gereken tarafı ''Rodriguez'in bu filmde aldığı politik tavırdır.'' 1.Acaba bu tavır gerçek bir tavır mıdır? Yoksa sadece bu filme ait ve filmi bitirme adına yapılan bir şey midir? 2.Bu adamın filmlerinde daha önce görülmeyen şekilde ortaya çıkan bu Meksika yandaşlığı ve Amerikan karşıtlığı acaba zaten hep Rodriguez de varolan ama film yapma adına belli şekillerde bastırılan/gizlenen- ki bu duruma örnek olarak bence Hitler'in yönetmeni olarak anılan Reni Riefenstahl gösterilebilir(sanırım benim bu yorumumda tartışılacak ama neyse)- ancak Rodriguez ismi tüm dünya tarafından duyulup tanındıktan sonra ortaya koyulup bize ''Acaba adamın bundan sonraki filmleri bu tavrın iyice belirginleştiği filmler mi olacak?'' sorusunu sorduran bir tavır mıdır?

Filmi izledikten sonra ilk aklıma gelenler bunlardı.Bence bu açılardan farklı ve tartışılması gereken bir film.Bu konudaki yorumlarınızı merak ederim...

You need to log in to post a reply.