Osman Cavcı
17 replies · 307 views
Osman Cavcı
Renkli Türkçe ve Zampara Seyfettin'den tanırım kendisini. Onun dışında hakkında pek bişey bilmem. Süper adam izlenimi yaratıyor bende. Öküz'e falan da yazıyomuş sanırım bi aralar, kitapları da varmış, ama hiç okuma fırsatım olmadı.
Pek içkici bi adam değilimdir, çok fazla ünlülerle tanışma merakım da yoktur ama bu adamla bi meyhaneye oturup laflamayı çok isterim.
Bence Türkiye'nin en orjinal insanlarından biri.
Sürekli benim eski evin oralarda takılır.Rumelihisarı sahilinde banklarda bira içenler topluluğundandır kendisi.Bir ay sonra baharın gelmesiyle peydahlanır yine bizde,birer şişe bira kapar dalarız muhabbete.ama o kadar bekleyemem diyorsan,Cambaz diye bir bar var taksimde müdavimidir oranın..
hayvan dergisinde yazıyor bir süredir...film afişlerine bakarak film öyküleri uyduruyor..son derece komik oluyor yazdıkları....gerçekten tam bir muhabbet adamı izlenimi var gözümde...
bir de muhsin beyde can verdiği karakteri es geçmemek lazım...
aa dogru ya.. bu, zamaninda anlasilmamis filmler basligi altinda, erptik filmler hakkinda cok komik seyler yaziyordu.. sanirim renkli turkce'de erotik filmler gosteren bir sinemada geciyor, izlemedeim ama okuduguma gore sanirim boyle.. hayvan'da yazanin o oldugunu dusunmemistim, ama saglam yaziyor.. bir arkadasimla konusmustuk, cok saglam adam demisti.. sanirim oyle biri, sempatiyle yaklasiyorum kendisine.. zampara seyfettin ise kult olabilir ya ne diyim .)
en bilinen ozelligi serdar in da belirttigi gibi hisarli olmasi, onun haricinde bilimum leman ardili dergili yazdi; abartti anlatti. turk sinemasinda eger mevcut bi sidekick pozisyonu varsa eger bu adam iste o pozisyonun tartismasiz lider ismidir. ibrahim tatlisesin tonlarca filminde sidekick rolu ile yarar gecer, mavi mavi dekiperformnasi unutulmazdir, deli balta da da oynamistir, yesilcamdan geriye kalan yekpare tek isim ne yazikki!
kendisiyle eskisehir sinema gunleri zamaninda tanismistik. filmlerinde gordugunuz gibi birisi. cok icten. yillar oldu. ben de bir aksam bira icmek isterim kendisiyle. serdar sen ayarlasana bize su isi. bir kac arkadas gelip laflayalim kendisiyle. hisarda bira icelim bankta. bana uyar.
Martin;kendisiyle şahsen tanışmıyor olmama rağmen,hisar grubuyla yıllardır içli dışlı olan komşum sayesinde gerekli referansı sağlayabiliriz.Yoksa hadi biz geldik bizle konuşsana diye olmaz sanırım.Çünkü yıllardır süren bir gelenek orda toplanmak ve içmek.
köpek öldüren isimli bir kitabını okuyup oldukça beğendiğimi hatırlarım..biraz beat biraz modern iskandinav edebiyatı esanslı bir aşk romanı. kaybeden güzellemesi... günümüzden yaklaşık on beş yıl önce fatih civarında bir kahvede gündüz ocakçısı olduğunu hatırlıyorum. bir çayını içmiştim çocukken.. dediğim gibi herkesin/ hisar efradındanır(köpek öldüren kısa romanında olduğu gibi) türk sinemasının steve buscemisidir. zannımca kamera arkasında değil de hep kamera önünde olmalıdır. iyi adamdır. içkicidir.
Last edited: Apr 08, 2005, 09:30 AM (1)
Serdar wrote:
ya kapşon allah aşkına sende gelsene.O adamla senin tanışıp konuşma olayını hayal ettikçe içim içime sığmıyor.
kapşon nedir ya?
böyle yağmurluklarda eşofmanlarda falan olan takkeler diye biliyorum ama burda hangi anlamda kullanılmış acaba.
şimdi serdar arkadaşımız bir takkeyle muhabbet mi etmiş?
You need to log in to post a reply.