fahrenheit 451
17 replies · 517 views
FAHRENHEİT 451 diye düzeltme gereği duydum nedense, ayriyeten türkçe kitabında da fahrenheitt 451 yazar...
Evet ben de çok severim 451 'i, zaten yüzyılın 10 filmi listeme de koymuştum bunu... ancak kitabı da süperdir 451 'in şiddetle tavsiye ederim... Truffaut senaryoyu yanlış hatırlamıyorsam kitabın yazarı Ray Bradbury'yle beraber yazmış... Ayrıca Frank Darabont'un yeniden uyarlaması 2005 yılında vizyona girecekmiş...
Dvdsi çıktı ancak sanırsam ki Türkçe altyazısı yokmuş, Anadolu üni'de okuyanlar için film video arşivinde Türkçe seslendirmeli olarak mevcut...
sadece kitabını okuyabildim. filmi bir turlu izleme sansı bulamadım. yerel bir kanalda filmin son yarım saatine denk gelmistim ama görüntülerinin güzelligi disinda pek bir sey hatırlamıyorum. dikkatimi ceken sey ise filmde kitap ezberleme kısmı kitaptakine göre daha uzun tutulmuştu sanki. filmi bir yerlerden temin edebilirsek cok iyi olur gercekten de.
ne yazık ki truffaut'un çektiği versiyonu "leş" ibaresi ile anmak istiyorum. kitaba yazık olmuş. acaba pişmanlığından filmin bir yerinde cameo yapıp ray bradburry'nin eserini de alev yumağı içine yolluyor mudur, truffaut. ha ne dersiniz...
ben pek sevemedim bu filmi. görüntüler hoş olmasına hoş zaten nicholas roeg görüntü yönetmeni galba bu filmin. ama böyle bi herşeyin her türlü düşüncenin insanlığın kitaplara bağlanması ne biliyim sonra sonundaki elemanların(bozmayayım sonunu) anlamsız çabaları, daha doğrusu çabasızlıkları fln bana ters geldi. kitabın sonunun farklı olduğunu duymuştum. bi ara okuycam artık. bi de bu eleman öyle bir değişti ki yani 1984'te hani zaten belli şüpheleri vardı baş adamın burda birdenbire hatun niyetine alim oluyo garip geldi.
caggins wrote:
Dvdsi çıktı ancak sanırsam ki Türkçe altyazısı yokmuş, Anadolu üni'de okuyanlar için film video arşivinde Türkçe seslendirmeli olarak mevcut...
buraya bi bak istersen : http://www.divxplanet.net/arama.php
Equilibrium=fahrenheit 451+1984+matrix
degistirene kadar akla karayi seçtim sinefil halki!!!
ama aklimda hizmet vardi.... sevgi... mutluluk... refah!!!
sadece sizin için burdayim... bunu asla unutmayin...asla...
bi dahaki seçimlerde de oyunuzu bana, yani sihirli urganli abdullah'a verin!
You need to log in to post a reply.