FANZİN
15 replies · 663 views
FANZİN
Lafa hemen gireyim ben diyorumki bi sinema fanzini çıkartalım yanındada sahibinin izniyle kısa film verelim.hem yazılı hemde görsel bi arşiv yapmış oluruz.yazılrıda mail yoluyla tartışırız.tabi daha önce yapılmadıysa.fikirlerinizi bekliyorum. :D
kullem,bence fikir çok iyi,fanzinin kısa film cd si vermesi,yani boş cd 250 bin zaten,dergi de 1, 1,5 veya 2 milyon olsa,iyi bir satıs ve iyi sayılarlarla çok iyi iş cıkabilir.
bu arada aklıma şöyle bi şeyde geldi,kısa filmleri çeken arkadaslar da filmle ilgili bir iki sayfa yazarlar,yani ne yapmak istedim,ne gibi zorluklarla karsılastım ya da sinema hakkında ne olursa artık...
bu işte ciddiysen ben de izmir deyim at msj falan konusalım biraz daha.
sinefil tayfasinin buyuk cogunlugu bir yandan is yasamini surdurmek zorunda oldugundan dogrudan katkida bulunmakta zorluk cekiyor ama sinefilin bir parcasi olarak elimden geleni yapmaya hazirim. yeterki buranin uyeleri olarak kivilcimi yakalim. ben elimden geleni yapmaya hazirim.
Ben diyorumki ocak ayına kadar bütün işleri halledip( kısa film ayarlama yazı toplama,isim belirleme,konsept belirleme gibi) başlayalım sanırım yeterli bi süre aklınızda fikirler varsa ya da ben şunu yazmak isterim,benim kısa filmim var sizinle paylaşırım diyen varsa buradan yazışabiliriz.mesel ben çok fahiş bir fiyat olmasında yana değilim tabi gönül ister beleş olsun ama zor tabi.fanzin konseptinde olabildiğince sansürsüz olsun.sadece kısa film üzerine olabilir.kafakoparanın fikri güzel kısa film sahiplerinede bi fırsat olur.bu arada ben artık eskişehirdeyim.varsa burdan arkadaş görüşebilirizde.
sinefil forumda yazilan yazilardan bir derlemeyle icerigi olusturalim derim ben. bir kac kisi bu derleme isinin editorlugunu ustlenebilir. hem boylece bu forumda yazilarin fanzine de secilme ihtimaline karsi zaman zaman daha derli toplu yazmamiza vesile olabilir. her sayida bir kisa film dagitma fikri de cok iyi bence. bunun icin cesitli okullardan baglanti kurabilecek gonullu arkadaslar lazim. eskisehir icin one cikacak arkadaslar iletisim fakultesinden destek isteyebilirler -ki bir cok kisi zaten uye buraya-...
diger illerden arkadaslar da destek atabilirler. isim icin fazla kasmaya gerek yok derim ben. sinefil isminden cesitli alt isimler turetebiliriz. (ornegin sinefil videotek)... karar vermek yolun yarisidir arkadaslar...
zamani bol olan arkadaslarin on ayak olmasi gerekiyor. mesela bizim ara sira istanbulda yaptigimiz sinefil bulusmalarinin izmir ayagini organize edebilirseniz cok guzel olur. izmir tayfasi toplanip en azindan arkadas olmayi basarirsa bile cok iyi bir yol kat etmis oluruz. bulusup bir araya geldiginizde sinefilin idari islerine bakan bizlere isteklerinizi ve taleplerinizi iletirseniz bizler de uzerimize dusuneleri yerine getiririz. kuskunuz olmasin. hat ta bir izmir temsilcisi bile atayabiliriz. adaylar bizimle yazisabilirler: info@sinefil.org
yakinda sunacagimiz bir takim projelerimizde de birlikte hareket etmis oluruz.
izmir'dyim, izmir'de yeniyim ve bu aralar pek bol değil zamanım. ama eğer başkası çıkmazsa burada ortak bir toplantı -sinefil birinci geleneksel izmir buluşması- organizasyonu için çalışabilirim. bu konuda diğerleri ne derler bilemiyorum. önerim bir pazar günü alsancak'ta bir yerlerde buluşmak biçiminde olacak. ancak sayımız nedir bilemiyorum. izmir'de yaşayan (ve izmir çevresinde bulunup da izmir'e gelebilecek) sayın arkadaşlardan yanıt bekliyorum.
ben izmirdeyim şimdilik zamanım da var ama fanzin işiyle pek ilgilenmiyorum açıkçası. ama onun yerine üretime yönelik kısa film atölyesi veya grubu gibi bir şey oluşturulsa hoş olur bence. istanbul ya da ankara'da ücretli kurs benzeri şeyler düzenleniyor. izmir'de rastlamadım, varsa söyleyin. eğer yoksa böyle bir açlık var mıdır acaba merak ediyorum. tabi anlaşabilen, aynı zevki paylaşan ve işi ciddiye alacak 5-10 adama ihtiyaç var neden olmasın? sinefil içinden çıkar belki.
bence fanzin bir araya gelmek için şart değil. ben de fanzin işiyle uğraşmayı pek düşünmüyorum, ama en azından sinefil'in izmir tayfası olarak bir araya gelip tanışırsak, bu sinemayla ilgili çeşitli konularda yardım alabileceğimiz birilerini de bulmuş oluruz sonra. sonra isteyenin istediğiyle görüşüp projeler üretmesi için bir ortam yaratmış da oluruz (kısa film çekmek, film okuması yapmak, fanzin çıkarmak ve saire...). benim bu aralar izmir dışına çıkma olasılığım olduğu için organizasyonu üstlenmek istemiyorum. yapabilecek biri varsa buradan duyursun, forum yönetimi de duuyuru ana sayfaya falan taşısın. bir biçimde organize olalım, bence.
You need to log in to post a reply.