Açiklama, veda ve benzeri
23 replies · 802 views
Açiklama, veda ve benzeri
Sinefil forumlarinda 600ün üzerinde mesaji olan ve ilk üyesi olan biri olarak, burada sinema konusu disinda bir baslik açma hakkini kendimde gördüm. Yanlis yaptiysam simdiden silmenizi istiyorum.
Öncelikle sunu belirteyim. Sinefil, kurucularinin ve biz katilimcilarinin gözlerinin önünde, ellerinde, kucaginda büyüdü. Artik birimizin kucagina sigmaz durumda. Bu nedenle de buranin gerek forum gerek ana sayfa yazarlarinin olusturdugu bir "özgür topluluk" düsünün içinde buldum kendimi. Alicisi da saticisi da kendisi olan, birbirini düsünceyle besleyen, bir ucundan görenin, digerine diger ucu gösterdigi, yayin yaptigi mecranin özelliklerine inat, sanal olmayan bir ekip kuruldu. Ben hayatimda ilk defa bir forum ortamina atacagim mesaj için ön hazirligi bu site için yaptim. Bunu daha sonra defalarca yaptim. Ancak bunu yapisimdaki nedenim, hatali bir seyler yazmamak degildi. Bu tavir, bir özgürlük düsüne sahip çikmaktan gelen bir tavirdi. Ona gözü gibi bakmak için.
Sinefil'de diger pek çok forumda olmayan kurallar geçerlidir. Mesela küfür serbesttir. Ancak; içi bos yazilar yazmak, küfür etmekten daha degersizdir. Burada kimse yazilan yazilari bir ego meselesi, bir üste çikma firsati olarak görmedi. Bilgiyi, düsünceyi paylasmanin tadi içinde yazildi her sey. Hem de bir çok ciddi mevzu, ince bir mizahla süslenerek tartisildi. Zaman zaman yüzyüze bakan insanlar, eski dostlar dise dis tartistilar. Hatta yüzünü hiç görmedigim, bizim yazdigimiz yerlerden kilometrelerce uzaktan yazan Sermest arkadasimiz, bir keresinde bana "neden eskisi kadar sertlesmedigimi" bile sordu. Birbirimize girdik. Ancak tek bir nedenle; fikir üretmek, düsünceyi paylasmak adina yaptik bunlari.
Oysa Özcan Deniz basliginda, hiç ummadigim taslari, bas yarma telasi içinde görüyorum. Kendi adima söyleyeyim "evet basim yarildi". Diger taraftan, Martin'in sorusuna gelirsem, evet "ben kumdan bir kaleyim". Çünkü ben gücümü, ne kirlenmis plaza dünyasindan, ne olmamis bir akademiden, ne de rastgele alintilardan alma hevesinde oldum. Naif bir anlama ve anlatma, yani iletisimi paylasimin göbegine koyma gayreti içinde olmaya çalistim. Bu anlamda; provokatif mesajlar atma çabam da oldu. Oldu ki; yadiklarima gelecek elestirilerin düzeyi, benim tartisma düzeyimin üzerine çiksin. Ben gelismeden bunu anliyorum ve burada okuyarak, yazarak önemli mesafeleri kat ettim.
Özcan Deniz topicinde de mümkün oldugunca agresif bir tarz benimsemeye çalistim. Bunu yaptim ki; her kösebasinda gördügümüz, sirtini Marxist ideoloji yaklasimina dayamamis, klise bir popüler kültür tartismasindan fazlasinin rüyasini gördüm. Çok sey istedigimi biliyordum ama Sinefil için olmayacak seylerle karsilastim. Içi bos, buram buram ego kokan, terbiye sinirlarini hiçe sayan bir yaklasimdi bu.
Simdi kumdan kalenin kaçma vaktidir. Çünkü suyu bulanmis bir denize direnmenin anlami da gerçekligi de yoktur. Ömür billah yazmamak üzere degil bu veda. Tekrar dene tekrar yenil senaryosundan iyice sikildigimi belirtmeliyim.
Ve sinemanyak sana;
bak istedigin oldu, uzunca bir süre tatile çikiyorum. bu durumla böbürlen ve arkadaslarina anlat. ama söylemeye çalisip da belirtmedigim bir sey olmadi. en net ve sert biçimde konustum. Sinefil forumu, sigligim ve yozlgumla yildirdim de. Ama bunu yapmayip, savunmaya geçme istegini anlamak zor degil.
Herkese sevgiler...
sen en sevdigim yazarlarindan birisin sinefilin. hayatinda kac tane sacma sapan tartismada sacma sapan adamlara cevap verdigini biliyorum. bu yuzden bir dahaki sefere susmayi denememistin hic.. boyle bir vedayi anlamsiz buluyorum. ortada hic bir sey yok.. burasi bir forum ve her cins adam "girer ve cikar"... sozunu ettigin bulanma durumu sadece bir topic icin gecerliyken ve o topic de su anda bana gore buranin hala en guzel topiclerinden biriyken bu kadar uzulmenin anlami nedir? kurallari onlar belirlemez.
askere gidecegin icin yolun acik olsun. ama veda mesajinin boyle olmasini hic beklemiyordum. "ben askere gidiyorum arkadaslar, epey bir yokum" deseydin de sen her aklimiza geldiginde bu topici yukari cekseydik. seni ansaydik.
yolun acik olsun. selametle git selametle gel.. en buyuk asker bizim asker diyicem de biliyorum bizim asker biraz iddiasiz.
printerson,
kendine iyi bak, hemen git hemen dön... biz burdayız, seni bekleyecegiz.
sinefil ekibine ayrıca tesekkur etmek lazım, eskisehirden ayrılıpta, eskisehir ruhunu bu anlamsız sehirde kaybettirmedikleri icin....
ellerinize sağlık... cok fazla yazmazsamda, okudum, okudugum kadar da eglendim, ogrendim. cok tesekkurler
Yolun açık olsun dostum...
Güle güle kardeşim.
Her ne kadar printerson kadar mesajım olmasa da ve sitedeki birkaç kişi hariç (o da özel msj aracılığı ile) tanıdığım olmasa da ben de bir veda msjı yazmadan gitmek istemedim.
Vatani görev nedeni ile mesajlara bir süre ara vermek durumunda kalacam.
Geride kalan tüm sinefiller kendinize ve SİNEFİL'E iyi bakın.
GÖRÜŞMEK ÜZERE.... :D :D :D
pazartesi teslim oluyorum...
kendinize çok iyi bakin, sinefile çok iyi bakin...
"We are all brothers and sisters" deeeeermisim...
sermest, bi süre rahatsin ;)
güle güle gidin güle güle gelin dostlarım, dönüşünüzü sabırsızlıkla bekliyoruz...
You need to log in to post a reply.