Sizin Filminiz...
15 replies · 389 views
özellikle türkiyede şöyle la haine tadında bir film yapılmadı.. bunun taminsizliği içinde derin bir yara .. caddede geçirdiğim her hızlı gecenin sabahında aklıma dün gece yaşadıklarımla ilgili bir film yapmak gelir ama o kadar yorgun olurum ki dün gece vucuduma aldığım yabancı maddelerin toksiklerini atmaktan başka hiçbirşey yapamam.. saygılarımla.. I have to sober up...
Last edited: Sep 17, 2002, 06:33 PM (1)
Türkiye de kopya olmayan bir has korku filmi çekilsin isterim.Çarpsın beni.Genel anlamda benim sinemada aradığım konuları barındıran hatta 50 yıl hiç film çekmeseler bıkmadan usanmadan izleyebileceğim bir film var:Mulholland Dr.Aslında bu filmle Kayıp Otoban,Eraserhead,Twin Peks ve Blue Velvet sayılınca sinemadan pek birşey bekleyesim gelmiyor.
Bende nedense tek bir kişinin hayatının analiz edildiği filmlere karşı hep bir merak olmuştur.Kişi dışarıda(sosyal hayatında)maskesiyle dolaşmakta ve kendisiyle başbaşa kaldığında olanı biteni kafasında tartmaktadır.Birazcık psikoloji kokacak,hayat kokacak,kaygısı olmayacak, yeni bir film yapsaydım eğer! Hele ki herkesin birbirine dışarıdan çok benzediği ama özele girdikçe vay be dedirtecek böyle bir tabular toplumunda yaşadıkça...mesela İstanbuldaki zenciler nasıl yaşıyorlar,neden iyi semtlerde değiller,neden uyuşturucu satıyorlar;ve neden bunca korkulacak işler yapmalarına rağmen bizim hanım hanımcık kızlarımız onlardan çocuk bile yapıp aileleriyle yaşamaya nasıl devam edebiliyorlar?Bizim kültürümüzü inanaılmaz şekilde benimseyen,bizim gibi ABİ li YAPMA YA!!türünden lügatımızı bile konuşan bu insanların kültürlerini biz neden yok sayıyormuş gibi yapıyoruz?Ben ülkemizde yaşayan değişik kültürdeki insanların bizi nasıl gördüklerini ve nasıl bizle yaşayabildiklerini anlatan bir film yapmak isterdim en çok;bilmem ki tutar mıydı!
La Haine ile bir cadde kültürünün nasıl eş değer tutulabildiğini anlayamadım. La Haine bir varoş kültürü filmi sonuçta...
neyse, benim yapılmasını çok arzu ettiğim (ve aslında kendim yapmayı arzu etmeye boşuna devam edeceğim) film, İhsan Oktay Anar'ın Puslu Kıtalar Atlası romanından bir uyarlama. Mustafa Altıoklar o kitabın haklarını almayı denemişti birkaç yıl önce ama başaramamıştı. Sinemalaştırılması neredeyse imkansız gibi görünen bir roman Puslu Kıtalar Atlası. Çok ciddi bir bütçe ve teknik alt yapı gerektirdiği gibi, özellikle final kısmının da görsel karşılığını bulmak son derece zor. Ama sinemayla ilgilenen hemen herkesin ağzını sulandıracak müthiş bir kitap. Bir gün biri muhakkak bu kitabı sinemaya uyarlamayı deneyecektir. Umarım doğru kişi, doğru şartlarla kalkışır bu işe...
kitap uyarlamaları genelde başarısız tezine katılıyorum (fight club hariç). o yüzden bu deneme pek fena sonuçlanabilir. ama eğer olursa yüzyıllık yalnızlık veya kolera günlerinde aşk da çok güzel filmler olabilirdi. tabiki marquez romanlarının uyarlanmasına asla izin verilmediği hatırlanırsa böyle bişeyi hiç göremiycez. bu arada puslu kıtalar atlası nı geç de olsa şu anda okumaktayım abi o ne öyle. dehşet güzel. nerdeyse adama türkiye'nin marquez i denebilir. (daha doğrusu bunu diyen dedi bende katılıcam)
DalamarTheDark wrote:
dragonlance'in başarılı bir uyarlamasını çok isterim açıkcası
katılıyorum,ben de şahsen dragonlance i film olarak izlemek isterim.Zaten böyle bir uygulamayı başlatmışlar galiba..Şu anda sadece fragmanını yaptıklarını biliyorum ancak...
o dediğin türkler tarafından yapılan bir çalışma ve sadece fragmandan ibaret. dizi olarak çekilmesi gündemdeydi ama nooldu bilmiyorum. o çekileni de trailer project olarak nette ararsan (site adını hatırlamıyorum zira) bulup izleyebilirsin.
ben en çok "Sandman"in filminin yapilmasini isterdim. elbette ki bir dragonlance harika olurdu ki bana kalirsa çok kisa zamanda da gelecek(buna lord of the rings'in en buyuk basarisi diyebiliriz herhalde). puslu kitalar atlasina gelince, o esere $u teknik yeterlilik ve anlayisla türklerin bir süre dokunmamasi daha dogru olur bence ama soyle bi' jeunet+caro ortakligiyla mükemmel olabilirdi diye düsünüyorum. bu arada "Koku"nun uyarlanmasini çok isterdim(o da uyarlaniyormus zaten). aslina bakacak olursaniz bu adamlar uyarlanacak ne varsa su aralar uyarliyorlar bi' sekilde. bu sebeple içim rahat diyebilirim edebiyat uyarlamalari konusunda. ama bu uyarlama furyasinin(çizgi romanlar da bu güruha katilabilir bence) özgün sinema senaryolarinin önünü kesebilecegini düsünüyorum ince ince. yani tamamen sekteye ugrayacak degil tabii ama biraz kolaya kaçmaya basliyor adamlar, eh bu da rahatsiz edici bir durum haline gelebilir bir sure sonra.
dark elf triology film olsa sevinirim galiba. ama drizzt i kim oynar sorusuna hala yanıt bulamadım kafamda.
dark elf trilogy filmi ile ilgili bi site vardi. adresi hatirlamiyorum simdi. oyuncularla ilgili oylamalar falan yapiliyordu. drizzt icin johnny depp, zaknefein icin de christopher lambert basi cekiyordu.
You need to log in to post a reply.