red hot videoları
29 replies · 276 views
yılardır döner öyle şeyler. bi arada kemik erimesi vardı kendisinde. yarın da sars olacaktır emin ol. herifin sahnedeki kırılgan ve hastalıklı görüntüsüdür bütün bunların sebebi. kardeşinin sesinin de kendisinden daha iyi olduğu söylenir (kim nerde dinlemişse). bu arada radiohead' i pink floyd' a vurdurmayız. pink floyd' a ayıp olur. radiohead' in hamamda göbektaşlarına vurmalı.
Martin Mystere wrote:
Pink Floyd 70'lerin Rediohead'idir.
bu nasıl bir karşılaştırmadır. radiohead sevmeyen arkadaşlar sırtını pink floyd' a mı dayıyor? ikisi çok farklı işler yapıyor bence. biri zaten bi efsane diycemiz yok. radiohead ise kolay kolay sevilecek bi müzik yapmıyo ama bu onların başarısız olduğu anlamına gelmez.
klip meselesi nası dağıldı yaw..red hot ' ın klipler başarılıdır diyip toparlayalım. geçenlerde derste de REM 'in losign my religion klibini bi arkadaş ele aldı. levend kılıç baya şaşkın ve geç keşfetmişlik hissiyle "fena diil, baya bi anlam çıkar burdan" diyerek Caravaggio' ya bağladı olayı. bende kendisine yıllar önce katılmıştım, katılıyorum...
losing my religion'in yonetmeni tarsem singh biliyorsunuzdur. klibin, muzigi cikarilmis, daha bir uzun ve cok daha muhtesem halini gormek isterseniz jennifer lopez'in oynadigi the cell'i mutlaka izleyin.
bu arada r.e.m'in buyuklugu tartisilmaz tamam ama radiohead'e de haksizlik etmeyin. gidin bi idioteque dinleyin.
renée wrote:
Martin Mystere wrote:
Pink Floyd 70'lerin Rediohead'idir.bu nasıl bir karşılaştırmadır. radiohead sevmeyen arkadaşlar sırtını pink floyd' a mı dayıyor?
yazimin tamamindan boyle tek cumle cimbizlandiginda boyle bir anlam cikabilir tabi..
radiohead'i pink folyda ya da bir baska seye tercih ettigim falan yok. ben ikisini de sevenlerdenim.
radiohead 90li yillarin en onemi muzik gruplarindan ve galiba buyuk ihtimalle bir gun olursa torunum da biliyor ve belki de o da keyifle dinliyor olacak. bu arada daha cikmamis albumleri 'Hail To The Thief' (ben oyle saniyorum) korsan piyasasina dustu bile..
e ama torunlara kadar da uzatmayalım mevzuyu. tamam seveni var sevmeyeni var ama objektif bir bakış açısıyla söylüyorum radyokafa günümüzün beatles'ı veya rolling stones'u değil. bir jenerasyonda binlerce müzik grubu ya da şarkıcı çıkar çok azı iki jenerasyon sonra ynı popülerlikle kalır. kim kalır dersen michael jackson'dır torunlara kadar uzanması muhtemel olan. u2 ya da ne biliym metallica gibi radiohead'den çok daha büyük kitlelere sahip grupların bile kalabilme ihtimali şüpheliyken radiohead iki jenerasyon öteye sittin sene çıkmaz. ha dersen ki ben koyacam cd'yi (ki o zaman taş plak muamelesi görür herhal) torunuma inatla sevdiricem olur tabi o zaman. pink floyd a da bayılmam ama doğrudur büyük bir gruptur şudur budur. o yüzden senin değerlendirmeni anladığımı belirterek vurguluyorum radiohead günümüzün pink floyd'u değildir. çünkü hala benim gibi sevmeyenlerinin bile ses etmediği the wall'ları yok. ilerde olursa söylerim.
