Kaptan Jack Sparrow (Karayip Korsanlari)
14 replies · 553 views
Kaptan Jack Sparrow (Karayip Korsanlari)
Belki de nadir durumlarda dogru olani yapmak korsanligi gerektiriyordur. Korsanligin kendisi dogru yol olabilir.
Pirates of the Caribbeans'da, gordugu en iyi korsanin kacmasina goz yummak zorunda kalan binbasiya valinin teselli sozleridir bu. Hollywood'un, kendisine tamamen ters, cikarlarina uymayan korsanligi yucelttigi bir filminin sonlarinda gecer. Elbette ki bir korsana guvenilmez. Bir korsan taklidi yapmaya calisan sahtekara hic guvenilmez ama bu kez hollywood bilincli (yukaridaki sozden bu anlasiliyor) ya da bilincsiz de olsa, en iyi islerinden birini cikarmis.
Bir korsanin mutlaka hazine saplantisi oldugunu soyler Kaptan Jack Sparrow. Ve her hazinenin altin ya da gumusten olmadigini da belirtir. Kendisi icin ozgurlugun sembolu Siyah Inci, Barbossa icin lanetin kalkmasi, Will ve Elizabeth icin de kendileri hazinedir. Ve hazinelerine ulasmak ugruna olumu goze aldiklarini da goruruz filmde.
Bu filmi ve Kaptan Jack Sparrow'u bu kadar sevisim de bu yuzden belki. Hazinemin ne oldugunu biliyorum ve ona ulasmak icin 4 yildir yilmadan cabaliyorum. Savvy?
Aslinda uzun uzadiya bir yazi patlatmayi dusunuyorum ama sikildim. Diyorum ki;
Simdi bana o ufku getirin.
yaaa ben yazını okudum da kafam biraz dalgın bi şey anlamadım,haa filmi de izlemedim galiba bir filmden bahsediosun.neyse ölesine yazıyım dedim bi şeyler:))bitti.
bravoo!!(fonda alkış da var)
en azından adamın bir film hakkında birşeyler söylediğini farketmişsin.
halloween town un kralına saygı göstermek lazım
johny depp in oyunculuğu etkileyici kitabı okurken uyarlama yapılsaydı diye düşünüp kaptan için yaptığım kısa listede johny depp in olmayışı acayip utandırdı beni filmi izlerken.
iyi bir uyarlama her karakter ince bir şekilde işlenmiş 2003 en iyi on filmi arasına girer bence
Pumpkin King wrote:
Bu filmi ve Kaptan Jack Sparrow'u bu kadar sevisim de bu yuzden belki. Hazinemin ne oldugunu biliyorum ve ona ulasmak icin 4 yildir yilmadan cabaliyorum. Savvy?
I see captain...
Iyilik için sadece iyi niyet yetmiyor. Bu yüzden seviyoruz kaptani ve o da bu yüzden korsan. Kahramanlar aramamak, efsaneler yazmamak, siyah incide rom içmek yeteri kadar kahraman yapiyor adami. Oysa adamin umrunda degil. Kafasi kiyak olmus romuyla... Ve rom sisesinin issiz bir adada yanmasi agir geliyor. Zaten ada issiz, kimsecikler yok...
Iste bu yüzden "yürümüyor bir çok iliski"... Bazen bir sise içki ya da ne biliym baska bisey, fark edilmekten daha önemli...
Bu arada Dün gece National Geographic te korsanlarla ilgili bir belgesel izledim, korsanlar kaptanlarını aralarından en adil ve demokratik davranabilecek birini seçiyorlarmış ve adaletsizlik yaptığında da seçtikleri gibi indiriyorlarmış. O dönem için çok ilginç... Ayrıca asıl cani başımızda bizi yönetenlerdir deyip kendi kuralları olan bir dünyada yaşıyorlarmış...
