Skip to content

Che'nin hayatı film oluyor !

18 replies · 582 views

N@
N@N
135 posts
Apr 09, 2004, 08:55 AM#10116

Che'nin hayatı film oluyor !

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Apr 09, 2004, 10:20 AM#10118

yonetmen sodenbergh.. che'yi ise ona gercekten cok benzeyen ve bence iyi bir oyuncu olan del toro oynayacak... guzel olur umarim..

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Apr 09, 2004, 11:04 AM#10122

hayır yönetmen terrence mallick (the thin red line), yapımcı soderbergh. bu isimler çok çok büyük bir umut veriyor, sabırsızlandırıyor beni.

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Apr 09, 2004, 11:39 AM#10125

hayir ben bugunku milliyet gastesinin yalancisiyim.

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
CA
caggins
472 posts
Apr 10, 2004, 11:11 PM#10197

Ben gereksiz buluyorum bu tür olayları.

MO
moviemaker249
11 posts
Apr 11, 2004, 07:58 AM#10201

sanırım çok konuşulacak bir film olacak...çünkü che ye olan sevgi yalnızca kendi halkında değil.. tüm dünyada birçok che hayranı var... ve bu insanlar filmdeki en küçük handikap ı bile affetmezler.... sinema bence hayalinde canlandırdığın şeyi topluluklarla paylaşmadır bir bakıma....
bu filmde ise yönetmen bir hayli realistik davranmalı... tabi bide şu var,yalnız tarafsızlık da ne bakıma doğru olur bilmiyorum....çünkü che hayranları bu filme film seyirlemek için değil...che yi yaşamak için gidecekler....
yönetmenin işi bir hayli zor....filmi merakla bekliyorum....ve sinema salonlarını da gözümde şimdiden canlandırıyorum.... örnek vermek istiyorum: "hoşçakal yarın" ı izlediğim sinema salonu sinema salonu diil, sanki bir miting alanıydı... alkışlar mı dersiniz atılan sloganlar mı....

RA
rai
645 posts
Apr 12, 2004, 11:12 AM#10253

radikal sola hep bir eğilimim olmasına rağmen che mitine pek yakın hissetmem kendimi. sabate' lerin ascaso' ların gözden kaçan hikayeleri daha insani gelir bana. hele memleketimizdeki profesyonel che sevicileri gördükçe tez uzarım o ortamdan. ancak yine de reklam filmi formatında bir che filmi yapılması beni de sinirlendirir. tabi kim sallar bizi o ayrı.

N@
N@N
135 posts
Apr 13, 2004, 09:34 AM#10302

İlginçtir bir çok değeri içini boşaltıp sadece görüntü olarak önümüze sunuyorlar bizde sessiz sedasız öğütüyoruz. che'nin filmi de bundan öteye geçeceğini pek sanmıyorum. yıllardır karşısında savaş verdikleri komünizmin yeniden sempatizanları falan mı yaratılacak yoksa Türkiye de ki medayanın son zamanlarda özene bezene yaratmaya çalıştığı "alternatif sol"u mu yaratacak? Rai kardeş senin bahsettiğin radikal solun her fırsatta kafası ezilmekten geri durulmuyor ama bugün açın herhangi bir kanalı yada alın bir gazete kesinlikle şöyle bir konu üzerinde konuşuluyordur ; Türkiye solu nereye gidiyor? sanırım dengeler sarsılıyor birilerinin "muhalefet" yaratma çabalarına kıçımla gülüyorum.
che ye gelince o hepimiz için sahip çıkılması gereken bir idol ve ikon bu nedenle (komplo kurmuyorum :) che yi alıp ondan bir şeyler çıkarırlar diye düşünmekten kendimi alıkoyamadım. bilmem ki iyi mi yaptım kötümü yaptım...

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Apr 13, 2004, 09:40 AM#10304

yıllar önce, yanlış hatırlamıyorsam cumhuriyet gazetesinde bi karikatür vardı. che'nin o bildik pozu, bütün karizması ve delip geçen bakışlarıyla duruyor ancak beresinde yılzdız yerine nike var.

olan oldu zaten, che'ye daha başka ne olabilir ki?

