Skip to content

Bir film seridi gibi gecip gidiyor zaman...

7 replies · 215 views

SI
Sinefil
Site Admin
16 posts
Dec 31, 2003, 01:31 PM#7489

Sinema adina bereketli bir yili daha geride birakiyoruz. Bir film seridi gibi gecip gidiyor zaman... Sinefil olarak tum sinemaseverlere yeni yilda guzel bir film tadinda bir yasam diliyoruz. Kendi yasamlarimizin basrollerinde, en guzel hikayeleri yasayabilmek dilegi ile mutlu seneler...

Sinefil
www.sinefil.org
info@sinefil.org

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Dec 31, 2003, 01:48 PM#7490

Bu gun yilbasi munasebetiyle gidip kendimi alkole verecegim.. gecen yila bu forumdan bir cok elemanla kiyak kafayla arka arkaya izledigimiz filmlerle girmistik (inanilmaz ama pink flamingoyu bile izlemistik..) ve sahiden sinema acisindan harika bir yildi benim icin. matrix ve yuzuklerin efendisi gibi efsanelere canli kanli tanik olmak cok guzel bir duyguydu. sizler icin nasil bir sinema yiliydi bu yil paylasalim isterim...

butun sinefil tayfasina 2004 ve daha sonrasi icin mutluluklar ve nefis bir film gibi gececek yillar diliyorum..

sinemaci olsak da olmasak da hayatimiz guzel bir film kahramani gibi gecsin...

TO
tonka
5 posts
Dec 31, 2003, 05:54 PM#7491

Türsak Yıllığı ne zaman çıkıyor aklıma takıldı

printerson
printerson
1,034 posts
Jan 13, 2004, 01:50 PM#7719

Kendi adima bir kaç seyi belirtmek istiyorum.

2003 benim için, bir çok mutlulugu ve yol ayrimlarini yasadigim bir yil olarak, kisisel tarihimdeki yerini aldi. Ve evet... Vazgeçtigim bir çok seye ragmen, beni kendi degerlerimle bulusturan, yasama dair heyecanlarimi ayakta tutmaya yarayan saniyorum tek sey sinema oldu 2003te.

Çok iyi bir sinema izleyicisi oldugum söylenemez ama söyle bir sey oldu. Hayatimda bilime verdigim agirligi sanata kaydirmam gerekliligini fark ettim. Bu noktada -belki de ulasilmasi en kolay olan sanat dali olmasindan kaynakli olarak- sinema can simidi oldu. Tabii ki sinefilin varligi da bu durumda etken... Düsüncenin paylasilmasindan gelen yasama hazzi, sinefilde zaman zaman en üst düzeylere çikiyor. Sanirim sinefil olma yolunda hizla ilerliyorum.

2004te umutvar oldugum tek sey, sinefilde yasadigimiz paylasimin çapinin büyümesi üzerine.

hayatin gerikalaninda hayalkirikliklarinin ve kötülüklerin artacagini düsünüyorum.

disari çikmayi ögrenmek, tüm kötülükleri ezmek için yeterli oluyor.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Jan 13, 2004, 02:55 PM#7722

ben sinemayi her yonuyle anlamaya calismanin en ogretici seylerden birisi oldugunu yasadikca dahi iyi oldugunu anliyorum. soyle sinefil foruma bile bakinca anlasiliyor ki bir filmden konusmak hayatin butun unusurlarindan konusmak demek oluyor. sinemayi konusmak fasizmi konusmak, kapitalizmi konusmak, sosyalizmi konusmak, felsefeden konusmak, aski konusmak, siddeti konusmak, siyaseti konusmak... ama bos konusmadan konusmak...

uretim bicimi olarak takim oyununu gerektiren sinemanin "tuketimini" (daha sinefilce soylersek "yenidenuretimini") de takim halinda yapmak cok uretken kiliyor beni.. birlikte ogreniyoruz..

printerson
printerson
1,034 posts
Jan 14, 2004, 03:56 AM#7734

Martin Mystere wrote:

sinemaci olsak da olmasak da hayatimiz guzel bir film kahramani gibi gecsin...

anti kahraman gibi geçsin :)

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jan 14, 2004, 07:02 AM#7737

printerson wrote:
anti kahraman gibi geçsin :)

hayati oyle gecen biri olarak pek tavsiye etmem.

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jan 14, 2004, 03:43 PM#7751

2003 yılını gözden geçirdiğimde sinema açısından pek de dolu bir yıl geçirdiğimi söyleyemem...
Ticari sinema her zamanki gibi formdaydı ama çekmece altı diye tabir ettiğim bilinmeyen açığa çıkmayı bekleyen filmlerden umduğumu bulamadım...
Artık zaman geçtikçe ve izlediğim filmler arttıkça araştırmacı çabalarım hezeyana uğramaya başladı...
bu açıdan 2002 benim için daha dolu dolu bir yıldı...

bunların yanında sinefil forumun kullanıcı profilindeki artış ve hoş tartışmalar benim için geçen yılın artısıydı...

her ne kadar sonu film noir şeklinde bitecekse de herkese kendisinin rejisinde bir yıl geçirmesini dilerim...

You need to log in to post a reply.