ya zaten sisteme rest ceken onun carklarina uymayan adamlar degil mi korsanlar. kaptan idris'in "bir memleket gibidir gemi" lafini hatirlarsak gemideki isyanlar da birer devrim degil midir. kendilerini kandiran, zulmeden kaptanlari devirip yerine iclerinden birini secerler. sinif farki yoktur, herkes bir arada yemek yer, is bolumu vardir. ya tabi ben de biraz abartmis olabilirim ama oyle tu kaka bisey olarak dusunmedim hic bi zaman korsanligi. hatta pirates of the caribbean'de dikkat ederseniz barbossa'nin sag kolu iri kiyim bir zencidir. bu zencinin kacak bir kole oldugunu tahmin etmek pek zor degil. korsanlar arasinda kolelik olmadigindan bir kolenin siginabilecegi en iyi yer bir korsan gemisidir sanirim.
Kaptan Jack Sparrow'du, Garfield'i, böyle karakterleri seviyorum nedense :P ?
sistemin içinde biraz muhalif biraz sarhoş biraz naif ve biraz marjinal takılan herkes korsandır. captain jack sparrow bunun en güzel hayali kanıtıdır. rom denizinin içinde balık o. kafası vakti zamanın kafası o kadar yükselmiş ki artık aşagılara inemiyor.
kaptan hep sarhos.. her anlamda.. yuruyusu bile oyle adamin.. onun sarhoslugu kusturan cinsten degil. baudelaire'in anlatmak istedigi gibi:
***"SARHOŞ OLUN!
Her zaman sarhoş olmalı. Her şey bunda: Tek sorun bu. Omuzlarınızı ezen, sizi toprağa doğru çeken Zaman'ın korkunç ağırlığını duymamak için, durmamacasına sarhoş olmalısınız.
Ama neyle? Şarapla, şiirle, ya da erdemle, nasıl isterseniz. Ama sarhoş olun.
Ve bazı bazı, bir sarayın basamakları, bir hendeğin yeşil otları üzerinde, odanızın donuk yalnızlığı içinde, sarhoşluğunuz azalmış ya da büsbütün geçmiş bir durumda uyanırsanız, sorun, yele, dalgaya, yıldıza, kuşa, saate sorun, her kaçan şeye, inleyen, yuvarlanan, şakıyan, konuşan her şeye sorun, "saat kaç" deyin; yel, dalga, yıldız, kuş, saat hemen verecektir karşılığını: "Sarhoş olma saatidir.
Zamanın inim inim inletilen köleleri olmamak için sarhoş olun durmamacasına! Şarapla, şiirle, ya da erdemle, nasıl isterseniz."
BAUDELAIRE - (Paris Sıkıntısı)***
Artik her gün Kaptan'i izliyorum. bir yarim saat 20 dakika da olsa izliyorum. ruh sagligina birebir. Black Pearl is freedom deyisine bayiliyorum. Çok iyi geliyor. Ayrica ada sahnesinde de canim sürekli içki istiyor. Böyle ya... Adam takiliyo ortamlarda...
"Takılmak" korsanlık değil bence. Baudlaire alıntısından alıntılayarak tekrar ediyorum. sarhoş olun "içkiyle ya da erdemle"... Karakter sahibi olmak, tutarlılık. Bana uymaz lafınının huzuru... mmmhh tadından yenmez.
**Uzakdoğunun en popüler oyuncularından Yun-Fat Chow Karayipler'e doğru yola çıkmaya hazırlanıyor. Yahoo News'ün bildirdiğine göre serinin yönetmeni Gore Verbinski geçtiğimiz haftayı Hong Kong'ta, Yun-Fat'le Karayip Korsanları'nin senaryosunu tartışarak geçirdi.
Yun-Fat'in eşi Jasmin Chan Wui-nin, bir Çin gazetesine yaptığı açıklamada haberi doğruladı ve eşinin Karayip Korsanları'nın ikinci ve üçüncü filminde yer alacağını söyledi. Yun-Fat serinin devam filmlerinde, 15. yüzyılın efsanevi Çinli korsanı Cheung Po Tsai'yi canlandıracak.**
aaa ne güzel! Chow Yun Fat komedi zamanlaması çok iyi olan bir oyuncu.
You need to log in to post a reply.