çanta
3 replies · 109 views
bununla ilgili efsaneyi duymadigini soyleme sakin. sinema dunyasinin buyuk efsanelerindedir.
cantada marsellus'un (ving rhames) ruhu vardi. yanlis hatirlamiyorsam marsellus ruhunu seytana satiyor, daha sonra bundan vazgeciyor, ruhunu kurtarmasi icin ruhun icinde bulundugu cantayi tekrar ele gecirmesi gerekiyor, bunun icin de jules ve vincent'i gorevlendiriyor. jules ve vincent'in, evlerini basip cantayi aldiklari zenci gencleri hatirlayin. jules orada ilahi bir konusma yapiyordu. ayrica gencin tekinin odadan firlayip bunlarin uzerine bir sarjor bosaltmasina ragmen hic bir kursunun isabet etmemesi de jules ve vincent'in kutsal bir gorevde oldugunun ve tanri tarafindan korundugunun bir isareti olarak gosterilir. marsellus'un ensesindeki yara banti da 666 isaretini kapatmaktadir. cantanin icindeki goren pumpkin (tim roth idi sanirim) de gordugu sey karsisinda buyuk bir saskinlik ve hayranlik duyar.
bu soru tarantino'ya sorulmus, tarantino'da bir yorum yapmaktan kacinmis ve oyle deniyorsa oyledir gibilerinden bir cevap vermis.
Pumpkin King wrote:
marsellus'un ensesindeki yara banti da 666 isaretini kapatmaktadir.
ben efsanenin bu kısmını şöyle biliyorum
şeytan bi insanın ruhunu ensesinden delik açarak alırmış
o yara bandı da deliği kapatıyo diye hatırlıyorum
neyse çok da önemli değil
çanta hikayesi bi film içine yerleştirilmiş en güzel yan hikayedir bence...
You need to log in to post a reply.