Türk Sinema Emekçilerine Saygı Duruşu: Dinçer Çekmez
3 replies · 133 views
Türk Sinema Emekçilerine Saygı Duruşu: Dinçer Çekmez
Çoğumuzun ismini bilmediği veya unuttuğu,zaman içinde Türk sinemasına çok fazla emekte bulunmuş olan ama zaman geçtikçe ve yeşilçam silinip gittikçe kaybolmaya yüz tutmuş bu gizli kahramanları bu konu başlığında yad edelim diyorum...
İlk olarak aklıma Kemal Sunal filmlerinin aranan oyuncusu Dinçer Çekmez geldi...
Halen isminden çıkaramadıysanız aşağıdaki linkten bakabilirsiniz...
http://www.sehirtiyatrolari.com/sanatcilar/dincer-cekmez.htm
Her hafta birilerini konuşalım ve en azından kendilerine sinefil olarak vefamızı gösterelim diyorum...
Last edited: Apr 01, 2004, 01:18 PM (3)
super adamdir su linke tiklayip fotografini gorunce eski bir tanidigi gormus gibi oldum..
severim kendisini.. o kaa-darrr!
Türk Sineması'nın önemli kötü(aslında birçok filmde filmin asıl elemanı tarafından -ki bu çoğunlukla Kemal Sunal'dır- madara edilip komik duruma düşer.) adamlarındandır. Pek çok komedi ve avantür filmde gerek mafya( Türk işi :D ) gerekse kafir-kefere rolüyle karşımıza çıkmıştır.
Sanırım Tarantino ve ya R. Rodriguez Türk Sineması izleme şansı bulsalardı Sayın Dinçer Çekmez de şu anda Sonny Chiba'nın ,Pam Grier'in,Danny Trejo'nun ya da Cheech Marin'in durumunda olabilirdi.
Ek: Sanırım ATLA GEL ŞABAN filmindeydi. Kemal Sunal'ın altılıyı bulması için ''Şiki Şiki Baba'' şarkısını söylemesi sahnesi Türk Sinemasında en komik bulduğum sahnelerin başında gelir.. :D
Şark Bülbülü'nde de Şaban'dan dayak yiyerek stres atan gazinocular kralı rolü vardır ortalığı yarıp geçiren...
Ayrıyeten Şaban Asker'de adlı dizide bıyıklı komutanı oynaması da ilginçtir.
Neticede çok severiz, baş tacı ederiz. Sermest'e de teşekkür ediyorum mevzuyu gündeme getirmesinden kelli...
You need to log in to post a reply.