Skip to content

Seyyar Festival

8 replies · 236 views

FA
faust
41 posts
Oct 02, 2003, 11:54 AM#6144

Seyyar Festival

E haliyle İstanbul'luların sesi çok çıkıyo. Bizim de gariban bi tekerlekli festivalimiz var (festival on wheels). Yarın başlıyo bakalım...

Yok mu Ankara'da ikamet eden.

Trendeki Adam'la Albino Noi bizde de var. Bu sene program bana biraz yavan geldi.
Her zaman olduğu gibi Avrupa'nın en iyileri hayat kurtaracak. Godard'dan 5 film var. Onun dışında her sene bir tane fix Bergman (bir evlilikten manzaralar) mevcut. Kırda Pazar'la Haneke'nin 71 Fragments'ını merak ediyorum. Ayrıca truffaut, tavernier, sautet var. Bir de üçüncü adam var ki, evet itiraf ediyorum hala izlemedim.

Ama festivallerden sonra en akılda kalan nedir derseniz: Kısa İyidir!
Allah razı olsun ücretsiz gösteriyolar. Geçen senelerden Baba ile Kızı (böyle bişeydi galiba), Bayan bana bak bayan, bye bye inkhead, lucien e mirielle ve cismini hatırlayıp isimini hatırlamadığım bisürü kısa film. Valla birsürü faydası var: say say bitmez. bi ara sayarım :)

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Oct 02, 2003, 02:47 PM#6159

bence bu seneki program gayet iyi
godard'ın filmleri, demirkubuz'un yeni filmi bekleme odası, carol reed'in third man'ini sinemada izleme şansı...
dikkatimi çeken başka bi şey de festivalin her sene uğradığı yerlerin sayısını arttırması ve farklı yerlere uğraması Ankara, Malatya, Kayseri, İzmir, Bursa ve Kars... bence büyük bi başarı

SH
sharper
29 posts
Oct 07, 2003, 05:55 AM#6220

evet festival gerçekten iyi bir programa sahip. ilk gün claude saudet'in "vincent, françois, paul ve diğerleri" isimli filmini izledim. oyuncuların performansı gerçekten çok iyiydi. senaryosu, anlattı konu ve anlatış tarzı çok hoşuma gitti. gerçekten mükemmel bir film.
aynı gün Haneke'nin "sinir kirizinin eşiğindeki kadınlar" isimli filmini de izleme şansım oldu. gerçekten süper bi komedi, uzun süredir sinemada bu kadar keyifli bir film izlediğimi hatırlamıyorum. Haneke'ye bir kere daha hayran oldum.

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Oct 07, 2003, 07:10 AM#6223

haneke?

FA
faust
41 posts
Oct 07, 2003, 10:28 AM#6231

sharper wrote:
aynı gün Haneke'nin "sinir kirizinin eşiğindeki kadınlar" isimli filmini de izleme şansım oldu. gerçekten süper bi komedi, uzun süredir sinemada bu kadar keyifli bir film izlediğimi hatırlamıyorum. Haneke'ye bir kere daha hayran oldum.

Bi yanlışlık oldu herhal...
Haneke - Almodovar
Olur böyle şeyler.

Bu arada Haneke - 71 Fragments bu sabahtı
uyuduğum için izleyemedim.

bat dünya bat...

HO
houston
18 posts
Oct 07, 2003, 10:00 PM#6240

nolursa olsun yasasın boyle festivaller...yannız problem sudur ki boyle paket halinde sunulması(farkındayım tabi festival mantığı bu) biraz olayı yüzeyselleştiriyo..yani geçmiş festivallerden pek cok film bende flu, bilmem ne dersiniz??

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Oct 10, 2003, 08:37 AM#6264

festival maalesef artik eskisehire gelmiyor. universite ile yasadiklari sacma sapan husumetlerden dolayi sinefillerin yogunlukta oldugu eskisehir mahtum kaldi guzelim filmlerden.

gelecek yil sorun ya da sorunlar her neyse giderilip eskisehir'e de ugrasin bu festival diyorum. sinema gunleri her yil 12-13bin seyirci ortalamasiyla is yapiyor. eskisehir es gecilemez.

printerson
printerson
1,034 posts
Oct 10, 2003, 01:20 PM#6285

Benden sonrasi kiyamet valla... Yemisim eskisehire gelmicek olan festivali... Sinema okulu yok mu orada yapsin ögrencileri festivallerini

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Oct 10, 2003, 09:50 PM#6296

eskisehir'e gelmiyolar ama eskisehir'de yasayan turkiye'nin en iyi makinistini kapmayi biliyolar. gicik oldum, birakin lan zeki abimizi o zaman.

You need to log in to post a reply.