tüm hakları ile...
5 replies · 99 views
tüm hakları ile...
Geçen arkadaşlarla birlikte Amenabar?ın ?abres los ojos? filmini izliyoruz. Vanilla Sky?ı izlemiş olduğumdan baya bir tecrübeliyim zaten, ilk versiyonu için iyi konuşuyorlardı aklımda. Ümitliyim ama yanıldığımı anlıyorum. Maalesef Cameron Crowe filmi plan plan kopyalamış, ikinci film yani Amerikan versiyonu için konuşmak gerekirse ?tek kelimeyle fiyasko?. Filmin tüm haklarını satın almak ile kastedilen bu olsa gerek.
filmin yeni versiyonunu izlemdim ama orjinal harikaydı. (hele o açılıştaki rüya sekansi...) filmin ilk versiyonuna yeni bir yorum getirmeyeceklerse neden yeniden cekmisler anlamadim. aynen kopyalamak akıl kârı değil ama holywood iste ne "kâri" olacağını iyi biliyor...
ben de amerikan versiyonu izledikten sonra orjinali izleyenlerdenim.. stüdyo sistemi beni gerçekten şaşırttı .. hollywood gerçekten amnebarın filmine hiç müdale etmemiş . sadece biraz süslemiş.. aslına bakarsanız ..bu ilk filmleriyle çıkış yakalayan yönetmenler için iyi bir olay..filmin tüm hahlarını satılması güzel para getiriyor.. ayrıca prestij.. hazır yeni rodrigez in ekipsiz asi kitabını okumuşken ..ben derim ki yaşasın iyi non english vesiyonların orta halli ingilizce tekrar çevrimleri..
Orjinalinin insanı sıkıstıran depresif karanlık bir atmosferi var ve bu filme cok yakisiyor, Vanilla'da zaten Cameron Crowe'un sevdigi populer ikonlarla doldurulmus, film tek basina bakildiginda guzel olmus mu? bence olmus lakin orjinaliyle kiyaslandiginda keske hic olmasaymis dedirtiyor. Tek bir iyi yani var o da hollywood seyircisi Amenabar'in hikayesiyle tanismasi..
ben şanslılardanım önce orijinal versiyonu sonra c.c nun çektiği filmi gördüm bence de atmosfer olarak ilk film çokdaha iyiydi ikincisinde ben kendimi bir garip hissettim özellikle hatırlayanlar ve film elinin altında olanlar için tek birsahneden bahsedecem filmin kahramanının yüzünde maskeyle gece klübünde dans ettiği sahne ilk filmde amanebar önden hafif alt açıyla bunu çekmiş arkadan dans pistindeki spotlar yandığında iki yüz silüet olarak görülüyodu ve bence tek bu kare bile filmin taamı hakkında acaip fikirler uyandırıyodu insanın beyninde c.c ise bu sahneyi kamerayı yukarıya yerleştirerek ve kalabalıın içinde kahramanı yukardan göstererek çekmiş bu da bence çok güzel bir çerçeve fakat ilkinin yarattığı etkiyi bende yaratmamıştı filmi izlerken özellikle baktığım yer buydu ve kararımı orda verdim bunun yanında c.c hakkında şu söylenebilir bence müzikle arası çok iyi olan bir yönetmen(bu zaten çektiği almost famaus filminde açıkça ortaya çıkıyor) ve ritm ,tempo vb. noktalarda da bu filme iyi şeyler katmış ama dediğim gibi belki avrupa amerika farkı ik filmdeki ufak ayrıntılar yönetmenlerin filme nasiıl baktıklarını ve neyi yansıtmak istediklerine dair ipçları veriyor(bkz. kaza sahnesi)
bir ufak not bence penelope cruz almodovar filmlerinden sonra en güzel halini bu filmlrde sergiliyor
Efendim Almoust Famous' aslında C.C'nin ta kendisinden bahsetmektedir. Çünkü yönetmeniz zamanında Rolling Stone dergisi için baya bir yazı karalamış, filmin vizyona gireceği zamanlara yakın tarihlerde ise bu yazılar Rolling Stone dergisi tarafından tekrar yayınlanmıştır.
You need to log in to post a reply.