RA
rai
645 posts
Apr 13, 2004, 11:53 AM#10319

pumpkin' e katılıyorum. adamı idol veya ikon diye anıyor olmak bile (aman alınma n@n) zaten bu işin bittiğini gösterir. yine de filmi izlemeden cebimizde hazır duran kalıplarla eleştirmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. hollywood her zaman kötü ve yüzeysel bir iş çıkaracak diye bişey yok. hem devrimci bir popüler kültür ikonuna sahip olmak bizim taşkafalı sosyalistlerimizin sandığı kadar kötü bişey değil. rage against the machine popüler oldu da kötü mü oldu, bekleyelim görelim...

N@
N@N
135 posts
Apr 14, 2004, 09:18 AM#10362

sözüm geri (rai)
hem niye alınayım ki sen böyle açıklamalar yap gel canımı al. benim alıntığım nokta birilerinin ha diyip kesmeleri !

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Apr 14, 2004, 02:01 PM#10385

isa dediler çilesini göstereceğiz kutsal bir görev yapacağız dediler,milyar doları götürdüler..utanmadılar şimdi de çivili kolye satıyor herifler...

bu bağlamda düşününce zaten günümüzde postmodernist bir idol haline sokulmaya çalışılan che abimizin film sonrası kasketlerinin postallarının bir sonraki oscar töreninde trend ayağına ona buna gösteriş yapma sevdasıyla peşkeş çekilmesidir benim korkum...

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Apr 14, 2004, 02:20 PM#10388

daha once Rage against the machine grubu che'nin posterlerinin t-shirt olmasinda buyuk bir katgi saglamisti.. cok eskiden bir zaman benim cok sevdigim can kozanoglu ile yapilan roportajda bu durumu sorduklarinda ustad o kadar da rahatsiz olmadigini ve genclerin uzerinde kenan dogulu resmi yerine che'nin resimlerini tasimasini daha anlamli buldugunu soylemisti. cunku bu kacinilmaz bir surec ise bu vesile ile che'nin gercekte kim oldugunu merak edebilecek bir cok kisi cikabilir demisti. degisik bir bakis acisi olarak buraya geceyim istedim.

N@
N@N
135 posts
Apr 14, 2004, 05:40 PM#10398

Sevgili rai kardeş yazmasam batıyor vallah ! :) (uykum gelmiyor)
Bir insanın simgeleştirilmesinin çıkmazları nedir bunu biraz açmak ister misin? Malum hemen her alanda bir mit yaratan toplumun bir üyesi olarak o cümleleri sarf etmiş bulunuyorum. Ama şunu biraz daha netleştirelim bir insanın bir ideoloji olsun bir sanat dalı olsun yada başka herhangi bir alanda simge haline gelmesinin sakıncası nedir. Acaba diyorum, biz simge denildiğinde içeriği boşaltılmış bir kuklayı mı anlıyoruz yoksa üzerine tıklandığın da bizleri aslına götüren imajı mı? Bu gün yılmaz güney nasıl ki kafamda ezilmişlerin yakılıp yıkılmışların dışlanmışların hepsini yüzünde taşıyan bir simgeyse, che de bunlardan biridir. Fedakarlığıyla bir yerlere gelmiş inandığı iş uğruna canını vermiş bir insan olduğu için. Diğerleri yapmadı mı diyeceksin evet onların da ondan farkı yoktu. Ama şu vardır ki che küba devrimini gördü ve pumpkin nin de dediği gibi delici bakışları olan bir karizmadır kendisi. Şu an her yerde olan o fotografı o an çekmeseydiler belki de bu denli tutulmayacaktı. Bu noktada şu soruya cevap arıyorum; Che yi buraya Checiler mi getirdi yoksa Checi yaratmak isteyenler mi?..
Açık yüreklilikle aklıma gelenleri yazıyorum (eğer yanlışım varsa ki kesin vardır) lütfen düzeltin..

You need to log in to post a reply.