Skip to content

Kill Bill bir tat bir doku

4 replies · 95 views

MO
mortradamus
148 posts
Jan 21, 2004, 12:24 PM#7914

Kill Bill bir tat bir doku

Forumu bir süredir takip edemiyorum ve ne yalan söyleyeyim, geri okumalar yapmaya da mecalim yok. Zaten Kill Bill hakkındaki tartışmalar alt sıralara inmiş vaziyette anladığım kadarıyla, öyleyse ben, İ.Onur Yazıcıoğlu'nun yazısı etrafında yeni bir topik açayım bari.

Kill Bill, son dönem (artık "post film noir" mı desek) sinemacılara olan saygımı bir kat daha arttırdı. Şiddetle dalga geçmesi, Gen X sonrasında ortaya yeni çıkan yeni bir film noir içindeki başarılı duruşu gerçekten takdire şayan. Samimi ve bencil bir film; duyarlı ve dokunaklı değil, mesaj kaygısı yok. Kill Bill kadın olsa, sevgilim olmasını isterdim.

Canımı sıkan tek nokta, filmin yönetmen tarafından değil de yapımcı tarafından ikiye bölünmüş olmasıydı sanırım. Filmin yarısında salonu terk edip evime dönüyormuşum hissine kapıldım. Ama bir yandan da yetmişlerin ve biraz da olsa seksenlerin aksiyon ağılıklı TV dizilerindeki to be conitinued... durumunu yaşatması hoş olmuş. Keşke aynı biletle ikinci bölümü de seyredebilsek.. gerçekten böyle bir şey enteresan olabilirdi.

Böyle geriden takip eden yazılar yazmak canımı sıkıyor ama Kill Bill, üzerinde laklak yapmayı hakeden bir film.. ben de bişey söylemeseydim kötü olurdu.

Kill Bill'in, ankara'da gösterildiği sinemaları görünce, post film noir ve underground ilişkisi üzerine düşünmeden de edemedim..

KA
kafakoparan
119 posts
Jan 30, 2004, 03:40 PM#8176

bencil bir film,duyarlı ve dokunaklı değil,mesaj kaygısı yok!!!!!! bunları arıosan bir ara star da ibo-show wardı sanırım onun hayranıydın tabi hülya avşar show we eyvanına yandım gibi programları da kaçirmiosundur.tv olayını gecelim bu tarantino denen post-modern?? şahsiyet sifonu çekse alkışlama modu da nerden gelio?? yani adamın 3 filmi de ondan bundan alıntı ona buna saygi duruşu vb derken acaba 4. filmde alıntı yapacak bir yer kalmayınca neyi çekecek bu adam?? belki de eski filmlerinin bir kolajını yapar filmi 7 ye böler sonra büyük cogunluk bunu da izler we alkış tutar:) işte bu su anki durumdan daha komik olurdu:)nasıl olsa her şeyi şıp diye kabul edip benimsemekte üstümüze yok.eleştiriler diyo ki b- filmlerinden harika alıntılar yok eski uzakdogu sinemasından alıntılar vb.allah aşkına kaç b-filmi ya da uzakdogu filmi izledinizde hebele hübele nese.cok uzun oldu.fin.

Muaddib
Muaddib
26 posts
Jan 30, 2004, 05:38 PM#8180

"beni boğarken gülümse, kurtulmak istesem bile bastırmaya devam et,olur mu? lütfen?"
bu çok bilinen bir dize ve ben mi ıskalıyorum yoksa, bu Sermest'in de kullandığı bir (ne diyorsunuz siz bunlara?)yazı sonu değil mi? Star Wars'dan sonra ikinci bir klon vakası mı yaşanmakta forumda ya da benimki bir paranoya mı?
Bir de Kill Bill'le ilgil tartışma hala açık ve orada da tartışılmaya devam ediyor.

IN
indigo
55 posts
Jan 31, 2004, 02:18 PM#8196

filmi iki şekilde düşündüm izledikten sonra. tarantino kimdir, alıntı yapar mı, yaptığı filmler nelerdir tüm bu soruların cevapları kafamda "bilmiyorum" olsun dedim. filmi bu şekilde severmiydim. evet çok özgün bulurdum ve severdim filmi. bir de tarantino'yu ve tarzını seven biri olarak bakıyorum filme ve yine seviyorum hatta muhteşem diyorum. filmi sevmiyorum, tarantino'yu da neden bu kadar büyütüyolarsa gözlerinde diye içinden geçirenlere de filmi saf bir sinema filmi yani öylesine bir film gibi izleyin. bakalım sevecek misiniz?

KA
kafakoparan
119 posts
Jan 31, 2004, 07:30 PM#8197

indigo bu filmin yönetmeni yerinde tarantino değil de xxx olsaydı bırak bu kadar begenmeyi hakkında bu kadar laf bile edilmeyecekti.truth is the truth.ne demekse.fin.

You need to log in to post a reply.