Skip to content

Adaptation

7 replies · 185 views

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Jan 07, 2004, 07:26 AM#7563

Adaptation

Biraz gec de olsa nihayet Adaptation'i izleyebildim. Kaufman gercek bir dahi ve Jonze da o senaryoyu cekecek kadar ucuk bir herif onu anladim. Filmi izlerken soruyordum kendi kendime bu kitap gercekten var mi ve bu film harbi harbi uyarlama mi diye ama pek ihtimal vermiyordum boyle bir seye. su sayfalari gorunce iyiden iyiye koptum.

http://www.susanorlean.com/books/index.html
http://www.susanorlean.com/adaptation/index.html

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Jan 08, 2004, 09:04 AM#7580

bana kalırsa bu film being john malkovich'den daha iyi bi film
geçen senenin de en iyilerinden
bazı insanlarda anlayamadığım bi sebepten nicolas cage bi filmde oynuyo diye baştan önyargı oluşuyo, bu film de bi şekilde gümbürtüye gitti

ama sonuç olarak bu film charlie kaufman'ın hep yazmak istediği türden bi film. yani çiçekler üstüne bi film (bkz son kare)

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Jan 08, 2004, 09:51 AM#7586

filmin ruh kardesi barton fink'ten sonra izledigim en iyi "senarist" odakli film.

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Jan 08, 2004, 12:44 PM#7592

being john malkovich'le karsilastirmak istemem. ama karsilastirirsam da malkovich'ten yana kullanirim oyumu. yine de diyebilirim ki being john malkovic ile yarisabilecek kadar iyi bi film adaptation da. her ne kadar bugüne kadar begenen kimseyi görmediysem de simdi burda bu kadar begeneni oldugunu görmek pek bi mutlu etti beni. nicolas cage'den nefret ediorsaniz utanmayin, ben de ediyorum. herkes ediyor. ama filmin hakkini verelim. iyi yazilmis, iyi çekilmis.

ZO
ZooooM
71 posts
Jan 08, 2004, 01:05 PM#7593

Bende bir o kadar seviyorum bu nicolas'ı.Helede neyin nesi olduğunu ve bugünlere nasıl geldiğini öğrendikten sonra filmlerini hatta belkide oyunculuğunu sevmiyor olabilirsiniz ama bu kişilikte bir adam az bulunur.Ben bundan utanmıyorum ve açıkça söylüyorum

CA
caggins
472 posts
Jan 09, 2004, 03:07 AM#7606

başlığı nicolas cage olarak değiştirelim bari.

ben adaptation ı çok beğendim, kurgusunun çok başarılı olduğunu düşünüyorum, aynı zamanda açılışı da çok güzeldi. bir düşünün yani senede kaç tane film geliyor böyle. hatta ben being john malkovich ten daha çok seviyom bu filmi. beni daha çok heyecanlandırıyor.

CE
Cevat Kelle
174 posts
Feb 20, 2004, 12:31 PM#8610

Filmi gerçekten çok beğenmiştim ve yojimbo'nun da dediği gibi filmden bahsedildiğini pek duymamıştım, gümbürtüye gittiğini düşünüyordum. Şu an hatırlayamıyorum ya o dönem aynı anda baya bir sağlam filmler gelmişti yada dediğiniz gibi n. Cage yüzünden gitmedi millet. Ama her ne nedenle olursa olsun gitmeyenler iyi bir seyir kaybetti.
Bu arada matchstickman'a de Nicholas yüzünden gitmeyenler varsa onlar da iyi bir seyir kaçırdılar.

DO
dopey
914 posts
Feb 20, 2004, 01:02 PM#8613

çiçeklerle ilgili bir film bu (orkide) çok güzel. bu uyarlama aynen orkide gibi az bulunur eşşsiz ve öte.

You need to log in to post a reply.