zeki demirkubuz nerede
6 replies · 148 views
zeki demirkubuz nerede
zeki demirkubuz'un son filmi bekleme odasının ne zaman vizyona gireceğini bilen varmı acaba aralıkta girecek dediler ama şubat oldu hala ses seda yok zeki'nin karamsar ve soğuk sinemasını ben kendi adıma çok özledim zeki demirkubuz bence gerçek bir sinema isyankarı o nun son işini görmek için sabırsızlanıyorum
itiraftan bir alıntı :
-benimle gel her şeye yeniden başlarız ..
-peki ya olanlar
-onların hepsi geride kaldı
-hayır,geride kalan sadece zaman ...
alin, bekleme odası için sinema tarihine geçecek bir yapıt diyor. bence de öyledir zeki abimin her işini sabırsızlıkla bekleyenlerdenim ben de
yaşasın adam gibi film yapanlar
yine apışıp kalırız diye ümit ediyorum... bakalım hangi kadın, esas oğlanın başına ne çoraplar örecek...
bu kez bas rollerde kendisi ve esi de var. dostoyevski'nin suc ve cezasi'ni filme uyarlamaya calisan bir yonetmenin hikayesini anlatiyor. bir cesit otopotre olsa gerek.
filmde raskolnikof'u kimin oynayacagi konusunda yonetmenin kafasi karisiktir. cesitli oyuncularla gorusuruz vs. nihayet evini soyan hirsizin pesinden kosmaya baslar bu rol icin. bildigim hikaye boyle...
zeki demirkubuz edebiyatla iliskisini bu filmde de surduruyor. yonetmen olmasa kesin yazar olacak bir adam. butun referansini sinemadan degil edebiyattan aliyor.
adamın daha kötü bir işini görmediğimden dolayı gayet ümitliyim. fakat albert camus'nün yabancısını sinemalaştırdıktan sonra şimdide dostoyevskinin suç ve cezasına zıplıyor. bilemiyorum belki bu edebiyat eserlerini bırakıp memleketinden gerçek hikayelere takılmalı, onlardan dem vurmalı.. masumiyet gibi üçüncü sayfa gibi.........
suc ve ceza'nin neden "dunya" edebiyatinin en iyi eserlerinden birisi oldugunu dusunuyorsun sevgili dopey? olay sadece rusya'da gecmiyor... o kitabin kavramlari bu ulkenin yasamina da denk geliyor. yabanci'daki yabancilasma sorunu kimin sorunu degil.. gayet hayata ve insan dogasina dair filmler demirkubuzun ki....
You need to log in to post a reply.