Skip to content

Sinema ve Oyun...

15 replies · 277 views

DE
Demonaz
24 posts
Sep 09, 2002, 06:46 PM#552

Sinema ve Oyun...

Sinema filmlerinin bilgisayar oyunlarına veya bilgisayar oyunlarının sinema
filmlerine çevirilmesine nasıl yaklaşıyor sunuz?

AN
Anonymous
743 posts
Sep 10, 2002, 03:09 PM#559

film oyunlarının iyilerini gördüm de henüz oyundan bir filme iyi bir örnek görmedim

SO
SOLAS
236 posts
Sep 10, 2002, 03:20 PM#561

ALICE

Aklıma gelmişken yazıyim dedim 'ALICE' adında bir bilgisayar oyunu korku türünün hayranlarınca hayranlıkla izlenen pek çok filme imzasını atmış değerli 'wes craven' tarafından sinemaya uyarlanıyor. oyun temel olarak klasik alice harikalar diyarında öyküsünü alıyor yalnız oyundaki dünya gerçekten görülesi oyunda haliyle alice i kontrol ediyorsunuz ve onunla maceradan maceraya koşuyorsunuz oyunun başındaki intro kısmına da hayran olduğumu söylemeliyim bulanlar kesin oynasın derim.
Film de eğer belli bir düzeyi yakalarsa hem wes için hem de bizim için süper olur! :D

DO
dopey
914 posts
Sep 10, 2002, 07:49 PM#567

bu alice oyunu ve çekilmekte olan film geceyarısı sineması mail grubundada konuşulmakta bu sıralar.. oyunu bir kere gördüm.. çok az oynayabildim... umarım wes cravsn korku sineması sevenlerinin yüzünü kara çıkarmaz.. resident evilin fragmanını izledim pek bir şey ifade etmedi.. tomb raider sıçkın sanatın kötü örneklerinden biriydi..ve son olarak en sevdiğim oyun uyarlaması super mario bros tur..
;) ;) *luici pizzanı soğutma be kardeşim *

HA
hakan
50 posts
Sep 10, 2002, 08:46 PM#571

Alice, oyun olarak cok iyi degil ama oyunda yaratilan atmosfer mukemmel. Sirf bunun icin oynanir. Umarim Craven oyunun gorselligini yakalamayi basarir. Oyunla ilgili bilgi ve gorseller icin http://www.aspyr.com/mini-sites/alice/

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
Sep 10, 2002, 09:00 PM#573

The Longest Journey

The Longest Journey diye bi oyunun manyagi olmustum bi aralar. Oyunun kendisi bile muhtesem bir film gibiydi zaten. Senaryo biraz daha gelistirilip cekilirse fantastik sinemaya damgasini vurur.

PS: Isteyene oyun temin edilir (4 CD)

FI
FistandantiLuS
67 posts
Mar 21, 2003, 04:11 AM#1810

dungeons and dragons'un sinemaya uyarlanması korkunç bir rezaletti. bu filmi hiç görmemiş olsaydım (keşke) j.Irons'ın bir büyücüyü canlandırmak için biçilmiş kaftan olabileceğini söylerdim.

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Mar 21, 2003, 10:20 AM#1819

bi ara alice'e fena sarmistim. oyun çok muhtesemdi ama filminin o kadar iyi olacagini sanmiyorum... oyunlardan niye iyi filmler yapilamadigina gelince...bence yapilabilinir, ama iyi film olacak oyunlar degil popüler oyunlar seçiolar, ondan patliomus gibime gelio...
mesela the dig die bi oyun vardir, onun filmini yapsalar kesin gise rekorlari kirar, o kadar iyi yani...
bir oyundan uyarlama olmasa da existenz örnegini de konusmak lazim... oyunlarla ilgili esprileri mükemmel sunar izleyicilere, iyidir...

