Akdeniz kodu ve varsa başka kodlar
17 replies · 499 views
Akdeniz kodu ve varsa başka kodlar
arkadaşlar gene bir sorunsalla çıktım karşınıza ama walla merakımdan:)
nedir bu akdeniz kodu? neye göre ortaya çıkmıştır? kim belirlemiştir? ve de başkaca kodlar var mıdır? çok yarım yamalak kafamdakiler... enazından kaynak tavsiyesi rica edicem:)
o ne ya
ışığa tutulmuş tavşan gibi kaldım ya ...
şimdi nedir bu akdeniz kodu aç biraz, çok merak ettim.
(Carcass dedi) akdeniz kodu:)
arkadaşlar bu biraz komik oldu ama neyse madem öyle ben bildiklerimi anlatayım bari. sinema tv de okuyan varsa aranızda hocalara sorsa ya belki vardır bilen.
eveeet. bu akdeniz kodu lafını akdeniz filmleri topladığını söyleyen bi arkadaştan duydum en kısa zamanda ayrıntılı bilgi için onunla temasa geçicem zaten .
ancak şimdi konuşma sırasında öğrendiklerimi aktarıyorum:
akdeniz kodu akdeniz filmlerini tanımlamak için kullanılıyor ancak belli kriterleri var yani akdenize kıyısı olan her ülkeden çıkan film akdeniz koduna sahip diye bir şey yok. mesela: illaki balkon oluyor bu filmlerde, bir fahişe oluyor, bir de iyi kadın.. muhakkak bir şişman kadın oluyor.. barbie gibi kadınlar olmuyor filmde. filmdeki en barbie hatun söz konusu fahişe.. ve de balkonlarda beyaz çarşaflar asılı oluyor. film hiç bir zaman büyük bir kent merkezinde geçmiyor ya kentin küçük bir sokağında ya da bir banliyosunda geçiyor... bu durumda fellininin 1973 yapımı amarcord filmini buna örnek göstermek mükündür..tüm bildiklerim bunlar..ayrıntılı bilgi için beni takip edin:)
kucak kucak sevgiler hepinizeeee
ya bence zorlama bi kategorizasyon gibi duruyo ama,bunu sıkı bi çalışmayla atıyorum kanada kodu,avusturya kodu falan da dersin karşı çıkana da baba baba kanıtlarını gösterirsin,mesela bu durumda Haneke kodu,miieke kodu falan da olur.ben hocalarımdan böööle bişi duymadım
ama kaynak varsa yeni bilgilere açığız tabi:P
abi internetten ben de araştırdım,yok işte
ben yaptım olducu bişi olmasın bu
senin arkadaş hani bööle bi genelleme yapmış,"ben buna akdeniz kodu dedim,şok da güsel oldu walla" demiş olmasın:)
You need to log in to post a reply.