Skip to content

reklam bir tv programi midir?

13 replies · 218 views

AD
ad or no
28 posts
Feb 05, 2004, 01:09 AM#8249

reklam bir tv programi midir?

diger sanatlar bölümünde gördügüm tartismadan yola çikarak baska bir konu aklima geldi. tamam reklam sanat degildir ama bir tv programi özelligi tasir mi? özellikle cem yilmazin oynadigi ya da metnini yazdigi reklamlar, bir program izlenir gibi izleniyor. bazi reklamlari izlemek için kanal degistirmeme gibi durumlar olusuyor. ne diyorsunuz bu konuda? prodüksiyon kalitesine mi baglamak lazim, yoksa meslek erbablari isi daha mi iyi yapiyor, hedeften sapma mi oluyor yoksa?

CA
caggins
472 posts
Feb 05, 2004, 03:20 PM#8264

Hürriyet gazetesi cem yılmazın reklamlarnı program kuşağında şu saatler arasında şu kanalda çıkabilir diye veriyor çok kıl oldum olurmu böle bişe yaaa!!!

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Feb 05, 2004, 03:43 PM#8270

eskiden de yapiliodu boyle seyler baska reklamlar için. anladigim kadariyla "reklam sanat midir?" tartismasi da bir sonuç bulmus.

CA
caggins
472 posts
Feb 05, 2004, 03:45 PM#8273

ne gibi?

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Feb 05, 2004, 03:49 PM#8275

hazir kart reklamlari için yapiliodu mesela. gazetenin tam da dedigin noktasina verilirdi reklamlar. sagduyu reklamlari için de yapmislardi. genelde seri reklamlar için yapilan bisey zaten. ayrica guzel de bisey. ne zaman izleyecegimi bilmek istiyorum programimi. ayrica bu sekilde gecede 400 program izleyebiliyorum:)
su yuzden sorun diiil. sonuçta hurriyet oraya herbalife çay reklami alacagina doritos a la turca reklami alio, hiç olmazsa televizyonla ilgili.
bi de söyle düsün. o reklamlar sayesinde istemedigin reklamlari seyretmeyebilirsin. bu da bisey.

CA
caggins
472 posts
Feb 05, 2004, 03:53 PM#8276

ben reklam seyretmek istemiyorum sorun orada.

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Feb 05, 2004, 03:56 PM#8277

iste esas sorun orda.

AD
ad or no
28 posts
Feb 06, 2004, 01:25 AM#8279

tamam. tartisma bitmis olmasa da ben sanat olmadigini düsünerek öyle yazdim, kusura bakmayin.

söyle tekrarliyim soruyu. seyredilmesi keyif veren reklamlar oldugunu yadsimayalim en azindan. reklam hakkinda olumsuz fikir tasimak baska sey, yapilan isin nasil bir sey oldugunu konusmak baska sey. bu nedenle televizyon basliginda konusmak gibi bir insiyatif kullanmak istedim.

IN
indigo
55 posts
Feb 15, 2004, 03:32 PM#8479

reklam her ne kadar benim hayat felsefeme ters düşen bir olgu da olsa, reklamların da bazılarında sanatsal estetik olduğuna inanıyorum. yani reklam fikrine karşı olan bir düşünselyapıya sahibim ama güzel çekilmiş ve ürünü amacına ulaştıran bir reklama da bakmadan edemem. 15 dk film [ya da dizi]20dk reklam buna karşıyım ben de. Ve şunu da merak ediyorum; acaba reklam veren kişiler ya da kurumlar bir reklamın bu kadar sık gösterilmesinin ve sürekli izleyiciyi rahatsız etmesinin etkili bir tanıtım ve pazarlama tekniği olduğuna nasıl inanıyorlar?

CA
caggins
472 posts
Feb 16, 2004, 05:08 PM#8497

reklamcı pek çok arkadaşımız var burada sanırım onlar buna bir açıklama getirebilir....

ayrıca ben bir çok ürünü çok reklam veriyor diye almıyorum...

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Feb 20, 2004, 08:47 AM#8606

beko tablet pc reklamindan sonra iyice anladim ki boyle guzel reklamlar oldugu surece ben reklam izlemeyi seviyorum ve boyle reklamlari bir suru program ya da diziye terdih ediyorum. cok eglenceli bir oyku mukemmel bir muzikle desteklenmis, sadece o muzik icin defalarca izleyebilirim.

film dizi gibi seylerin icine alinan reklamlar da ne kadar rahatsizlik uyandirsa da faydalarini goz ardi etmemek lazim. tuvalete gitmek, cay demlemek gibi rahatlatici ya da keyif tamamlayici seyler yapmak icin buyuk firsat doguruyor.

DA
darkside
83 posts
Feb 20, 2004, 04:22 PM#8631

sonucta reklam'ı bir info olarak gorebiliriz. bircok urunu veya hizmeti reklamlar aracılıgıyla tanıyoruz. program olarak gormemek lazım. belki advertorial tarzı reklamlar program kapsamına girebilir. ürün haricinde baska bilgilerde veriyorsa tabii.

CA
caggins
472 posts
Feb 20, 2004, 08:09 PM#8634

ya arkadaşlar öyle reklamlar oluyor ki reklam denen şey olmasa hayat ne kadar güzel olurdu dedirtiyor şu anda aklıma gelmiyor ama geldikçe yazayım bari...

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Feb 21, 2004, 09:12 AM#8647

indigo wrote:
Ve şunu da merak ediyorum; acaba reklam veren kişiler ya da kurumlar bir reklamın bu kadar sık gösterilmesinin ve sürekli izleyiciyi rahatsız etmesinin etkili bir tanıtım ve pazarlama tekniği olduğuna nasıl inanıyorlar?

hemen açıklayayım...
pazarlama tekniğinde tüketicinin satın alma davranışları üzerinde beş temel tez ortaya konmuştur...

Marshall iktisadi güdülere dayandırır meseleyi...
tüketicinin ürün seçiminde bütçe,ekonomik ortam ve dış faktörlere dayalı iteklemelere dikkat ettiğini belirtir...

marx ise bireyin aile ortamında edindiği tüketim alışkanlıklarını ileri dönemde devam ettirdiğini belirtir...

freud ise olaya psikolojik faktörleri ortaya koyar...doğumdan itibaren alt zihinde yer alan istek ve ihtiyaçların ergen dönemlerde gelişim sağladığını belirtir...insanların tüketimi bir içgüdü yoluyla yaptığına dayandırır düşüncesini...

pavlov a göre ise **şartlandırma **vardır...tüketici markaya ve ürüne ne kadar odaklanırsa o kadar çok tüketir der pavlov...

günümüz modern pazarlama anlayışı bu yukarıdaki öngörülerin bir sentezidir...kimi ürünlerin aşırı dikte edilmesi sizin de içinde bulunduğunuz bir kısım tüketiciyi irrite etse de başka bir kısım tüketiciyi şartlandırmaktadır...

başka bir üründe ise tam tersi bir durum söz konusu olabilir...

You need to log in to post a reply.