6. Uluslararası Eskişehir Sinema Günleri
16 replies · 381 views
6. Uluslararası Eskişehir Sinema Günleri
İyi bişey olacağa benziyor. Kubrick toplu gösterimi varmış, 2001 de dahil. Onu sinemada izlemeyi çok isterdim...
Başka hangi filmler var? ve tarih ne?
2001 evet sinemada izlemek ayrı bir güzel olmalı, ben İstanbul festivalinde de kaçırdım Antonioni'nin L'Avventura'sını umarım Eskişehir'deki ve oraya gidecek arkadaşlar fırsat bulup göz atarlar.
Kesinlikle katılıyorum.. Bir eskişehir sinema günleri zirvesi yapılmalıdır ve sinefil doğduğu topraklarda boy göstermelidir tekrar..
evet evet, en az 1 kompartıman adam çıkar heralde...
ortalık vıcık vıcık oluyo, duyan geliyo. telefonu çalan krolar mı istersin, muhabbet eden angutlar mı. hele geçen sene Türkan Şoray olayını bilen bilir, hayatında sinemaya gitmemiş insan yığını, daha ilk defa gördükleri sinema kapısını zorlayıp içeri girmek istedi. sabah 8 de bilet kuyruğu bekle falan valla bana işkence gibi gelmeye başladı bu sinema günleri. hayır gitmek zorundasın bir de Eskişehirde o koyuyor.
bıktım artık küçük şehirlerin küçük festivallerinden. zaten istanbul ankara festivallerin den apartma oluyor.
**zeki **geldi yine sakallar aynı uzunlukta(nasıl beceriyor hayret ediyorum) konuştu konuştu gitti.
**taner birselde **sıkılmış kendisini sinema anadolunu ana yol tarafında, çaprazda, tek başına kitap okurken gördüm.
**denys arcand ın barbarların istilası **filmini izleyememiştim. güzel dediler. gittik girdik. nasıl oldu anlamadım ama **engin ataç, haluk gürgen beyler ve gülseren güçhan **hanım efendin tam arkamda oturuyorlardı. filmi onların back vokalleri ile izledim. konuştular durdurular mıy mıy mıy mıy mıy mıy mıy. hayır dönüp posta koyacam. horozu kendi çöplüğünde becerme teşebbüsümden dolayı okul hayatım mahvolacak.
duvara karşıyı bi daha izleyeyim dedim küfürlü diyologlara atılan büyük kahkahalar canımı sıktı. çıktım yarıda
yetti gari anlayacağınız.
koyarım eskişehir festivaline mührümü.
festivalin en ilginç konuşmasını taner birselden duydum. okul için verdiği röportajda eskişehir muhabbeti yapılınca "aa ben çok seviyorum eskişehiri, ekşisözlükten çok sevdiğim suserlar var burda onlardan dolayı zaten çok merak ediyordum" dedi :)
You need to log in to post a reply.