kısa çekicek olsak
20 replies · 923 views
kısa çekicek olsak
şimdi mesela biz bi kısa çekicez desem,ama kamera konusunda deneyimsiziz desem,"noolurr sizinle çalışiimm noolurrr sizinle çalışiim "dicek kamera bilgisine güvenen biri çıkar mı acaba? hani mesela diyorum:)
caggins wrote:
Kamera dediğin tek dişi kalmış canavar. Mutfak robotundan farkı yok kamera kullanmanın. Bazı kendini bilmez teknoloji fobisi olanlar tarafından büyütülüyor. Nedir ki?
Nasıl ki? Ne anlamda şimdi, teknik mi, estetik mi, sinefik mi, ne demek??? Mutfak robotunu masaya koyarsın, portakal sıkar, antrede yere koyarsın, portakal sıkar.. Kameranın duracağı yeri seçmek biraz daha özen istemez mi..
Ben kendini bilmez teknoloji fobisi olan bi insan olarak bu işi büyütüyorum o zaman.
Önemli olduğunu düşünüyorum.Açısı var,sıçrama çizgisi var,var da var.Önemi işinle nasıl bağdaştırdığına bakar.Biz çok önem veriyoruz ve bizden daha deneyimli birileriyle çalışmak istiyoruz.Yoksa eline kamera almamış adamlar değiliz.de neden beylik laflar etme ihtiyacı duyuyoruz onu da anlıyamıyorum yaa.
Sizin bahsettiğiniz şey önce iyi bir çekim senaryosu yazmaktan ( ki bu çekeceğiniz mekanı daha önceden tasarlamış ya da seçmiş olmalısınız ki sınırlılıklarınınızı bilesiniz) sonrasın da kamera konumlandırması yapmaktan ve çekim sırasında devamlılığı tutmaktan geçer. Yani bu sadece kamera kullanabilen birinin yapabileceği şeyler değildir. Siz görüntü yönetmeni mi, yönetmen mi, kameraman mı arıyorsunuz?
proce nerde olacak.. kac gun surecek. nasil bir kamera kullanilacak? ben su siralar bosum ve simdilik issiz oldugumdan uzaklara cekime gelemem ama belki bu vesile ile tanidiklara haber verebiliriz falan. ya da olur da ben gelemek isterim. ayrintilari biraz bildirseniz yardimci olmaya calisabiliriz. ben elimden geleni ardima komam mesela...
kamera kullanma meselesinde soyle dusunuyorum ayrica:
iddia ediyorum bana bir kamera verin (mesela bir betacam) bir de ortalama zeka seviyesinde bir kisi. ben o kisiyi bir hafta icinde kameraman yaparim. sorun yasamazsiniz. yani bu kisi rahatlikla kamerayi kurabilir, dogruya yakin cerceveler elde edebilir, dogru diyafram degerlerini vesaire alabilir. ancak bu kisinin gozunu terbiye etmek, estetik bir begeni olusturmak, tecrube kazandirmak isin en onemli kismidir ve buna bir cirpida kimse sahip olamaz. kamera operatoru olmak baska seydir, goruntu yonetmenligi yapabilmek bambaska bir seydir. kamera kullanmayi ben de hafife alabilirim ama "kameraman" olmayi kucumsemek cok buyuk bir yalnistir.
Niyan verdiğin bilgiler için sağol.Biz aslında yönetmen arıyoruz,projeyi teslim edicez....
Martin beni anlamış olduğuna çok sevindim.Bizdeki deneyimsizlikten ve bahsettiğim deneyimin ne olduğunu çok iyi açıklamışsın.Burayı fazla a meşgul etmek istemiyorum bu konuda gereksiz tartışmalara döneceğini seziyorum.sana ö.m 'dan cevap vericem.
dun de eskisehirden iki arkadasla kisa film cekmek icin birbirimizi kaşıyorduk. senaryo icin sohpetlere baslamistik. hadi hayirlisi...
muhabbete biraz uzak kaldım ama dilersen yardım etmeyi çok isterim..çünkü yardıma ihtiyacım olduğunda zamanında tek başıma kalmıştım ve kimsenin başına gelmesini istemem.bi hayali kurtarabilecek tek bi kişi var ama destek fena olmaz die düşünüyorum.elimden geleni yapmaya hazırım.
Last edited: Aug 23, 2004, 04:43 PM (1)
ya ben de tam aynı şeyleri düşünüyodum.başlığı ilk açtığımda biraz hayal kırıklığına uğramıştım ama beklediğim şey gerçekleşti.çok teşekkürler yaaa.hepiniz haberdar edicemm.
Destek dediğin böyle olur!!!!
Bende tanıdığım bir arkadaş vasıtası ile katkıda bulunabilirim..Kendisi Beyoğlunda bi film şirketinde çalışmakta elinde malzeme var,Martinde tanır kendisini 'Ekipman boş bişeyler yapalım' diyodu..Kameradan falan bahsediyodu,öyle anladım.Ekipman mutfağı konusunda kendisinden yardım isteyebiliriz eğer hazırlıklı ve ciddiyseniz.Uzun zamandır ben de istiyorum pek bi fazla böyle şeyler yapmak.
You need to log in to post a reply.