Yüzyılın en iyi 10 Filmi!
56 replies · 2,299 views
şu ana kadar yapılmış hiç bir türk filmi benim ilk onuma giremez. sinemaya kattığı çok şey yok. ben de yılmaz güneyin filmlerini severim ama sırf ayıp olmasın diye de listeme katmam. daha bizim görmedigimiz ne filmler vardır da süperdir. ayrıca ben de çok yok ama yine de son yirmi yılın filmleri bizim çagımızı anlatıyo. sanat zaten sorununu ortaya koymaktır bir bakıma. yani böyle olması anlaşılır ve senin de dediğin gibi çok normal.
Listemdeki filmlerin çoğunu yakın geçmişten seçmemin en önemli nedeni bu filmlerin daha özgün oluşudur.Geçmişteki başyapıtların günümüz yönetmenleri üzerine yüklediği kaygılar daha farklı kurguların arayışını desteklemiştir.Sözgelimi "hayatımızın En Güzel Yılları" o tarihte çekilmese birkaç yıl sonra elbet çekilebilecek bir filmken,mulholland çıkmazı başka hiçbir kişinin çekemiceği ustalıkta çekilmiş bir başyapıttır.
Bu tip bir seçicilik ve özgünü arayış benim için hep çekici kalıcaktır.
siz hep böyle zor sorular mı sorarsınız neyse yapmaya çalışıyım çok zor ama bu arada ben klasıkleri es geçiyorum son on yada onbeş için yaziyorum kusura bakmayın:
(sırasız)
se7en
fight clup
silence of the lamps
amelie
jerry maquire (cameron crowe ustadan)
vanilla sky (open your eyes' ı izlemedim)
yüklerin efendisi üçlemesi
shindlerin listesi
azınlık raporu
matrix
biliyorum benim ki biraz popüler sinemaya kaçtı aman idare edin!
sinema tarihinin en iyi filmi degerlendirmesinden cok en cok sevdigim filmler siralamasi yapmak bana daha samimi geliyor. hepsini hatirlayamiyorum ama aklima gelis sirasiyla yazdim. bir tek ilk bes film siralidir...
1 -stalker
2- mulholland dr.
3- matrix serisi
4- sonsuzluk ve bir gün
5- blow up
ran
yuzuklerin efendisi serisi
uc renk kirmizi
yol
masumiyet
million dolars hotel
7 samuray
gemide
barton fink
taxi driver
Last edited: Jan 24, 2004, 01:08 PM (1)
ben biraz değişik, anlamsızce sevdiğim filmleri yazayım
1- I want you
2- Dört nikah bir cenaze
3- Roger Rabbit
4- Acid House (bu anlamlı)
5- Velvet Goldmine (bu da)
Ayrıca bi de şunlar var:
Rien ne va plus, Kızıl Oidipus, Garage Olimpo(?)
sırasıyla
1-mulholland drive
2-in the mood for love
3-se7en
4-fight club
5-rezarvuar köpekleri
6-üç renk üçlemesi
7-straiting story(david lynch.bizde gösterime girmedi)
8-otomatik portakal
9-donnie darko
10-uzak(nuri bilge ceylan)
ayrıca blue velvet,stalker,come and see,zeki demirkubuz filmleri,mayıs sıkıntısı,tabutta rövaşata,bebekler,hannah and her sister,pulp fiction ....
1- 2001 Space Odyssey
2- Big Lebowski
3- L'atalante
4- Mulholland Drive
5- Edward Scissorhands
6- Pulp Fiction
7- 12 Monkey
8- 12 Angry Man
9- Interview With The Vampire
10- Sonsuzluk ve Bir Gün
Aslında listelemek oldukça zor; The Piano, Cennet Sineması, Bisiklet Hırsızları, Manolya, Barton Fink, Fight Club, Otomatik Portakal, 400 Darbe........................
sinemanyak wrote:
7-straiting story(david lynch.bizde gösterime girmedi)
straight story olacakti maalesef bu turda size de puan veremiyoruz. dikkatli ve parali izleyicilerimiz filmi digiturk ten hatirlayacaklardir.
" correcteur irénicuse "
You need to log in to post a reply.