Kurgu programlari
18 replies · 1,051 views
Kurgu programlari
merhaba,
ben elimdeki handycam (analog) ile kıs bir film çekmek ve bunu evdeki pc'de kurgulamak niyetindeyim. elimde program yok. bana hangi programı oneririsiniz. adobe premier programının adını sık sık duyuyorum. bu programa nasıl ulaşabilirim (korsan yollardan elbet. satın alacak param yok. olsa da filmin masraflarına harcamayı tercih ederdim doğrusu). bu programı bilen birileri varsa buradan bir kaç soru sorabilir miyim öğrenmek babında.. sevgiler.
Kurgu programları
Merhabalar, dediğin doğru: Adobe bu konuda sıkça adı geçen yazılım üretcilerinden birisi.
Kendi evinde kurgu yapabilmen ve orta derece kalite bir iş çıkartabilmen için elindeki görüntüleri düşük sıkıştırma oranlarında bilgisayarına atmalısın. Böyle olunca bilgisayarının bu dosyalar üzerinde işlem yapabilmesi için yüksek bir RAM e ihtiyacı oluyor. En düşük 256 ram derim . Yine bu görüntüleri Bilgisayara atabilmen için gerekli bir arabirim lazım bunun en kısa ve ucuz yöntemi TV kartındır. Priemere"in korsanlarını tahtakalede tasarım programı diye satıyorlar ;) orada bulabilirsin. kurgu konusunda (Adobe Premier, Avid)sormak istediğin başka sorular olursa elimden geldiğince cevaplamak isterim.
Kolay gelsin....
elimde fly video 98 tv karti var. bu kart ile yeterince kaliteli capture yapabilir miyim? (sonucta amator de olsam cok da kotu goruntu olmak istemem). ya da ideal olan capture cozunurlugu nedir? bir de mesela elimdeki kasedi piyasada cd'ye basan dükkanlardan birine versem daha iyi bir sonuc elde etmis olur muyum bu tv kartina gore? eger oyleyse bilgisayarcidan hangi dosya formatinda istersem daha kaliteli olur ve premier'de sorunsuz calisabilirim.
ayrica bu soru cevalarla sizden premier ogrenebilir miyim?
yardimlariniz icin tesekkurler...
Selam,
Video Editing programları arasında en basit ve kullanışlılarından birisi Ulead Video Studio'dur. En Son 5. sürümü çıkmıştı sanıyorum. Bunu korsan cd satan kişilerden bulabilirsin. Basit dediğime bakma, Adobe Premiere'in yaptığı işlemlerin hemen hepsini gerçekleştirebiliyor. Pekçok görüntü filtresi ve geçiş efektini sürükle-bırak yöntemiyle yapabilirsin. Ayrıca render işlemini de diğerlerine göre daha hızlı yaptığı için zamandan da tasarruf edebilirsin.
Adobe Premiere'in yardım dosyaları yetersiz kalırsa, http://www.adobe.com adresinde ilgilendiğin yazılımın ( burada Premiere... ) sayfasına giderek ücretsiz üye oluyorsun ve ücretsiz tutoriallardan faydalanabiliyorsun. Ayrıca Google gibi bir arama motorunda aratırsan, konuyla ilgili pek çok forum bulabilirsin.
Görüntüleri kendin capturelaman yerine, biraz paraya kıyıp iyi bir videocuda cdlere aktartabilirsin. Burada ( Ankara ) videocular istediğin görüntüleri istediğin kadar parçalara bölebiliyorlar ve artı bir ücret talep etmiyorlar.
Bunlara ek olarak kuvvetli bir bilgisayar donanımın varsa şanslısın. Denildiği gibi en az 256 RAM ve pIII üzeri bir işletim sistemi hem kalite konusunda iyi bir sonuç elde etmeni hem de ruh sağlığını korumanı sağlar. :P
Kurgu ve capture kartları ile ilgilenen arkadaşlara aşağıdaki siteyi tavsiye etmek istiyorum. Bu sitede bulunan kamçır kartlarını özelliklerine göre karşılaştırmalar yaparak inceleyebiliyorsunuz:
trial
kurgu programlarından birisinin deneme sürümünü çekip cracklesek işimizi görür mü peki? adobe veya ulead studio
yoksa full versiyonunu mu almak lazım tam randıman için?
çok sağol dostum
demoları elime geçti, işime yaramazlarsa senden yardım isterim
Kurgu sistemleri
Yukarıda bahsedilen kurgu sistemlerinin tamamı elimde mevcut. içlerinde şu ya da bu daha iyi demek bence pek mümkün değil arkadaşlar... bir kurgu sisteminin ne kadar iyi olduğu çalıştığı sistem ile olan uyumuna ve ne kadar stabil olduğuna bağlıdır. benim gördüğüm kadarı ile avid bu sistemlerin içinde biraz daha iyi gibi. üstelik pyronun 50 dolar gibi ucuz bir capture kartı ile de çalışabiliyor. üstelik bu kart firewire. bence bir bakmaya değer. ayrıca basit çözümler arayanlara sonic foundrynin vegas isimli programını da önerebilirim. ben ağırlıklı olarak ses kurgularımda kullanıyorum oldukça basit ve stabil bir ara yüzü var...
Re: Kurgu sistemleri
Kaan wrote:
üstelik bu kart firewire.
PC'lerde firewire destegi var mi? bu is icin bir Mac almak da sanirim epey tuzlu gelir genelde ogrenci olan kisa filmcilerimize :)
stalker eğer sadece windows xp ile çalışan versiyon değilse çok makbule geçer windows 2000 kurulu sisteme ve içi dolu sistemi değiştiremiyorum eğer sendeki versiyon 2000 ile çalışabiliyorsa hoş olur. özele bir msg bırak kargoyla falan hallederiz.
You need to log in to post a reply.