mangAnime
7 replies · 627 views
mangAnime
Şimdiye kadar kimsenin dikkatini çekmediği için ben yazayım dedim Türkiye'nin tek(benim bildiğim) Japon animasyon, çizgi roman ve popüler kültürü dergisi ''mangAnime'' 2 sayıdır ortalıkta boy gösteriyor. Yazı kurulu içinde Ankara'da japon animasyon günlerini düzenleyerek bizi ziyadesiyle mutlu eden ve bolca hayır duamızı alan pek muhterem şahsiyetler Burak 'Isamu' Aydın, Mutlu Binark ve Bülent Tellan'ın bulunduğu dergi bu sitede de çeşitli yazılarında kendilerini gösteren manga ve anime fanlarının kesinlikle ilgisini hak ediyor.Kuruluşunda geçtiğimiz aylarda talihsiz bir kaza(!!??) sonucu kaybettiğimiz Sadi Konuralp'in de emeği bulunan bu dergi dergi çıkartmanın giderek zorlaştığı ülkemizde umarım uzun ömürlü olmayı başarır.
NOT:DERGİYE İLGİ GÖSTERİN VE GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE ALIN!!!!!
NOT 2: DERGİYLE HİÇBİR ORGANİK BAĞIMIN OLMADIĞINI TÜM KAMUOYUNA VE 3. ŞAHSİYETLERE ÖNEMLE DUYURURUM :D :D :D
bir arkadaşımın evinde eski sayılarından birini gördüm onu biliyorum sadece.. geceyarısı formatında fakat safi manga bir dergi.. japon kültür merkezi mi neydi onların desteği varmış fakat düzenli bir şekilde çıkmıor ve rastlamıyorum hiç bir yerde .. dağıtımın ii yapıldığı konusunda şüpheliyim. memleketimiz bu tür spesifik ilgi alanlarına sahip insanlar için pekte rahat bir yer değil hepimizin takdiri bu yöndedir eminim hoş arayan her bişeyi bulur.
Zaten benim bildiğim kadarıyla daha 2 sayı çıkmış durumda sanırım ''Geceyarısı'' gibi mevsimlik çıkmayı hedefliyorlar ama aksilikler olmuş olabilir. Ben 2 sayısını da Ankara dost'ta bulmuştum. Dağıtım olayını nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama Ankara ve İstanbul'da büyük kitapevlerine bırakılıyordur sanırım. Bir de yazı yazan elemanların çoğu aynı zamanda ''anime.gen.tr'' içinde olduğu için ordan da bilgi edinilebilir...
Bende var 2. sayısı.. evangelion ile ilgili dosya konusu yapmışlar.. Taa eylül-ekim gibi aldım.. O günden bu güne birdaha göremedim zaten..
Ayrıca, animatrix'in dvd'sini incelemişler, japon kılıç sanatına değinmişler, ve kill-bill'de anime olacağı ile ilgili bir haber vermişler :))
Fena dergi değil ama kapaklar dışında siyah-beyaz.. Çok hoş bir havası var dergi olarak..Bulursanız alın diyeyim.. zaten yeni sayısı çıkınca anime.gen.tr'de soyluyorlar.. Orayı da takip edebilirsiniz..
Ha bir de sanırım sadece "Ankara DOST'ta var".. [Ankara'da]
You need to log in to post a reply.