Şu topu biraz biberleyelim çocuklar!
4 replies · 140 views
Şu topu biraz biberleyelim çocuklar!
Başlıktaki cümleyi okur okumaz yüzünüzde hafif bir tebessümün belirdiğini hisseder gibiyim...
Şu geçen zaman içinde ne zaman tv ile ilgili bir muhabbet açılsa deneysel amaçlı ortaya attığım cümledir bu başlık...
seksen kuşağının bebelerinin doksanların hızlı gençliğinin geçmişte "porselen ibrik"ten sonra en çok akıllarında kalan simgedir bu cümle...
Trt nin tek kanal olduğu dönemlerde her program arasına itina ile sıkıştırılmış çoğu zaman yarıda kesilen zavallı bir beyzbol topunun hazin öyküsünü anlatan çizgi filmdir bahsetmek istediğim...
Bu bağlamdan yola çıkarak geçmiş zaman olur ki topicine nazire yaparak çocukluğumuzun çizgi filmlerini konuşalım...
ilk aklıma gelen yüzüklerinin her birinde farklı güçler bulunan kahramanlarla ilgiliydi.adam "su" diyordu yüzük sel oluşturuyodu.
bir de çiko vardı.müthişti.çiko kadınların beyaz donlarını görünce güçlenen cüce bi basketbolcuydu.çikonun öğretmenleri de çok garipti.bi gün bi öğretmeni ona "çabuk bana bir koca bul" demişti.:)))
japon futbol çizgifilmleri vardır mesela takhashi vardır kartal vuruşu hesabı.
bir de bir çizgifilm vardı şarkısı (dorik dorik mogu moguuuuuuuuuuuu) köstebekli bir filmdi ama adını hatırlamıyorum eger hatırlayan varsa hemen söylesi.
Ayrıca clementine (yanlış olabilir) vardır ki hatta onun müziğini bulabileceğim bir yer varsa yadımcı olun. cnbc-e yeniden yayınlasa ne güzel olur.
varyemez amca- karakanat ördek (darkwing duck) te favorilerim arasındadır.
geçen sene trt nin yayınladığı **yaramaz beşizler **diye bir japon çizgifilmi vardı süperdi eklemeden edemeyeceğim.
bide çizgisinemalar vardı trt de, pazar günleri verilirdi.orda izlediğim bi çizgi film vardı çok fazla hatırlamıyorum ama çok güzeldi.şöyle ki,gökyüzünde bi araç(uzaygemisi gibi,asılı duruyordu havada) vardı ve insanlar ölünce ruhları bu gemiye gidiyordu ve ordan kuş olarak çıkıyordu.ve bi d bi kaç tane doğal afet gibi bi şeyler yaşanıyordu.tam hatırlamıyorum dedim ya.sadece aklımda çok güzel diye kalmış.ya adını hatırlayan varmı?
tabi bi de çizgi diziler vardı Calimero,slamdunk hastaydım ben bunlara....
Yakari vardı, kızılderili bir delikanlı.
au pays des elans
des bisons, des mustangs
nombreux sont tes amis
comme les brins d'herbe yakari ...
diye giderdi.
Bu arada Clementine ve yakari'nin müzikleri Kazaa'da mevcut :D
You need to log in to post a reply.