Skip to content

Kısacık

18 replies · 628 views

BE
bekcan_can
8 posts
Aug 16, 2004, 11:26 PM#14005

Kısacık

Merak ediyorum, acaba bu forumdaki kaç kişi kısa film çekmiştir, kaç kişi bu filmlerle ilgilenmiştir? Gerçekten var olan mı, yoksa hayalet bir topluluğun mu üyesi oldum? Sadece merakımdan soruyorum, gerçekten ilgilenen kişiler tahminimdeki kadar mı?

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Aug 17, 2004, 05:33 AM#14007

sahsen benim bir kac bir sey yapmisligim var. sinema tv mezunuyum. fakat ben kisa filmi sevmek icin ille de sinemaci olmak gerektigi veya mutlaka film cekilmesi gerektigi kaygisini anlamadim. yani simdi benim muzik dinleyebilmem, iyi muzikle kotu muzigi ayirt edebilmem icin ille de besteci mi olmam gerekiyor. hic sanmiyorum. sakin olmak lazim.

FI
fiction
365 posts
Aug 17, 2004, 08:39 AM#14017

bana göre eğer bir insan bir şeyi gerçekten çok seviyorsa ona tutkuyla bağlıysa o şeyi yapmak ister onun gibi olmak ister...bir kişi sinemayı çok seviyorsa en azından bir şeyler yapmalı oturup sadece film seyretmek başkalarının işlerini alkışlamak bir noktadan sonra artık acı vermeye başlar .. şahsen ben bunu son zamanlarda çok yaşıyorum....

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Aug 17, 2004, 11:01 AM#14020

senin bir seyler yapmak isteme arzuna soyleyecek hic bir seyim olamaz. keske birileri bir seylerle ugrassa, yapsa etse... fakat bu bakis acin cok ters bana. her iyi sinemasever yonetmen olacak diye bir sey olamaz. kac tane film elestirmeni, sinema yazari yonetmen olmak istiyor saniyorsun. gerek var mi?

ayrica ben muzikten cok hoslaniyorum, begendigim hatta tutkuyla takip ettigim bir takim muzisyenler var ama hic bir zaman elime mikrofonu alip sahneye cikmayi dusunmuyorum.

sait faik hikayelerini hikayecilere mi oykuseverlere mi yazdi acaba? elbette eserden etkilenmek, uretime tesvik olmak harika bir sey. buna hic bir itirazim olamaz.

sanirim memleketin pek cok sorunun da temeli burada. bir sey uzerine dusunmek, kafa yormak, bundan zevk almak bir sey yapmamak olarak algilaniyor. avrupadaki pek cok sinema okulu turkiyedekilerden neden cok daha zordur sanki? cunku oradaki ogrencinin okumasi, yazmasi gereken cok sey vardir. vakti zamaninda ayzeystayn sovyet sinema enstitusunun muduru iken odasina kapanmis habire bir seyler yazarken okulun devrimci ve uretmek isteyen ogrencileri bu durumu cok elestirmisler. hocalarina da niye kamerayi eline alip bir seyler cekmedigini sormuslar. hoca da "siz kamerayi elinize alip sokaklarda cekime ciktiginizda ne yapacaginizi daha iyi bilesiniz diye ben butun gun odamda oturup calisiyorum" babinda bir cevap yapistirmis.

iyi bir sinemaci olmak icin kameradan bakacak gozun bulundugu kafatasinin icindeki beynin pek cok seyle dolmasi gerekmektedir. sen buna yasam yogunlugu de, deneyim de, karakter kazanmak de, bakis acisi sahibi olmak de... ne dersen de ve hangi yolla halledersen et. fakat sorun teknik bir sorun degil. fikirleri bayatlatmadan demlendirmeyi de bilmek gerekiyor sanirim.

FI
fiction
365 posts
Aug 17, 2004, 12:47 PM#14021

söylediklerin doğru şeyler ama benim sinemayla ilgili senin anlayamacağın kişisel takıntılarım var...bunu sen anlayamazsın

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Aug 17, 2004, 01:44 PM#14025

anlat...

