Her Şey Hakkında Herşey...
28 replies · 431 views
Her Şey Hakkında Herşey...
evet bu yeni "topic" sayesinde artık aklınıza ne gelirse yazabileceksiniz bi kaç ufak konu için yerli yersiz başlık açıp yer kaplayacağımıza gireriz bu "topic" e istediğimiz gibi tartışırız ...hatta dahada ileri gidip sinema dışı konularada isterseniz kayabilirsiniz ....evet sevgili sinefiller herkese hayırlı uğurlu olsun ...ilk sözüde size bırakıyorum konu yok ,başlık yok isteğinizi yazın...dediğim gibi "ATIŞ SERBEST"....
Last edited: Apr 14, 2004, 11:13 AM (1)
sevgili fiction;
serbest atış mecrası yaratmaya yönelik bir takım görüş alışverişleri şu anda sürmekte. o zamana kadar diğer sanatlar forumunu bu işi için kullanmak daha hayırlı olur. ancak yine de kişisel olarak sitenin genel konseptinden fazla uzaklaşmamak taraftarıyım.
fiction
kardeş eğer foruma birde bu yazdığın başlığın gerekliliğini sorgulayan gözle bakarsan tahminimce benim gördüğüm şeyi görürsün; burada konuların hiç biri açıldığı konu üzerinden ilerlemiyor. bunun negatif veya pozitif yanlarına değinmekten ziyade(bir filmin her izleyen açısından başka şeyler ifade edildiği düşünülürse) forumda yazanların ilgi odaklarında doğru evrimleşiyor ve bazen konu başlığından tamamen kopuk yerlere geliniyor. bu forumda benim kanaatimce en tutarlı ilerleyen konu başlıkları, testus zinciridir(ki ben gereksiz görüyorum)...
bütün bunlardan ziyade eğer bu başlık şuna hizmet edecekse sonuna kadar yanındayım: yazan bütün arkadaşlar takıntılı oldukları bir konu olursa yada her hangi bir konu başlığı altında tartışılan bir yazıda kafasına takılan bir şeyler bulur da bunları yazması durumunda konunun kayacağını düşünürse, bütün bunlardan sonra kendisini atacağı yer olarak böyle bir limanın varlığı hayli hayli iyi olacaktır.
Bilgisayar üzerine yazılan bir forumda şöyle bir soru sormuştum; " neden saatlerinizi verip bir başkasının(hiç tanımadığınız birinin) problemlerine yardımcı olmak istiyorsunuz?" evet soru buydu. maksadım sitede yüzlerce saatini geçirmiş arkadaşlardan cevaplar almaktı ki aldımda... bir arkadaş şöyle demişti:"yazıyorum çünkü bakal amcayla, sınıf arkadaşımla, ev arkadaşımla..vs lerle konuşamadığım bir çok konu hakkında burada konuşabiliryor ve bu yöndeki biriikimimi paylaşıyorum. Bazen laf arasında AMD lafı geçse karşımdakinin tepkisini görünce kendime geliyorum."
yani beni en iyi anlayan arkadaşlar burada kendi istekleri doğrultusunda toplanmış ve sinema hakkında konuşuyorlar. Güzel olan bu..
Bence bu atış serbest konubaşlığını dilekler ve istekler başlığı halinde devam ettirelim. beklentilerimizi, isteklerimizi dillendirelim. tavsi ye sadece :)
haklısın bende tam bu düşüncelerle yola çıkarak bu "topic"i oluşturdum... sinefillerin kafasına takılan bir soru yada dün akşam "tv" de seyrettiği bi film hakkında gelip burda yorum yazmak...sinema dışı konulara gelecek olursak burdaki "TOPİC" lerin bi çoğu zaten başlıkla ilgisi olmayan yerlere kayıyor bende diyorumki bi derdiniz varsa istedeğinizi buraya kusabilirsiniz ...dediğim gibi her şey serbest..şimdiden bi ilerleme kaydettiğimize sevindim...
konuyu fazla uzatmak istemem ama bence forum da başlık lar yetersiz yani bir genel başlığı altında yazılmadık şey yok kaldıki açılan diger baslıklardada baslıkla alakası olmayan bi çok şey var başlıklar artırılabilir daha da önemlisi baslık la ilgisi olmayan yazılar yazmamak yazanı uyarmak yeterlimi bilmem ama .... her topik bu tartışmayla açılıyor artık sıkıyor
arkadaslar, öncelikle bunu ukalalik olsun diye yazmadigimi belirteyim de yanlis anlasilma olmasin.
