Skip to content

Rambo'nun Orta Yerinde Uyuyakalan Çocuk

4 replies · 102 views

printerson
printerson
1,034 posts
Dec 29, 2003, 02:48 AM#7431

Rambo'nun Orta Yerinde Uyuyakalan Çocuk

sevgili sermest...

burada arada sirada sitede çikan yazilar hakkinda olumlu düsüncelerimizi geçtigimiz oldu. affina mahçuben yazin hakkinda olumsuz görüs belirtmek istiyorum... bu mesaji özelden atmayisimin nedeni biraz da ana sayfayla forumun arasindaki kopuklugun azalmasini isteyisimdir onu da belirteyim...

bu siirin, forumdaki imzanda bulunan sitede yer aliyor(ki o imzadan duydugum rahatsizligi ayrica belirtmek isterim). siire karsi sogukluk yasayan biri olmamin da bunda katkisi olabilir ama bu yazinin sana dair bir sey oldugunu düsünüyorum. bu durum da bu siirin olmasi gereken yer antoloji.com adli site oldugunu düsündürtüyor. hangi dürtü, sana odakli bir konuyu sinefilde gündeme getirmeni gerektirdi bunu merak ettim.

elestirinin dozunu kaçirdiysam özür dilerim...

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Jan 08, 2004, 09:10 AM#7582

print'in bu sorusuna özelden mi cevap verildi?
sernesto'nun cevabını ben de merak ediyorum...

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jan 08, 2004, 02:52 PM#7595

Öncelikle cevabım geciktiği için özür dilerim...
Birincisi eleştirine hiç de alınmadım hatta sevindim...
Antolojide yer alan şiir daha önce sinefilde yayınlanmak için yazılmıştır...
Hatta sinefilde yayına girmeden on gün evvel yoladım ben yazıyı...
Fakat yazı kurulu yoğunluktan olsa gerek ancak on gün sonra yayınlayabildi...
Şimdi şiir meselesinin bende özel bir yeri var...
Yazdığım şiirlerin insanlar tarafından okunmasını ve incelenmesini isteyen birisiyim...
Sinefilde yazdığım yazılarda ise tam tersi bir durum söz konusu...
Meraklısının gelip bulmasını istemişimdir her zaman...
Bu sebeple sinefilde yayınlanan bir şiiri oraya aktarmış olmakta bir sorun göremiyorum...

İmza meselesine gelince...
Bunun iki sebebi var...
Bunlardan birincisi bakın ben aynı şiiri buraya da koydum haberiniz olsun demektir...
İkincisi ise en başta da belirttiğim gibi ey sinefilin müdavimleri ben şiir de yazıyorum lütfen girip okuyunuz demek içindir...

Bir de diğer mesele var.Bu yazının bana ait olduğunu nereden çıkardın?Oradaki mısraların her birinde sinema,çocukluğum ve eskişehir var...
Bunlar çoğumuzun ortak yanı değil mi?

Yine de eleştirin için çok teşekkür ederim...

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Jan 08, 2004, 03:47 PM#7599

ben o kosede bir siirin yayimlanmasinda hic bir anormallik goremiyorum.. sonucta sinefil yayimladigi sinema yazilariyla farkli bir site ve sinemaya dair goruslerini bir yazarin bu kez de yazdigi bir siirle anlatmasi hic absurd bir sey degil. siirin ne kadar guzel oldugu ayri bir tartisma konusudur ancak hic bir yerde yayimlanmayacak kadar kotu bir siir olsaydi sanirim sinefilde de yayimlanmazdi. kaldiki sinemaya dair (ya da sinemadan kaynaklanmis) bir siirin ille de toplumcu gercekci olmasi gerekmezdi. keske murathan mungan "yazlik sinemalar" kitabindaki siirlerini ilk kez sinefilde yayimlamis olsaydi...

siirsel sinema diye bir kavram konusulabiliyorsa siirsel sinema yazisi da mumkun olabilmeli ve yadirganmamalidir. elbette sinefili bir siir sitesine cevirmeden. ben sermest gibi sinema ve siire yakin iliski halinde olan yazarlardan doyurucu siirsel sinema uzerine yazilmis yazilar okumak isterim ayrica.

OU
outsider
650 posts
Jan 08, 2004, 05:34 PM#7605

valla nefis olmuş, keyifle okudum ben!

You need to log in to post a reply.