Skip to content

Sinemada izlediğiniz ilk film?

19 replies · 683 views

FI
fiction
365 posts
Mar 30, 2004, 07:39 AM#9716

ilkokul 4. sınıf ın ara tatili idi çemberlitaş-şafak sinemasında yıl 1995 ti 3. salonda en arka koltukta ben.annem ve kardeşim büyük bir keyifle "Richie Rich" filmini seyrederek sinema dünyasına girmiştik... ardından o zaman sinema biletini mc donalds a götürdüğünde bedeva nescafe veriyorlardı...bizde tabiki yine büyük bir keyifle kahvelerimizi içtik ...bu sinema gerçekten çok büyülü bir sanat...

FI
Fisherking
4 posts
Mar 30, 2004, 08:59 AM#9719

Sene 78 sanırım, Nazilli'de Yıldız açık hava sinemasında The Cassandra Crossing ilk sinema deneyimi. Diğer yandan, eskiden Tunalı Hilmiy'e Esat caddesi tarafında girişte solda bulunan Talip sinemasında (artık yok sanırım uzun zamandır Ankara'ya gitmiyorum) "Hababam Sınıfı Tatilde" (galiba adı buydu, elemanların kampa gittikleri bölüm) ve Esat caddesi üzerinde adını hatırlayamadığım, muhtemelen kapanmış olan sinemada "Dünyayı Kurtaran Adam"ı izlemiş olmak, her hatırladığımda içimi bir tuhaf yapar. ;)

DO
dopey
914 posts
Mar 30, 2004, 09:52 AM#9722

sene 88 ilkokul 2 ye hem okumaktan erken sıkılmışımın birde ailevi dertler;anlayacagınız canım sıkkın sıkkın; bağdat caddesinde dolaşıyorum (erenköy civarında istanbulun en tiki yeri diyebiliriz) küçügüz o zaman ama evde ebeveynlerimin o kafa siken, iç burkan, hayatı daraltan kavgalarını anlayamayacak kadar küçük değilim. anlamsız anlamsız dolaşırken şuan max factor erenköy mağazının bulunduğu yerde erenköy atlantik sinemasını vardı ve daldım içeri filme baktım back to the future 2--izledim bir solukta-- süper geldi bünyeye sıkıntımı aldı filmin sonunda izlediğim fragmada back to the future 3 te sinemada izlediğim ilk fragmandır.

sinema öncesinde tam bir video çocuğuydm yine çok film izlerdim ama ilk sinemada izlediğim filmden sonra anladım ki sinema ssıkıntımı alıyor rahatlatıyor o gün bugündür gidiyoruz işte kafamızı açmaya..

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Mar 30, 2004, 11:30 AM#9729

olm ben de back to the future2'yi orda izledim! subat tatiliydi... istanbul'a yeni gelmistik. buyuk heyecanla gitmistik gerçekten... seyirciler muhtesemdi. marty'nin yaptigi her harekette alkis tufani kopuodu. ozellikle tunelin sonunda uçan kaykayla delorean'in biraktigi ipe tutunarak kaçtigi sahne mest etmisti bizleri.
ne guzel bi gundu yaaa. hayatimi degistirmisti.

1. bolumu de kadikoy hakan sinemasinda izlemistim 1 sene sonra.
RA
rai
645 posts
Mar 30, 2004, 01:08 PM#9738

bu arada ben hep ilk filmini akün sinemasında izleyenlerin sonraları sinemayla oldukça derin bir duygusal bağı olacağını düşünürüm. çünkü küçük bir çocuk için tam oldukça etkileyici bir manzara sunar orası. hele hele samsundan ankaraya yeni gelmiş mahallenin sümüklü veledi için... her güzel şey gibi o da yok artık...

You need to log in to post a reply.