The O.C
24 replies · 960 views
Pumpkin King wrote:
benim var yeni aldım. yok bizde öyle beleşe konmalar falan. tırmalıyoruz.
hadi ya evlat edinsene beni. icabinda baba falan da derim.
bu tip diziler sektorunde su zamana kadar premier baiser ile baslayip bu noktaya kadar ne ciktiysa bir goz attim. ozdeslesme gazcisi amerikan dizilerinin delisiyim yillardir. yeri gelmis soyleyeyim o davson denen itogluit ve surekasi da cekilir eziyet degillerdi. melrose'un kalbimdeki yeri ayridir zira durup dururken delirmisti o dizi. gencler tatli tatli opusup koklasirken seri cinayetler, adi suclar, psikopat bunyeler sarmisti ortaligi. ha bir de courtney thorne smith'in manitasi olan cocugun (ki elisabeth shue'nun kardesidir ayni zamanda) adi billy idi. ally mcbeal'de de ha keza ayni hanimkizimiz bir billy'den mustaripti. (boyle de luzumsuz bilgiler tutuyorum beynimde) velhasili kelam butun bu zibidiliklerin kafalarina gore bir durusu vardi. ben oc gibi ne bok yiyecegini bilmeyen dizi bu vakte kadar ne gordum ne duydum. hayir luzumsuz kastirmasa "sosyalim ben sosssyaaall" diye, kizin yuzu suyu hatirina bakicaz lakin boyle bir adam sendecilik bir koyvermislik, abuk sabuk demagojiler. yok yok olmaz o is. ayrica yan role bir kiz koymuslar ne rolu rol ne tipi tip. eskiden boylemiydi. ekranin sagindan heather locklear girerken solundan jennie garth cikardi. tuvalete gidecegin varsa gidemezdin.
hay ben bu diziyi eşşeğin bilmemne ucunda çekipte daha sonra da Türkiyeye pazarlayan zihniyetin taa topuğunun en köşesine sıkıyim...bir yalamadır gidiyor dizide 3 bölüm dayanabildi sonra bi sıçtıki tam yani...dizi yalamayla açılıyor yalamayla kapanıyor ..bu mu gençlik, bu mu gençlik sorunu bu mu yani hayatım anlamak .böyle hayatı anlamanın taa bilmem nesine koyyim...bu salak ötesi zeka özürlü boktan dizinin hayatı anlattığını söylemek ..kieslowski'nin bunuel'in ,tarkovsky'nin mezarında kemiklerinin ters dönmesi demek...
ben hic izlemiyorum hic de sitirese girip de saga sola kufur etmek zorunda kalmiyorum. hatta "ne bunuel'i ne tarkovskisi a arkadaslar! delirdiniz mi siz!" demekten de kendimi alamiyorum.
sevgili martin,sakın yanlış anlama ben o.c denen tırto diziyle adını andığım usta yönetmenleri karşılaştırma gibi bir münasebetsizliğe kesinlikle girmiyorum..benim dile getirmeye çalıştığım şey bir çok kişinin özellikle beyni hayatı gerçekleri hakkında yeni yeni oluşmaya başlayan insanların bu diziyi seyrederek gerçek yaşam hakkında yada insanlar hakkında bir şeyler öğrendiğini varsayması...bu beraberinde bulunduğu noktadan nefret edip kendini emperyalizmin kollarına vermeyi getiriyor...o.c gibi dizilerdeki yalanlar hayatı tarkovsky'den, bunuel'den öğrenen bir çok insanın karnına tok gelebilir ..peki ya diğerleri ..bu konuya fahrenheit 9/11 dosyasındada az çok değinmiştim...o.c gibi diziler henüz gelişme aşamasında olan bir çok beyne zarar verir onu yalanlarıyla doldurur..doğruyla yanlışı ayırt edemiyecek durumda olan bir çok beyne zarar verir...bu gibi insanlar hayatı insan ilişkilerini o.c den öğrendiklerini zannedereler kendi beyinlerinde bir ütopya oluştururlar ...o.c ütopyası...bugün tarkovsky yaşasaydı ve orange caunty hakkında bir fim çekseydi eminim bakış açısı bundan farklı olurdu....ve insanlar yine eminimki orange caunty nin bu kadar şirin bir yer olmadığını anlarlardı
fiction gercekten cok temiz kalpli bir arkadamissin. soylediklerinin samimiyetinden kuskum yok. ancak bir tv yapiminin insanlara hayata yanlis ogrettiginden yola cikmak icin daha macro fikirlerle hareket etmek lazim. yani medya caginda insanlarin tarkovski yerine o.c'yi referans almalarindan killanmaya varmak icin daha tartisacak cok sey var. neticede toplumlarin sanatsal begeni duzeyleri o toplumlarin kulturel duzeyleri ile dogrudan ilintilidir.
fiction un sözlerine tamamıyla katılıyorum yalnız yanlış anlaşılmasın diziler beynimizi yıkamıyor yani direk onu öyle kabul etmemizi sağlamıyor. yani "aman diziyi izlemeyim psikolojim bozulur.." ya da "ayyy şimdiki gençlerin hepsi böyle anacıım" demiyoruz
en azından ben.
bu nasıl boktan bir disidir yaw geçen cuma gecenin bi yarısı sıkıntıdna tv yi açiim ne var ne yok die karşıma çıktı hadi isleyeyim hiç yoktan iyidir die bu diziyi her izleyişimde sinir krizi geçirmek zorundamıyım o başroldeki salak kızın bunalım tripleri ryan denen elemanın küçük emrah bakışları tavırları yani nasıl anlatsam bu diziye olan nefretimi bilemiyorum bir an önce yayından kaldırılsada kurtulsak
You need to log in to post a reply.