Skip to content

Troy

15 replies · 162 views

EL
eliza bennet
396 posts
May 18, 2004, 08:07 AM#11834

Troy Ben bunuda beğenmedim. Senaryo işi bozmuş. Neydi o gülünesi replikler yahu? The Patriot kötülüğünde neredeyse. Setler ve kostümler güzeldi. Müzik artık kulaklarımıza pelesenk olan bu tarz film (Gladiator vb.)soundtracklerine yeni bir ilave. Bir de hani diğer filmlerle dalga geçen filmlerin ana malzemelerinden biri olan oyunculara bir biri ardına close up yapma tekniği var ya (hani bir şey olur ve kamera herkesin suratına ayrı ayrı close up yapar) işte o da bol bol var bu filmde. Belki normalde işe yarardı ama senaryo ve oyuncular birleşince bana gülme malzemesi çıkardı.

Eric Bana ve Orlando Bloom iyi oyunlarıyla (ve yakışıklılıklarıyla) göz doldurdu. Diğer kişiler ya normalde çok iyi oyuncu olan ama burada aşırı rol yapan yaşları kemale ermişler veya görünüşleri gayet güzel olan ama yetenek olarak fazla varlık gösteremeyen gençlerdi.

Tabi bir de Brad Pitt faktörü var. Şimdi adama kötü oyuncu diyemeyeceğim ancak bu filmde biraz yanlış direktif vermişler (Hani derler ya "your motivation is...") yama gibi durmuş Achilles karakteri. Ancaaak adama bakmak sanki gün batımını filan izlemek gibi birşey o ayrı.

Yani uzun sözün kısası hatun kişiler epey keyifli vakit geçirebilirler ama sinema severler iki kere düşünsün.

OU
outsider
650 posts
May 18, 2004, 09:30 AM#11837

yani burdaki dezanformasyonun daniskası. orlando bloom için yakışıklılığı ile göz doldurdu tabirini kullanmak ne kadar doğru. kendisi o iğrenç lüle lüle saçları ile arjantinli futbolcu ariel ortega ya benzemiş. ha bir o kadar da ezik. anne kuzusu, aşk çocuğu mütemadiyen sünepe. bir de çok antikahraman mış kendisi, verdiği röportajlarda öyle diyo. paris'miş canım. palavra!

CE
Cevat Kelle
174 posts
May 18, 2004, 11:47 AM#11841

Orlando zaten ELfler ile yaptigi yorumlarla beni kaybetmisti.
Ama asil baska bir nokta var komigime giden o da bu cografyada hic bir zaman bu kadar cok sarisin bu kadar cok renkli gozlu yasamadi...(Keske yasasaydi)

EL
eliza bennet
396 posts
May 18, 2004, 02:06 PM#11845

Ya yakışılılık göreceli bir kavram şimdi kişiye göre değişir ama bence Orlando Eric Bana'dan sonra en iyi performansı göstermiş filmde. Paris aynen Outsider'ın tarif ettiği gibi bir karakter. Onun anti hero dediği sevilesi ve takdir edilesi bir yanı olmadığı filmdeki Paris karakterinin galiba (röportajı okumadım ama).

P.S: Bu arada yakışıklığı ile göz doldurmanın neresi dezenformasyon? Resme bakan yakışıklı mı değil mi (kişiye göre) anlar zaten. O yüzden o ibare parantez içinde :)

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
May 24, 2004, 01:51 PM#11950

troy'u ben de sevmedim. çok klişe, hiçbir yenilik yok, üstelik hikayeyi acayip deforme etmişler. ama savaşa girmeye hazırlanan orduların karşı karşıya geldiği sahneler çok epikti. gerçekten içimden bi an allah allah! naraları atmak geldi. gerisi boş. hollywood eline geçen her konuyu b.k etmeye devam ediyor. hoyda bre hollywood!

EV
evil willow
116 posts
May 24, 2004, 02:13 PM#11956

yaa troy van helsing gibi ben büyük fazla cilalı içi boş şişirilmiş bir hollywood yapımıyım diye bağırıyor o yüzden izlemedim

FI
fiction
365 posts
May 25, 2004, 10:19 AM#11980

Troy bence güzel filmdi yönetmenin önceki iki filmini (air force one ve perfect storm) izleyip hiç beğenmeyen biri olarak bu filme biraz korkarak gittim aslında bu filme gitmemde Brad Pitt e olan hayranlığımında etkisi var ...bence yönetmen bu büyük filmin altından hakkıyla kalkmış ...filmin çok iyi bir sanat yönetimi ile başarılı bir oyunculuğu var ...ayrıca bana göre filmde en iyi oyunculuğu Brad Pitt sergiliyor ondan sonra Eric Bana ...toplamda ise ortada iyi bir film var benim gibi tarih kitapları okumayı sevmeyen kişilerede bir nebze doyurucu tarih bilgisi veren epik bir film...

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
May 25, 2004, 11:19 AM#11981

doyurucu tarih bilgisi mi?

adamlar tek birşeyi bile doğru göstermemişler ki...

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
May 25, 2004, 11:40 AM#11983

patetik...