bastan beri buralarda olan bir kaç tip var ve o tiplerden biri benim. o zamanlar bu forum alani çesitliliginin nasil olmasi gerektigini baya konusup tartismistik. simdi forum alani çok olunca isler biraz dagiliyor. nitekim baska site girisimlerimiz de olmustu ama sinefil kadar ileri gidememisti. oralarda agzimiz çok yaninca, sinefilde biraz yogurdu üflemek gerektigini fark ettik. bazi seyler, gereksinim dogdukça geliyor. mesela animasyon alani yepyeni bir alan. taban genisledikçe bu tip hamleler geliyor.
rai biraz söz etmis, diger sanatlar bölümünü modifiye etme çalismalari sürüyor. az sabir arkadaslar. çünkü bu tip kararlar basit gibi görünen ancak stratejik kararlar. bir konsept olustururken dikkatsiz davranirsak, burada olusmus olan samimi ve düzeyli atmosferi bir anda berbat edebiliriz.
birbirimize "sinefiller" diye hitap etmemiz beni gerçekten çok memnun ediyor. bu aslinda bir yasam biçimini paylasiyor ve paylasarak çogaltiyor olmanin güzelligi. saniyorum n@nin anlatmaya çalistigi sey biraz bu. Bunu koruyarak çogaltmak gerekiyor. bu nedenle çok beklemeden ama yine de tedbirli sekilde, buraya sarilarak, daha etkin hamleler yapilacaktir.
bu vesileyle yeni katilan arkadaslara da hosgeldiniz deme firsatini bulmus oldugumu düsünüyorum. renk katiyorsunuz. okumaya, izlemeye, yazmaya ve tartismaya devam. herkese çok tesekkürler...
güzel ve okunaklı mesajın için sağol "printerson" ben bi şey sorcam abi "printerson" un anlamı ne abi bide şunu sorcaktım "toygun demirbilek" denen adamı tanıyomusun ...adamın yazılarını okudumda çok tuhafıma gitti ...marjinal bi adama benziyor ...gerçektede öylemi diye sorcaktım ben... neyse şaka dolu dünya işte he he....
printerson askere gitmek uzere oldugundan ben cevap vereyim bazilarina... belki simdi yola bile cikmis olabilir garibim.
printerson arkadasimiz cok onemli bir fenerbahceli sahsiyet oldugundan oncelikle anderson'a ozenerek soyadini turkilizcelestirerek bu ismi bulmustur. uzerine pek sık giydigi formasinda da bu yazar. pirinter ve son sozcuklerinden gerisini cozersin sanirim.
toygun demirbilek de kimsenin tanimadigi efsanevi ve nevi sahsina munhasir bir sahsiyettir. sinefil yonetimi sir gibi sakliyor. takma ad gibi durmasina ragmen gercek olma ihtimali bile var. sinefilin bulup cikardigi yetenek kuplerinden.. altyazi sinema dergisinin yildiz tablosuna da her ay filmlere yildiz veriyor. ne zamandir da pek yazmiyor. hayret...(fotograftaki gibi yakisikli mi onu da cok merak ediyorum)
ilginç gerçekten ....inşallah askerliği çabuk geçer...demek "toygun demirbilek"gizemli bi adam zaten belliydi yazılarındanda pek normal biri olduğu söylenemez doğrusu ben son yazısı "the grey album" hariç diğer yazılarını severek okudum son yazısıda herhalde bi "tarantino" hayranı olduğumdan pek hoş karşılayamadım ...neyse inşallah onu sadece yıldız tablolarında görmeyiz dediğin gibi çok fazla yazan biri değil...
martin bilgileri çarpıtıyorsun...
printerson anderson kökünden değil lazer jet yazıcıdan gelmektedir...
sevgili biricik fenerli dostum yine fener dedin kanıma girdin dün çaykur ürünü fener çayı içtim..demi tam yerindeydi...
toygun hakkında çeşitli efsaneler var...
orta dünyadan sürgün edilmiştir kendisi...rohan krallığının asıl temsilcisi olmasına rağmen çeşitli ayak oyunlarıyla sinefil diyarına sürgün edildiği rivayet edilmektedir...
ayrıca üç ayağı vardır..anlayan anlar...
Sacma sapan ve luzumsuz oldugundan buradaki mesajimi sildim ben...
Last edited: Apr 12, 2004, 04:59 PM (2)
You need to log in to post a reply.