K-Pax
9 replies · 148 views
K-Pax
Dün akşam K-Pax filmini üçüncü defa izledim(trt1 verdi).
daha önce izlediğim vcd den bir çok yerin kırpılmasının bende yarattığı şaşkınlık bir yana, olayın yinede iki ucunun açık kalması canımı sıktı. 2001 gibi yorumlara bir yığın açık uç bırakan bu film hakkındaki fikirlerinizi öğrenmek için yazdım. (arama yaptım böyle bir kelimeye rastlamadığımdan gönül rahatlığıyla açtım. umarım daha önce tartışılan bir konuyu yeni baştan açmamışımdır)
izleyeli cok oldu. o yuzden filmin herseyini hatirlamiyorum ama Kasandra sendromu uzerine bir filmdi galiba (bu konudaki bence en iyi film 12 maymundur). Kevin Spacey abimiz guguk kusundaki jack nicolsan'in oynadigi karaktere benzer bir rol oynamisti.. hatta ilk izledigim zaman bunun guguk kusun'un farkli bir yorumu oldugu izlenimine bile kapilmistim.. yarattigi karakterler anlaminda cok yeni ve orjinal olmamasina ragmen eglenceli bir filmdi benim icin.
cassandra sendormu denemez, bu uzayli oldugunu iddia ediyo. cassandra gelecege iliskin kotu haberler verir kimseyi inandiramaz ve bu kotu haberlerin gerceklesmesinin verdigi aciya katlanamaz.
sen oyle diyorsan oyledir pumkin. bu tur ayrintilar konusunda seninle kapisamam.. ve lakin kasandra sendromu benzeri seyler yasidi abimiz o filmde diye hatirliyorum. dedigim gibi cok oldu filmi izleyeli ve benim gibi balik hafizali birisi icin yuzyillar oncesi sayilir. bu arada kasandra sadece kehanetlere ozgu bir sey olarak yorumlanmiyor gunumuz psikoloji biliminde bunu da ayrica belirteyim. sevgilerimi yollayayim bu vesile ile.
psikolog musun?
niye, hasta misin?
anlasiliyo mu?
hadi anlat bakalim.
neyi?
12 maymunla kıyaslamam ama ben de k-pax'i severim güzel filmdir kendisi orjinal olduğunu düşünüyorum, ayrıca bana göre iki ucu açık da değil...
12 maymunun uyarlandığı fransız kısa filmini izleyen var mı yanılmıyorsam adı jetee olacaktı, çok merak ediyorum...
You need to log in to post a reply.