orada olmayan adam
15 replies · 394 views
"ed crane" de diğer "coen " karekterleri gibi rahatlık,huzur ve kolay yoldan para kazanmak istiyordu ama unuttuğu bi şey vardı çünkü o bir "coen brothers" filmindeydi ve başına ummadığı şeyler gelecekti ne yazıkki bu "big lebowski" gibi bir komedi filmide değildi...ve her şey siyah-beyazdı tıpkı "ed crane" nin düşünceleri gibi...
(umarım sıradan olmamıştır)
konuyla ilgili olarak daha once acilmis olan bir topic var. belki isinize yarayabilir veya tartismayi yeniden canlandirmak istersiniz:
http://www.sinefil.org/forum/viewtopic.php?t=164
sıradan olmayan senden olandır
evet fiction karekterimizin bulunduğu yer (coen brothers) hakkında haklısın ben diyorumki film bir boşlukta karşılıyor sizi ve orada olmanızdan rahatsızlık duymuyor sadece orada olmayanlardan biri oluyorsunuz filmi izledikten sonra konuşmanın ne kadar hiç oldugunu anladım aslında en azından gerekmedikçe hem biz zaten yazıyoruz
bence filmde anlatılan sadece tepkisizlik değil. orada olmayan adam bir "yabancı", saçmayı bulmuş ama aşmaya çalışmıyor(belki aşamayacağından) sartre ve camus'da okuduğm duruşu gördüm, bu duruşu verebilmek bile yeterlidir bence.Harika bir film. :
"martin" in bahsettiği eski foruma şöyle bi göz attım orda filmin bir TV kanalında "renkli " olarak verildiği ayrıca bir gazetenin filmin vcd kopyasını verdiği ve bununda renkli olduğundan bahsediliyor ve bu durumdan sinefiller baya bi yakınmış...aslında çözüm gayet basit televizyonunun renk ayarını sıfıra indireceksin oturup filmin keyfini çıkartacaksın bende ki vcd kopyasıda renkli ben böyle yapıyorum bi şey farketmiyor ......
Last edited: Apr 06, 2004, 07:28 AM (1)
fiction wrote:
aslında çözüm gayet basit televizyonunun renk ayarını sıfıra indireceksin oturup filmin keyfini çıkartacaksın bende ki vcd kopyasıda renkli ben böyle yapıyorum bi şey farketmiyor ....
hayır hiç de o kadar basit değil. sen buradaki insanları hala anlayamamışşın. sen bi kere sorunu anlayamamışsın. sorun o filme ve yönetmenlerin tercihine verilen değerle ilgili. sorun genel anlamda sinema'ya verilen değerle ilgili. ticarileştirilip, sanattan tamamen uzaklaştırılmasıyla ilgili. ve bunun çözümü hiç de basit değil.
"pumkin" beni yanlış anlamışsın bencede bu olayın çözümü yok ve imkansız... benim bahsettiğim çözüm sadece filmi "tv" den yada "vcd" den seyretcek olanlara bahsettiğim ufak bi çözüm önerisi filmi "renkli " olarak vermeleri elbette yapıta karşı bir saygısızlıktır fakat biz bunu engelleyemicek kadar pasifiz ne yazıkki biz ne kadar bağırsakta onlar kendi bildiğini okur çünkü dizginler onların elinde ...bende filmi ilk kez sinemada siyah beyaz seyrettim ardından gazetenin bu filmi verdiğini duyunca koşup filmi aldım fakat filmin renkli çıkması beni gerçekten şaşırttı bende kendimce bi çözüm buldum ve renk ayarını sıfara indirdim ve filmi öyle seyrettim...
bi ütopya peşinde koştuğumu düşünebilirsin belki ama bu forumda sayımız çoğaldıkça sesimizi duyurma şansımız artacak. bu nedenle burda TV'nin rengini kapatıp izleyelim önerisi yerine durumdan duyduğumuz memnuniyetsizliği dile getirmemiz daha verimli olmaz mı? zaten burdaki hemen herkes böyle bir durumda tv'nin rengini kapatmayı akıl edecek kadar zeki ( edemeyenler varsa onların da dalgın, kafaları karışık bir zamanlarına gelmiştir eminim :) )
herneyse, sinema ile bi şekilde yakın temas kurmuş, kendini sinefil olarak gören insanlarla tanıştığımda bir şekilde bu site muhabbete karışıyor. kimi zaman ben, kimi zaman karşıdaki ilk sözü ediyor ve sinefil'den aslında ne kadar çok kişinin haberdar olduğunu, gerek sinema sektöründen gerek bizim gibi sıradan insanlardan ne kadar ciddi takipçisi olduğunu görüp seviniyorum. bizim burada yazdılklarımız bu işlerle ilgilenen, bu işleri yürüten bir takım kimseler tarafından okunuyor. sayımızla birlikte artan gücümüzün farkına varalım. derdim o.
sevgili "tete" istemedende olsa gereksiz bir tartışmaya sebep olduğum için senden özür diliyorum ...sonuçta bu bir film forumu haklısın ..."pumkin " ben ütopya falan görmüyorum öyle bi şey olsa ben zaten buraya gelip bu foruma üye olmam neyse bitirelim ya.. ben insanlarla atışmayı sevmiyorum bu forumada başlığına uygun şeyler yazalım...
ama şimdi olmadı ki bu, ben bu film hakkında birşeyler yazacak olsam zaten daha önce açılan, martin'in de zahmet edip linkini bile bulup sizi yönlendirmeye çalıştığı asıl başlığa yazarım ki konu bölünmesin.
ne yazık ki bu forumda iki başlığı birleştiremiyoruz, aynı konuların farklı başlıklara bölünmesini engellemek için de elimizden sadece eski başlığın linkini yenisine yapıştırmak geliyor. bunlara lütfen dikkat edelim.
You need to log in to post a reply.