VI
ving
Super Moderator
876 posts
Mar 25, 2003, 09:28 AM#1922

Vallla kendi adıma iyi bi oyun uyarlamasıyla şu güne kadar karşılaşmadım.
Dövüş oyunlarından uyarlananlar arasında Street Fighter rezaletti. İyi oyuncu, baba Adams Raul Julia herhalde o sıralar çok açtı da böyle bir projede Bison'u oynamayı kabul etti.
Mortal Combat ise Street Fighter'a göre başarılı sayılır. Hiç değilse film kendini seyrettirebiliyordu. Hatta 5 kere falan hiç sıkılmadan izlemişimdir televizyonda.
Double Dragon vardı bide. O da seyrettiriyordu kendini ama set dekorasyonu, kötü adam maskeleri falan rezaletti.
Super Mario Bros kötüler arasında en kötüydü herhalde. Aslında iyi olabilecek bi film düşük bütçe ve yatanaksiz yönetmenlerin elinde heba olmuştu. Wing Commander da bütçe sıkıntısıyla hebaya gitmiş bi filmdi.
Kendi adıma Tomb Raider'ı pek sevmem ama Resident Evil fena değildi. Hele son sahnesi...
Oyun temalı filmlerde Existenz gerçekten iyi bir filmdi:
"Are we still in the game?"
Çocukluğumdan kopup gelen bir hatıra kıvamında olan "War Games" bu hafta CNBC-E ' de. Herkese tavsiye ederim.

AN
Anonymous
743 posts
Mar 25, 2003, 02:54 PM#1925

war games süperdir yahu. o zamanlar amstrad cpc464'üm vardı filmi izledikten sonra tribe girip ona "joshua" adını vermiştim. bi halt olmamıştı tabi. çocukuluk abuk iş valla.

DO
dopey
914 posts
Mar 25, 2003, 10:16 PM#1937

çocukken hepimiz bir parça mal değil miydik ? allahtan çabuk atlattık. geçti gitti iyiki

Last edited: Mar 25, 2003, 10:24 PM (1)

CU
curious
27 posts
Mar 25, 2003, 10:22 PM#1938

matrix'in online rpg oyunu

filmin resmi sitesinde okuduğum kadarıyla oyun reloaded ın vizyona çıkmasıyla eş zamanlı olarak piyasaya sürülecekmiş ve sadece online olarak oynanabilecekmiş. Oyunun yapımı için dünyanın en iyi oyun tasarımcılarıyla çalışılıyormuş. konsol oyunun da çıkacağı söyleniyor bu arda ama pek ayrıntılı bilgi yok

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Mar 26, 2003, 09:57 AM#1952

bence kötü oyun olur...
çogu oyun için bunu söylüolar. dünyanin en iyi tasarimcilariyla çalistik falan.
peki kim bu dünyanin en iyi tasarimcilari?
kanit istiyoruz biz!!!
ama sadece online oynanmasi durumu matrix için bayaa iyi bi malzeme olur heralde...
ama biz turkiyeden hangi hizla oynariz bilemem tabii.X)

bu arada buradan tüm oyun tasarimcisi amerikali arkadaslara sesleniyorum, oyundan film yapacaksaniz, adventurelardan yapin!!

VI
ving
Super Moderator
876 posts
May 08, 2003, 04:25 PM#2686

Tekken denen Playstation oyununu oynayan var mı aranızda? Filme çekilmeye başlanıyormuş. Nasıl bi şey olur acep???
Bu arada War Games'i izleyip hala büyümediğimi anladım. Aynı hisler içinde olan var mı? War Games hakkında yani...

Pumpkin King
Pumpkin King
2,100 posts
May 09, 2003, 06:23 AM#2711

Gecen NBC Giga'da Matrix oyununu oynuyorlardi. Adi Enter the Matrix mi, oyle bisey. Felaket. Son zamanlarin en dandik oyunlarindan girdugum kadariyla. Ulan adam biraz Max Payne'i ornek alir be.

You need to log in to post a reply.