RA
rai
645 posts
May 25, 2004, 11:56 AM#11984

son 5 yıldır her yaz bir ilyada-odysseia devirmeden iflah olmayan biri olarak film hakkında neler düşündüğüm tahmin edilebilir. yönetmene ve harcanan paraya değil de brad karizmayı fena çizdi gözümde ona yanarım. hafta sonu radikal ikide filmdeki karakterlerin akhalar ve troyalılar olmaktan ziyade kovboylar olduğunu anlatan bir yazı vardı. pek katıldım o yazıya. pek kızamadım holivuda. bu arkadaş da böyle sığ biraz diyip geçiştirdim. uyarlamadan ziyade bir esinlenme var bana göre.

filmin doyurucu tarih bilgisi içerdiği görüşü ise film hakkında bugüne kadar duyduğum en ilginç iddia. ilyada' nın bir tarih kitabı olduğunu söylemek ise yüzüklerin efendisi' nin bir aşk romanı olduğunu söylemekle aynı anlama geliyor zannımca.

FI
fiction
365 posts
May 25, 2004, 12:13 PM#11985

sermest wrote:
doyurucu tarih bilgisi mi?

adamlar tek birşeyi bile doğru göstermemişler ki...

haklısın aslında filmi izledikten sonra oturup biraz ansiklopedi karıştırdım bazı şeyleri değiştirmişler eee hollywood dan ne beklersinki biraz daha ilgi çekmek için herşeyi yaparlar ama yinede truva tarihini görsel olarak görmek iyiydi

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
May 25, 2004, 12:25 PM#11986

önceki mesajımı biraz daha açayım o zaman...

sabahtan beri film üzerine yorumların bulunduğu çeşitli siteleri geziyorum...aynı yanılgıya düşen senin gibi yüzlerce arkadaş var...ilyada-odysseia mitolojik bir efsanedir(aslında bu tanımlama çok güdük kalıyor ya neyse) yani tarihsel bir realite,döküman değildir...

bir de "benim gibi tarih kitaplarını okumayı sevmeyen kişiler" şeklinde bir tabirin var...buraya hiç dokunmak istemiyorum çünkü ne kadar düzgün şekilde yazsam da kırılacaksın demek istediğimi anlamayacaksın o yüzden yazmıyorum...

FI
fiction
365 posts
May 25, 2004, 12:46 PM#11987

benim "tarih" ten kastetmeye çalıştığım o devirde yapılan savaşlar ,istilalar yapılan fetihler bunlar efsane değil bunlar "tarih" tir ve yaşanmıştır gerçektir ...efsane olan karekterlerdir ...ben bu filme gitmeden önce "truva" hakında bildiğim tek şey "truva atıydı" tarihe meraklı bir insan olsaydım kuşkusuz çok daha fazla şey bilirdim benim demeye çalıştığım benim gibi tarihi okuyarak öğrenme yerine izleyerek öğrenmeyi sevenleri memnun edicek bir film...ben bunu demeye çalıştım ...en azından filmde bir kentin tarahsel süreç içindeki yerini gördüm...bunun dışında kiler senin de dediğin gibi efsanedir mitolojidir ...

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Jun 07, 2004, 03:23 PM#12347

Troy(Tırışka)

Öncelikle hay ben sizin hollywoodunuza e mi...Binlerce yıllık muhteşem eser,akilsin(yazıldığı gibi oku mutlu ol) kuzan bafilemesiyle,hektorrrun(bağırıldığı gibi oku gaza gel) sübyan haşat etmesiyle geçti gitti.içim yandı sular kesikti hala da öyle...

neymiş efendim bred pit(nasıl istersen öyle oku karışmıyorum buna) üç yüz yetmiş beş değişik açıdan kadraja girebiliyormuş...profilden,tepeden,kasıklarından,sağ kulak memesinden,kıçından...vs....

afferim size...

FI
fiction
365 posts
Jun 09, 2004, 08:14 AM#12375

sermest wrote:
Troy(Tırışka)

Öncelikle hay ben sizin hollywoodunuza e mi...Binlerce yıllık muhteşem eser,akilsin(yazıldığı gibi oku mutlu ol) kuzan bafilemesiyle,hektorrrun(bağırıldığı gibi oku gaza gel) sübyan haşat etmesiyle geçti gitti.içim yandı sular kesikti hala da öyle...

neymiş efendim bred pit(nasıl istersen öyle oku karışmıyorum buna) üç yüz yetmiş beş değişik açıdan kadraja girebiliyormuş...profilden,tepeden,kasıklarından,sağ kulak memesinden,kıçından...vs....

afferim size...

"sermest" açıkçası bu çirkin yorumu sana yakıştıramadım ...tamam filmi beğenmeyebilirsin ....ama yaptığın yorum bana beyazperde.com da film forumlarında sinemadan anlamayan kişilerin yaptığı olumsuz yorumları anımsattı....açıkçası seni yazılarından tanıyan biri olarak bu tarz bir eleştiriyi sana yakıştıramadım ...umarım beni mazur görürsün...

You need to log in to post a reply.