Skip to content

Manchurian Candidate

0 replies · 56 views

Muaddib
Muaddib
26 posts
Dec 26, 2003, 06:33 PM#7362

Manchurian Candidate

john frankheimer'ın yönettiği frank sinatra'nın oynadığı 1962 yapımı mc carthy dönemi amerikada'ki soğuk savaş paranoyası ve komünizm korkusunu iyi işleyen bir film.

eski ve çok beğendiğim ne zaman izlesemkeşke ikinci bir çevrimi yapılsa belki daha bile güzel olur dediğim filmlerden biridir. (filmin en güçlü bölümlerinde biri olan kabus sahnelerinin çekimleri belki de bunu düşündürüyor bana.) neyse, ikinci çevrimi 2004'de gösterime giriyor. sinatra'nın yerinde denzel washington'u izleyeceğiz.
yalnız bir sorun var, yeni çevrim hakkında bulabildiklerime bakılırsa eski filmden geriye belki de sadece adı yadigar kaldı. 1962'deki versiyonunda kore savaşı'nda ele geçirilen amerikan askerlerinin hipnozla beynini yıkayan çinliler, (askerleri aslında hiç yakalanmadıklarına ve bir çatışmaya girip bu çatışmada bir kaç kayıp verip kurtulduklarına inandırıyorlardı) evine bir kahraman olarak dönen yüzbaşı bennet marco'yu suikastçı olarak kullanıyorlardı. yeni çevrimde kore savaşı'nın yerini körfez savaşı almış. bundan ötesine ulaşamadım ama eğer -ki %99 böyle- çinliler'in yerini de ortadoğulular -daraltmak gerekirse büyük ihtimalle iraklılar- aldıysa "çüş" demekten başka bir şey kalmıyor bana. bu ne yaman paranoya bu ne yaman eblehliktir derim ben. durum böyleyse ikinci çevrime de gitmem. Aradan 50 yıl geçmiş mantık aynı....

You need to log in to post a reply.