torun torba mevzularını konu dışı ederek şu durumdan bahsetmemiz gerekirse şunu söyleyebiliriz ki; 90'lardan hatırlayacağınız birkaç müzik grubundan biri radiohead'dir. nirvana etkilenmeleri hala sürüyor ve post-grunge babında binlerce grup çıkıp yeteri kadar iş yapabiliyorsa nirvana adını müzik tarihine kazımıştır ifadesi yerli yerinde olacaktır. aynı şeyler radiohead grubu içinde geçerlidir. x generation' için smells like teen spirit nasıl marş kabul ediliyorsa ada temelli gençlik için de creep aynı etkiyi sağlıyoır olabilir. son dönemlerdede binlerce radiohead replikası grup çıkıyor ve iyi iş yapıyor, saymakla bitmez herhalde şurda birkaç örnek söylemeye kalsak. bir etkileme-etkilenme durumu sözkonusu olduğunda orada kesinlikle biriciklik, teklik mevzuu söz konusudur. ne derseniz deyin piyasanın itibarlı ya da itibarsız bütün müzik dergilerinin 90lar bölümünde radiohead grubu baş köşede olacak!
outsider wrote:
torun torba mevzularını konu dışı ederek şu durumdan bahsetmemiz gerekirse şunu söyleyebiliriz ki; 90'lardan hatırlayacağınız birkaç müzik grubundan biri radiohead'dir. nirvana etkilenmeleri hala sürüyor ve post-grunge babında binlerce grup çıkıp yeteri kadar iş yapabiliyorsa nirvana adını müzik tarihine kazımıştır ifadesi yerli yerinde olacaktır. aynı şeyler radiohead grubu içinde geçerlidir. x generation' için smells like teen spirit nasıl marş kabul ediliyorsa ada temelli gençlik için de creep aynı etkiyi sağlıyoır olabilir. son dönemlerdede binlerce radiohead replikası grup çıkıyor ve iyi iş yapıyor, saymakla bitmez herhalde şurda birkaç örnek söylemeye kalsak. bir etkileme-etkilenme durumu sözkonusu olduğunda orada kesinlikle biriciklik, teklik mevzuu söz konusudur. ne derseniz deyin piyasanın itibarlı ya da itibarsız bütün müzik dergilerinin 90lar bölümünde radiohead grubu baş köşede olacak!
dogru soze ne denir
bence de radiohead 'o.k. computer'i çikarttigi zaman bu tartismaya da son koymustu zaten. artik çook kötü müzik yapmazlarsa yerlerinden edilemezler gibi gelio bana. günümüzün pink floyd'u mudur derseniz. bence diildir, olmasi da gerekmez, hatta öyle bi kaygilari da yoktur umarim. sürekli degisim içindeler zaten, o yüzden bi sinifa sokmak ya da karsilastirmaya girmek de gereksiz gibi gelio bana. sonuç olarak radiohead öttürür. basliga uygun olsun die yaziorum, klipleri de pek leziz oluo. mesela street spirit.
hangi parca oldugunu unuttum, bi kliplerinde adamin teki sokakta yerde yatiyodu. insanlar gelip soruyodu buna neden yatiyosun diye. klibin sonunda adam sebebini soyluyordu (biz duymuyorduk bunu) ve herkes yatmaya basliyodu. super klipti o da. her album oncekinden farkli, her album birbirinden leziz. amnesiac gibi biseyden sonra gittikce yukselen egrilerine nasil bir album eklenecek cok merak ediyorum.
readiohead ve pink floyd'u anca su acidan karsilastirabilirim kendi adima: ikisi de kendi alanlarina onculer ve muziklerini yenilemeyi cok iyi bilip bu yonde caba harciyorlar.
herbiri neredeyse birbirinden cok farkli albumler yapti tipki pink floyd gibi onlar da.. ustelik albumlerinde belli bir tema ekseni ile ilerliyorlar.
pink floyd aslinda belli periyodlarda yaptiklari besteleri derledikleri "album" mantikli isler yapmadi genel olarak. butun album aslinda tek bir eser olarak degerlendirilebilir. Bir anlamda populer muzige senfonik bir anlayis getirmislerdi.
Radiohead albumleri icin henuz bunu soylemek cok zor. ancak muzige bakislari bu yonde oldugu kesin. muziklerini sadece "entertaintment" dunyasinin nesnesi olarak gormuyorlar.
-irenicus bu lafimi sevecektir- :) pf da radiohead da populerler ama populist degiller.
You need to log in to post a reply.