FI
fiction
365 posts
Aug 17, 2004, 05:32 PM#14028

anlatılmaz yaşanır...

TR
triyandafilisus
204 posts
Aug 17, 2004, 06:30 PM#14029

güzel :|

BE
bekcan_can
8 posts
Aug 18, 2004, 06:20 AM#14035

Martin Mystere wrote:
sahsen benim bir kac bir sey yapmisligim var. sinema tv mezunuyum. fakat ben kisa filmi sevmek icin ille de sinemaci olmak gerektigi veya mutlaka film cekilmesi gerektigi kaygisini anlamadim. yani simdi benim muzik dinleyebilmem, iyi muzikle kotu muzigi ayirt edebilmem icin ille de besteci mi olmam gerekiyor. hic sanmiyorum. sakin olmak lazim.

Benim burada tam olarak ne demek istediğimi anlamamışsın sanırım. Bu işlerle gerçekten ilgileniliyor mu, yoksa ölesine mi değerlendiriliyor. Ben sana; kalk bir kısa film çek demiyorum. Fakat ne kadar bilinen bir durum. Ben 2 sene öncesine kadar böyle birşeyin olduğunu bile bilmiyordum. Şimdi bu açıdan düşünürsek; insan neden düşüncesini duyurmayı sevmiyor, yoksa korkuyor mu? İlla ki film çekmek mi gerekiyor, farklı şekillerde destek olunamaz mı? ;)

FI
fiction
365 posts
Aug 18, 2004, 06:33 AM#14036

triyandafilisus wrote:
güzel :|

güzel olan ne ??

FI
fiction
365 posts
Aug 18, 2004, 06:37 AM#14037

bekcan_can wrote:
. Şimdi bu açıdan düşünürsek; insan neden düşüncesini duyurmayı sevmiyor, yoksa korkuyor mu? İlla ki film çekmek mi gerekiyor, farklı şekillerde destek olunamaz mı? ;)

burada benim düşüncelerimi, neden başka bir yolla değilde film çekerek anlatmak istemememi atıfta bulundun...yoksa başka bir şeymi..

Martin Mystere
Martin Mystere
1,621 posts
Aug 18, 2004, 06:51 AM#14039

bekcan_can wrote:
Benim burada tam olarak ne demek istediğimi anlamamışsın sanırım. Bu işlerle gerçekten ilgileniliyor mu, yoksa ölesine mi değerlendiriliyor. Ben sana; kalk bir kısa film çek demiyorum. Fakat ne kadar bilinen bir durum. Ben 2 sene öncesine kadar böyle birşeyin olduğunu bile bilmiyordum. Şimdi bu açıdan düşünürsek; insan neden düşüncesini duyurmayı sevmiyor, yoksa korkuyor mu? İlla ki film çekmek mi gerekiyor, farklı şekillerde destek olunamaz mı? ;)

sahiden anlamadim seni. hangi islerle ilgileniliyor mu? bilinmeyen durum nedir? insan dusuncesini neden duyurmayı sevmiyor derken neyi kast ediyorsun? destek olmak ama neye destek olmak? lutffen ne soylemek istiyorsak onu soyleyelim.

YO
yojimbo
Private Joker
1,020 posts
Aug 18, 2004, 07:03 AM#14041

karıştı di mi?
kime ne söylediğinizi ya da kimin kime ne söylediğini anlamıyorsunuz.
ben de anlamıyorum.

SH
shattimento
311 posts
Aug 18, 2004, 07:45 AM#14042

yaaaa neee diyosunuuuuuzzzzz!!!!!!!!

bence bir case belirleyin onun üzerinden gidin,bööle genelden hiçbişi çıkmıyo görüldüğü üzere:)

sermest
sermest
Private Joker
1,446 posts
Aug 18, 2004, 09:27 AM#14049

halamın bıyıkları...

You need to log in to post a reply.