Skip to content

Asmalı Konak The Movie: Bigger - Longer - Uncut

0 replies · 77 views

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Oct 16, 2003, 01:59 PM#6358

Asmalı Konak The Movie: Bigger - Longer - Uncut

Yeka guzel ozetlemis bazi seyleri. tebrikler. filmi izlemeyeceklere konusu hakkinda bilgi verecek bir mail geldi bana asagida yaziyorum. benim gibi para verip izlemeyecek olanlar konudan mahrum kalmamis olurlar:

bana gelen bir mail wrote:

Filmde sürekli flashback'ler var, eski mutlu günleri, evlenmeleri falan filan. Bahar bitkisel hayatta ve vurulmuş. hane halkı abd'ye uçuyor ama seymen ortalıkta yok. polisler seymenden şüphe ediyor ama bulunamıyor. fbı vs.

aile mutlaka bulunsun istiyor, dedektifler tutuyor, ali bey tüm servetini bu uğurda harcamaya başlıyor. bu arada iki sene geçmiş, çocukları aynı bahara benzemiş. bahara ötenazi yapmak istiyolar ama seymen olmadığı için tek yetkili ablası, kabul etmiyor.

seymen sokaklarda toza toprağa bulanmış, iki karış sakalla dolaşıyo, çöp toplayıp köpeklerle falan yaşıyo.

ali bey arap mafyası ile anlaşıp seymeni aratıyo... o sırada dicle rüyasında çinçe yazılar falan görüyo, ürgüpteki çin lokantası gibi bi yerdi diyo (arada bi dolu rüya daha görüyo, ağası çıldırmış falan filan). çin mahallesinde aramaya başlıyolar. önce seymenin yüzüğü bulunuyo, meğerse birileri çalmış sonra seymen bulunuyo kayış kopmuş bi halde.

kafayı üşütmüş seymeni tımarhaneye falan atıyolar. doktorlara benim karım dicle, bi çocuğum var, bahar .rospunun teki, beni karımdan ayırdı, en iyi arkadaşımla aramı açtı (adını hatırlayamadğım sakallı mima) vs. diyo ama hiç bi haltı da tam hatırlayamıyo.

Meğerse; bahar-seymen abdye gelmişler, kız iyileşmeye başlamış. tedaviye ara verip tatile gitmişler, tam döndükleri gün (kız artık kurtuluyo mutlu son falan..) bi ara sokakta birileri bunlara saldırıyo seymen boğuşurken adamın tabancasıyla baharı da vuruyor. fırlıyo kaçıyo, ondan sonra da itin kopuğun maskarası oluyo.

seymenin tedavisi sürüyo ama polisler de tutuklamak istiyo, doktorlar vermiyo. en son bi türk doktor ben bunu iileştiririm şok yaşaması lazım vb. diyo (tam türk filmi).

seymeni baharın yanı götürmek üzere hazırlanıyolar. bu arada tesadüf bahar bi günde komadan çıkıyo ve ilk lafı se.. ee.. ymen.. falan gibi bi şeyler oluyo. (arkadaş da böyle anlatmıştı).

neyse yolda brooklyn köprüsünde trafik sıkışıyo, tam hastaneye gidiyolar, gerilim artmış, seymen hop kendini köprüden atıyo.

sonra anlaşılıyo ki trafikte kafasından hayal kuruyor.

Hemşire kız baharı süslüyo, makyaj, dazlak kafaya bandana... seymenle karşılaşıyo mutlu son.

doktor tedavi sırasında seymenin söylediklerini kaydetmiş. ev ödevi veriyo, hergün bunları otur dinle kendin inanıyo musun diye.

Son Kare: doktora istanbuldan bi kaset gelir, seymen şöyle demektedir. biz çok mutluyuz, ailecek hep beraber istanbula taşındık. vs.

Film son bulur, herkes gözyaşları içinde salondan ayrılır.

You need to log in to post a reply.