BMW Films (The Hire)
17 replies · 583 views
BMW Films (The Hire)
BMW firması geçen sene itibarıyla ünlü yönetmenlere, prestij amaçlı kısa filmler çektirmeye başladı. Tamamen dijital kamerayla çekilen ve yönetmenlere bir tür reklamdan ziyade, konu serbestisi tanınan bu filmler şu anda sadece internetten ücretsiz indirilip izlenebiliyor. www.bmwfilms.com adresinden ulaşılabilir. Yönetmen koltuğunda halihazırda rahmetli John Frankenheimer, Guy Ritchie, Ang Lee, Alejandro Gonzales Inarritu, Wong Kar Wai yer aldı.
Yakın zamanda yeni sezonunun başlayacağı duyurulan seride şimdiden heyecan uyandıran yeni filmler bulunuyor. İlk film 24 Ekim'de gösterime girecek John Woo'nun yönettiği Hostage. Bunu takiben Tony Scott'un yeni filmi Beat The Devil ve hemen arkasından sürpriz diye nitelendirilen iki yeni film daha eklenecek.
Last edited: Oct 07, 2002, 02:15 PM (5)
Fakat BMW'nin sitesinde Wong Kar Wai'nin çektiği "The Follow" bir şekilde ortadan kayboldu. Gerekçe olarak sadece "şu anda bu film download edilemiyor, özür dileriz" gibi bir mesaj çıkıyor. Daha önceden bu filmi izleme şerefine nail olabildim :) BMW'nin hayal ettiği gibi kaçma kovalamaca aksiyon içermediği, daha ziyade o çok iyi bildiğimiz wkw tarzı şiirsel bir film olduğu için (ve diğerlerine nazaran biraz da ağır olduğu için) siteden kaldırılmış olma ihtimali var. Bu konuda bilgisi olanların buraya katkılarını bekliyorum.
tony scott'in filminin oyuncu kadrosu da epey iyiydi sanirsam. guy rutchie de hatununu oynatmisti film de saglamdi bayaa :). wong kar wai'ninkini tam hatirlamiyorum ama ang lee'ninkini epey begenmistim. AGI ise hayal kirikligina ugratti diyebilirim (gerci bi bok anlamadim ondan da begenmemis olabilirim)
bu konu diger sanatlar forumunda renklam sanat mi basliginda da gundeme gelmisti? muhabbeti bu yonde deşmek isteyenler icin linkini vereyim:
http://www.sinefil.org/forum/viewtopic.php?t=61
farklı yerlerde bu seride çekilmiş filmlerden 2-3 tanesini izledim .İzlediklerim içinde en beğendiğim alejandro gonzalez inarritu nun çektiği filmdi( powder keg) görüntü ve kurgu olarak çok beğendiğimi söylemeliyim. powder keg de clive owen( the driver) ve stellan skarsgard(harvey jacobs) oynuyodu . filmin sonu özellikle insanı çok etkiliyodu.
Hala yayınlanıyormu bilmiyorum ama tv 8 de yayınlanan sinema programında bu filmleri gösteriyorlardı hatta yarışmalarında ödül olarak filmlerin cd lerini dağıttıklarını biliyorum.
Arkadaşlar, ilgilenenler için bu filmlerle ilgili küçük bir takas imkanı sundum;
http://www.sinefil.org/forum/viewtopic.php?t=132
Alejandro Gonzalez Inarritu'nun filmi Powder Keg bence de serinin en iyisiydi. İlk izlediğimde yarım saate yakın hıçkıra hıçkıra ağladığımı (abartmıyorum) söylemeliyim. Inarritu müthiş bir yönetmen bence. Ayrıca bu filmde görüntü yönetmenliğini de Oliver Stone'un en önemli filmlerinin görüntü yönetmeni Robert Richardson yapıyor. Katkısı göz ardı edilemez. Kurgu da çok başarılı. Sondaki şarkı "Una Palabra" da insanın kalbini paralıyor.
Guy Ritchie'nin filmi eğlenceli; Frankenheimer'ınki vasat; Wong Kar-Wai'ninki ise benim için biraz hayal kırıklığıydı.
Tony Scott'ın böyle bir film yaptığını ilk kez burada duyuyorum, merak ettim.
Alejandro Gonzalez Inarritu'nun filmi su gerillalarla olan degil miydi. Acaba ben baska bi filmle mi karistiriyorum. Ya da anlamadigim icin tamamini izlemedim heralde. Herkesin en cok sevdigi film olmasi garibime gitti. Dur ben bi daha izleyim.
Inarritu'nun filmi Meksika'da Time dergisi adına çalışan bir savaş fotoğrafçısının gerillalar tarafından vurulduktan sonra Cliwe Owen tarafından ülkeden kaçırılma teşebbüsünü anlatıyordu. Gerek politik yönü; gerek savaş karşıtı tavrı; gerek "görmek" üzerine ve kameranın arkasındaki pasif izleyici olmak üzerine sözü olması; gerekse yürek paralayan bir ana-oğul öyküsü olması açısından son derece iyi bir filmdi bence...
Powder Keg'i adam akilli olarak tekrar izledim ve daha once yazdigim mesajla ilgili bir duzletmeye gitme zorunlulugunda hissetti kendimi. Sanirim ben ilk seferinde dusuk bandwith ile sadece baslarini izlemisim. Hikaye gercekten de digerlerine gore oldukca etkileyiciydi. Daha once sozu edilen ana-ogul oykusu birazcik turk filmi gibi gelse de etkilendigimi itiraf etmeliyim. Ayrica goruntudeki grenlerin nedenini ogrenince Inarritu'ya saygim kat be kat artti.
Yeni Filmer:
Hostage - John Woo (24 Ekim)
Ticker - Joe Carnahan (7 Kasim)
Beat the Devil - Tony Scott (21 Kasim)
You need to log in to post a reply.