Hababama Ayip
9 replies · 207 views
Hababama Ayip
Neden böyle bir sey yapmislar anlamiyorum... Gittim izledim... Sirtini eski hababamlara dayamis ama Hababam'i mahvetmis... keske hiç olmasaydi ve bu isi ayaga dusurmeselerdi...
butun renkler hizla kirleniyordu... birinciligi hababam'a verdiler..
:-((
Şöyle düşünelim; bir film neden tekrar çekilir. Örneğin, hitchcock'un sapığını adam nasıl çekiliyormuş öğreneyim diye çekmiş. Ya da eski anlatım dili ile yeni seyirciyle buluşamıyor gibi bir başka kıvırma payı da mümkün tabii de. Eee hababam hemen her hafta televizyondan izleyici ile pekala da buluşuyor. Hem de iş yapıyor rayting olarak ilk üç programın arasında.
Bence en güzeli, ya bir directors cut olsaydı ya da temizlenip teknik olanaklarla tekrar sinemada "hababamı" bir sinema dolusu insanla birlikte izleseydik daha güzel olmaz mıydı?
Hababam hayatımızdan ne zaman çıktı da, yeniden merhaba dedik? Televizyon raytingleri öyle demiyor.
para kazanmak için türk sinemasında halkın en fazla sevdiği filmlerden biri olan hababam sınıfı nı kullanmak gayet doğal arkadaşlar:) neden yeni we farklı bir film yaparak kazanacağın parayı azaltma riskine giresin ki di mi:P filmi izlemedim we izlemeyeceğim ama fragmanlarda mehmet ali erbil in cıvık oyunculuğunu ve benzer adi sahneleri görünce size de izlememenizi tavsiye ediyorum.türk sineması iyi bir yere gelsin tabe istediğimiz bu ama bu şekilde değil.bitti.
Öncelikle filmi izlemeden söylemeliyim ki ortaya güzel birşey çıkacak mı?
Hiç umudum yok...
Peki, bu beni sizin gibi üzüyor mu?
Hayır...
Sebebine gelirsek...
Hababam Sınıfı'nı efsaneleştiren bizim nesilimizdir...Bunda televizyonun da büyük etkisi vardır elbette..fakat olayın aslında şöyle bir durum var...
Hababam sınıfı tüm o saflığıyla bir ticari sinema örneğiydi ve sapına kadar başarılıydı...
Devam filmlerinin çoğunda bile aynı ruhun devam ettiğine şahit olmuş kişiler olarak mehmet ali erbilli ilyas salmanlı formatları da bugün oturduğumuz yerden halen zevkle izliyoruz sonuçta...
yedi tanesi çekilmiş bir seriye bir tane daha eklenmesi sonucunda yazık ettiler tüü gibi yaklaşımlar yanlıştır bana kalırsa...
diğer altı versiyon serinin özüne ne zarar verdi ki sekizincisi bok etsin?
önemli olan seriye film eklenmesi değil tabe o da önemli ama asıl sorun 20 yıl sonra baska farklı daha güncel bir film yapmak varken neden kısır döngü içinde elindeki parayı halkın sewdiği bir filmi sömürmek için tekrar çekiosun?? sen bu bağlamı kaçirmişin arkadaşim! bu arada 6 filmden sonra ewet 7 si özümü bok eder senin tabirinle ,haaa seninkini bok eder etmez orası beni ilgilendirmez.ok.finito.
sermest wrote:
Devam filmlerinin çoğunda bile aynı ruhun devam ettiğine şahit olmuş kişiler olarak mehmet ali erbilli ilyas salmanlı formatları da bugün oturduğumuz yerden halen zevkle izliyoruz sonuçta...
Kusura bakma sermest ama ben mehmet ali erbilli hababami seriye dahil edemiyorum. bak o filmle, merhaba hababam ayni kefeye konabilir.
Oyyy... Mehmel Ali'nin ellerini yana açmis, basini hafif öne egmis, komiklik yapma çabasinin ifadesi gözümün önüne geldikçe tuhaf oluyorum ve sinirleniyorum.
Aranizda komik olmayan çalisan bir Kemal Sunal portresi hatirlayan var mi? Komedyen komik olmaya çaba göstermez. Onun dogasinda vardir...
galiba tam olarak derdimi anlatamadım...
o yüzden tekrar açıklayayayım...
zamanında çok iyi bir film yapılmıştır...seyirciden çok büyük ilgi görmüş ve sevilmiştir...
aradan yirmi yıl geçer ve birileri çıkıp da bu geçmiş başarıyı kullanmaya kalkışırsa sizinle aynı noktada buluşuruz...
ama benim demek istediğim zaten yıllar yılı hababam sınıfı hem sinema hem tiyatro hem de televizyon açısından fazlasıyla kullanıldı...
hatta bir ara iş o noktaya vardı ki kızlar sınıfı adı altında da filmler yapıldı...
neticesinde öyle veya böyle bizler ve bizden önceki nesilin hayatında hababam sınıfı yer aldı...
bu sebeple diyorum ki hababam sınıfının yeni yapımını eleştirirken geçmişteki yapıtlara haksızlık oluyor demek abesle iştigal olur...
çünkü tekrarlıyorum hababam sınıfı her türlü materyal yoluyla bize aksettirildiği için hiçbir zaman eskimedi...
bu ülkede ticari sinemanın gelişmesi lazım...
iyisiyle kötüsüyle yılda yüz film çevirecek durumlara gelirsek işte o zaman bu bahsi geçen bozukluktan bahsedebiliriz...
eski hababam efsanesini piç etmiş hiç yenilik barındırmayan sırtını eski hababam filmlerine dayamış olan sıradan hatta kötü bir film :x
You need to log in to post a reply.