Sinema olmasaydı ne olurdu?
32 replies · 688 views
sinema olmasaydı, televizyon da olmazdı, video kameralar da, bilgisayar olmazdı mesela, internet de olmazdı, fotokopi makinesi, scanner da olmazdı. o zaman bilgi toplumu olmamız da çooook zaman alırdı. bu durumda ya daha sosyal insanlar olurduk ya da içine kapanık kitap kurtları. ben gezgin olurdum. madem kitle iletişim araçları yok. yani elimizde bi gazete, bi telefon bir de radyo var; o zaman bana yollara düşmek kalır. di mi ama... işte ben çözümü böyle buldum
sinema değil de televizyonun böyle bir etkisi olduğunu söyleyebilirim. sinema benim için hep sosyalleşme araçlarından biri olmuştur. (Ör: arkadaşlarla sinemaya gitmek, kız arkadaşla sinemaya gitmek, aileyle sinemaya gitmek, evde toplu film gösterimleri vs.)
aslında bide şöyle düşünmek gerek sinema olmasaydı biz gerçekten sinemayı ararmıydık...yapacak başka şeyler bulurduk bana göre ve bana kalırsa sinema olmasaydı kötü olmazdı çünkü en az onun kadar seveceğimiz başka bir şey bulurduk elbette....
who you gonna call
ghostbusters!
sinema olmasaydı uluslararası istihbarat ve casusluk faaliyetleri büyük bir imkandan mahrum olurdu yazık olurdu yani cia'ye. bir tek kitaplarla iş götürmezedi, pentagon'un bir uğraşı elinden alınmış olurdu mesela halbuki şimdi ne güzel senaryolar yazdırıyor hollywood'a. ayrıntılı bilgi için bkz. parayı verdi düdüğü çaldı, CIA ve kültürel soğuk savaş, Frances Stonor Saunders, Doğan Kitap Bilhassa 17. bölüm Koruyucu Kötü Cinler......
aslinda basliga soyle bir bakinca ne kadar sacma bir konu oldugu goruluyor. bilgisayarlarin monitoru olmasaydi nasil olurdu gibi bir soru bu. ya zaten olmadigini varsaydigin biseyi nasil kayip olarak gorebilirsinkí? o zaman kayip olarak goren birisi yine cikarirdi sinemayi. paradokstur bunlar...
burada sinemayı görmüş bir topluluk olarak, sinemanın olmadığı bir gerçekliğin ne tür sonuçlar yaratacağını daha yukardan görerek yorumlamak çok da paradoksal bi durum değil bence. ışınlamanın olmadığı bir gerçeklikte ışınlamayı nasıl hayal ediyor ve eksikliğini hissedebiliyorsak(mesela ben deli gibi hissediyorum) aynı şey sinema için de geçerli olabilirdi diyoruz sadece. yani nasıl olsa hayali bir durumdan bahsediyorsak, sinemanın bir türlü bulunamadığı ve bazı insanların da bunun acısını hissettiği bir gerçeklik ve kayıp hissi mümkün olabilir. ama bu herkes için genellenir!, dediğimi hatırlamıyorum.
sinema olmasaydı: tavuklar 5 sarılı yumurta yumurtlardı,cocuklar 5 kulaklı doğardı,ağaçlarda altından elma olurdu,dünyanın 7 değil 37 harikası olurdu,bütün otobüsler beleş olurdu hatta belki biralar,dikkat ilerde ilk sağa olmak üzere devamlı kavis vardır yazısı yerine sadece dikkat ilerde kavis var yazardı yani sağa mı sola mı oldugunu belirtmeye gerek kalmazdı çünkü sinema olmamış olacaktı.
asıl soru ya tuvalet kağıdı olmasaydı,yani birinin aklına kı(h)cımızı kağıtla silmek gelmeseydi napacaktık? elektrikten,mikroçipten vb daha önemli olan bu icadı yapan mucit kimdir? kendisine gereken önem verilmiş midir?
sinema olmuş olmamış ne önemi war kı(h)cımı kağıtla silemedikten sonra?
bakiyorum da efsane geri donmus.
You need to log in to post a reply.