Tan Tolga Demirci
12 replies · 940 views
Tan Tolga Demirci
bilmiyorum tan tolga demirci adını duydunuzmu ama kendisi bana göre gelecek yıllarda çok önemli işlere imza atabilir prag sürrealist grubunada üye olan tan tolga demirci çektiği kısa filmlerle gerçekten kendi tarzını çok iyi oluşturuyor son kısa filmi alfabetik düşler gerçekten ilham dolu bir deneysel çalışma idi inşaallah yaratıcılıktan yoksun olan şu türk sinemasına yeni bir soluk getirir
maalesef bu filmleri izleme sansimiz olmuyor. ancak festivallerde denk getirmek lazim ki onun icin de bulundugunuz sehirde festival olmasi gerek. ben adini duydugumu hatirliyorum ama filmleri ve kendisi hakkinda bir bilgim yok.
ben tan tolga demirci nin kısa filmlerinin çokğunu tv de izleme fırsatı buldum kabloludan yayın yapan sky türk te yayınlanan bi sinema programı var "en heyecenlı yeri" isimli geçen hafta onun bi kısa filmini verdi arada bir bakın sky türk e bakın tekrarlarını yayınlıyorlar
**Prag'a ne dersin **adlı çalışma bu arkadaşındı değil mi?.
Ben bir türlü izliyemedim.
Prag a Ne Dersin
Prag a Ne Dersin Ankara Film Festivali 2003 de kısa film dalında ödül aldı. sürrealist özellikler taşıyan deneysel ağırlıklı bu kısa film biraz kadınları aşağılayan yapısı ile daha fazla aklımda kaldı. Sanki çok çok çalışmış bir sinema öğrencisinin filmini izlemiş gibi oldum. Sürrealizme ve sinemaya çok çalışmış fakat vasat bir öğrenci... İyi niyetlisiniz anladım ama, fazlaca deneysel film izlemeden Türkiye Sinemasının Geleceğinin yönetmeni gibi abartılı bir isim tamlamasını şimdilik yanlış buluyorum.
Umarım Bağımsız bir uzun metraj yapar da benim bu söylediklerimi yanıltır.
Ayrıca böylesi bir konuda yanılmaktan memnun olurum:-)
tan tolga demirci
tan tolga demirci'nin kısafilmlerinden hayatımın özeti'ni ve alfabetik düşler'i izledim,beğendim.
yaratıcılığının her damlasını akıttığı filmlerinde her şey iyi güzel de kadınlarla bu kadar uğraşmasının çok merak ettiğim nedeni ne acaba??
keşke daha sık izleyebilme fırsatı bulabilsek...
ben bu elemanın iki filmini gördüm bir "alfabetik düşler" bir de ismini tam hatırlamıyorum "trenlermi terkedilmiştir yoksa istasyonlarmı" dı galiba ben özellikle "alfabetik düşleri "çok beğendim kısa filmlerde genellikle amatör bi hava olur genelde sinema öğrencileri kişisel zevklerine yenik düşerler çoğu zaman ...fakat bu filmde çok olgun bi hava vardı özellikle "emperyalizm" bölümü çok yaratıcıydı...zeki bir adama benziyor umarım uzun filmleride aynı havayı taşır...
tan tolga demirci nin alfabetik düşlerini seyrettim ve çok beğendim .adam bizim okula geldi ufak bi gösterim gibi bişiy oldu. ve son haber şudur ki şu anda adını maalesef unttuğum italyan bir yapımcı filmi çok beğenmiş ve bu alfabeyi sadece erotizme uygulamasını istemiş sanırım yapacak bilginize
tan-tolga-demirci
bu adamı gerçekten seviyorum çünkü çok orjinal bir sineması var.alfabetik düşleri izledikten sonra işte artık bizimde bunuel,lynchgibi süper bir sinemacımız olacak demiştim.diğer üniversitelilerin ve kısa filmcilerin işleriyle kıyasladığımızda da gerçekten kendini aşırı belli ediyor ve İŞTE BEN BURDAYIM diye bağırıyor inşallah inandıklarını başarır...
tan tolga demirci
onu son gördüğümde sigaramı yaktı ve yeni filmini görmem gerektiğinden söz etti.
gerek..
özel olarak izlenebilecek bir durumu yok malesef filmlerin.ama çeşitli festivallerden ve yarışmalardan takip edilebilir..
alfabetik düşler çok başarılı. buralarda kısa film diyince aklımıza gelen o öğrenci eziyetlerinden çok ayrı yerde.
kadınlara yönelik tavra gelince; mizojini ayrı konu ama en azından bu konunun sinemadaki açılımlarının ve dolayısıyla yapılıcak değerlendirmelerin ayrı olduğunu/olması gerektiğini belirtmek isterim. örneğin hitchcock "torture the women" düsturunun yeterince uygulanmadığından yakınırdı.
You need to log in to post a reply.