DJ kim?
4 replies · 211 views
DJ kim?
elektonik muzik ile ilgilenmeye basliyan, hasbel kader bir arsiv olusturmakta olan bir muziksever olarak DJ'lik kavramini tartismak istedim buradaki arkadaslarla. DJ kim artik? bir muzisyen mi o da yoksa eglence kulturunun bir parcasi mi sadece?.. dogrusu kafam karisik. bu ise kafa yoranlarla birlikte soyle bir tartissak da ben de fikirlerimi netlestirme firsati bulsam.
babuş ben bu konuda yetkin bir insan değilim ama gördügüm kadarıyla kendine bir muatap bulamadım.. ben demek isterim ki dj ler topluma yaralı faydalı vatan evlatlarıdır.. vakat kral ve number one vj leri oronzbu
çocuklarıdırlar.. :D sanırsam
Performans DJ'liği ile playlist DJ'liği arasına bir çizgi çekilmesi ve bu iki işin tanımlarının da birbirinden ayrılması gerekiyor. Turn table başında performans yapmakla, kitlenin nabzını yoklayıp ona göre CD çalmak arasında fark olmalı bence. Tabii bir de işi radyo boyutu var. Her, kitleye müzik çalan insan "DJ" olarak nitelendirilmemeli. Benim önerim, kulüplerde CD çalan insanlara playlist maker, pikap başında performans yapan adama DJ denmesi.
gerçekten de bu forumda hiçbir topic eskimiyor galiba
You need to log in to post a reply.